Akiknél váratlanul érkezett a baba hogyan tudtak utána jó szülők lenni?
Gondolom ilyesmire minden ember másképpen reagál. Az én esetem férfiként, hogy kb 2 évig gyakorlatilag semmit se tudtam kezdeni a gyerekkel, azon kívül, hogy toltam a babakocsit. Aztán amikor 2 és fél éves lett és lehetett vinni játszóra meg mindenhova már, vittem is. Munkán kívül minden percében velem volt. Majd jött az ovi ahova vittem majd hoztam aztán mentünk utána játszóra, majd pancsolni a kádba és azt vettem észre, hogy a kiscsaj a legjobb barátom lett, akit mindennél jobban szeretek.
sajnos anyukának ez az idil nem jött be, ezért válás majd egy nagyon kemény gyermekelhelyezési per jött, amit megnyertem kúr va nehezen és rengeteg pénzbe került...gyakorlatilag anyagilag lenullázott az ügyvédi költség, de a gyerekemért mindent.
szóval velem van a kislány és van egy új nagyon szép barátnőm is már, aki szereti őt ugyanúgy ahogyan én, és akiben már ott van egy kistesó is.
Remélem ő jobb anya, jobb ember lesz, mint az előző volt.
Az én gyerekem is mindig mást választ, ha van itt valaki, nem engem. :D Ez szerintem egy bizonyos korban életkori sajátosság, tudja hogy én nonstop itt vagyok neki, ellenben az apja csak esténként, így este úgy csöng apuka nyakán, mint valami kis maki. Engem nem zavar, ekkor jön el az én énidőm. :)
A leírásod alapján kb. csak úgy vagytok, a gyerek meg növekszik melletted, mint a dudva. A rossz hírem az, hogy igen, tanítani kell, nevelni kell és ez a kettőtök felelőssége a férjeddel. Valahogy meg kell küzdeni vele.
1. El kell költözni, anyósék ne szóljanak bele az életetekbe.
2. Ha nekem a gyerek apja olyat mondana, hogy neveljem meg a gyerekem, igencsak képen röhögném. :D Neki ez nem dolga?
Nálunk tervezett volt, így a nem tervezettségre nem tudok mit mondani. Van a közvetlen környezetünkben olyan, ahol 3 hónapos kapcsolatba érkezett baba, sok szempontból macerás szituba. Hát őket nem irigyeltem, de végül úgy döntöttek vállalják. 5 éves a kissrác, együtt vannak, ránézésre rendezett körülmények között élnek, szép család. Ha kicsit mélyebben beszélgetsz velük, akkor viszont érzékeled, hogy valami negatív kisugárzás van a levegőben. A pár női tagja mintha nem tudta volna a mai napig feldolgozni a történéseket és bár neveli, foglalkozik a gyerekével, érezhető rajta, hogy ő ezt nem tervezte, nem igazán akarta, nagy lelki küzdelem volt az az élethelyzet, ahonnan indultak.
Ha a helyében lennék őszintén szólva már rég kerestem volna egy pszichológust, aki segít feldolgozni és megküzdeni a múlttal, hogy a jelenre tudjak koncentrálni. Ez volt, megtörtént, elmúlt. Az eredmény itt van, meg kell tanulni együtt élni vele, közösen kihozni belőle a legjobbat és menni tovább előre. Ha egyedül nem megy, kérd szakember segítségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!