Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknél váratlanul érkezett a...

Akiknél váratlanul érkezett a baba hogyan tudtak utána jó szülők lenni?

Figyelt kérdés
Lassan 30 éves leszek szóval nem jött fiatalon a baba de én mégis úgy érzem várnom kellett volna egy kicsit. Nyáron 2 éves lesz a kislányunk de nagyon váratlanul ért mikor késett a ciklusom és pozitívat teszteltem. Tudom hogy az én felelotlensegem is mert nem kellett volna hagynom akkor, hogy mindig megszakítással meg csak úgy simán együtt legyünk a férjemmel. Igazából másfél évig mindig megjött mégha késett is így úgy voltam vele nálam ez úgyis nehezen fog összejönni. A másik hogy csak a hétvégéket töltöttük együtt és nem éltünk együtt még. Férjem nagyon szerette volna de nem láttuk a valóságot hogy milyen nehézségekkel is jár és csak a rózsaszín ködöt láttuk. Azóta férjemet is megviselték a hasfájások, fogzás, és most a hisztik így nem kezdené újra a babazast. Én pedig már terhesség alatt is végig stresszeltem és bizonytalan voltam hogy biztos most kell nekem anyának lennem meg hogy jó ötlet hirtelen az eljegyzés házasság mert jön a pici. Szerintem én még nem értem meg rá hogy anya legyek de most már nem tudok mit csinálni. Tény hogy van és volt is végig segítségem mivel nem tudtunk külön költözni így férjem szüleinél élünk. Viszont így is rossz anyának érzem magam és nem tudom hogyan kellene nevelnem miket kellene már tudnia. Sajnos az a baj hogy mindig is egy zárkózott nő voltam és eléggé szeretek egyedül lenni a nyugalmat a csendet és nem igazán tudtam emiatt beilleszkedni a családba se 2 év alatt. Folyamatosan kapom a lecseszéseket beszólásokat anyósoméktól néha apostol és már a férjemtől is, hogy miért nem tudom normálisan nevelni a gyerekemet. Borzasztó hisztissé akaratossá vált ugyanakkor rendkívül érzékeny a nemleges dolgokra és nagyon igényli hogy szeretgessék foglalkozzanak vele. Mindig valami újat kellene vele tanítani különben unatkozik és akkor jön a hiszti. Mivel egy csendes bizonytalan anya vagyok így nem tudok hangosan beszélni vele ha rá is szólok hogy nem szabad vmit akkor dühös lesz nem hallgat rám. Nem tudok vele határozott következetes lenni és emiatt folyton megkapom kezdjek el foglalkozni a gyerekkel már kellene bilire szoktatni, önállóan kellene enni innia, fesulkodeshez fogmosashoz hozzá kellene szoktatni és hogy önállóan öltözzön vetkozzon. A nem szóra hallgatnia kellene. Tudom hogy sokmindenben igazuk van de nem tudom hogyan kezdjem el ezeket nála mikor nem igazán hallgat rám és nem vesz komolyan. Mivel mindenki beszédes határozott személyiség így velük sokkal jobban szeret lenni, játszani viccelődni stb. Anyósommal együtt tud működni mindent megcsinál amit kér tőle. Engem elvisel ha nincs senki itthon de ha valaki hazajön munkából egyből őt választja és szólhatok én neki hogy mondjuk eszünk öltözünk stb hisztizni kezd sír és követeli hogy anyós vagy a férjem legyen vele. Nagyon nehezek így a mindennapok és fogalmam sincs hogy tudnék neki mindent megtanítani nevelni és hogy egy családként hogy tudnánk együttműködni esetleg külön élni.
2022. febr. 13. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a, legfontosabb lenne a költözés, saját házba, vagy albérletbe.
2022. febr. 13. 14:56
 2/4 anonim ***** válasza:
10%

Gondolom ilyesmire minden ember másképpen reagál. Az én esetem férfiként, hogy kb 2 évig gyakorlatilag semmit se tudtam kezdeni a gyerekkel, azon kívül, hogy toltam a babakocsit. Aztán amikor 2 és fél éves lett és lehetett vinni játszóra meg mindenhova már, vittem is. Munkán kívül minden percében velem volt. Majd jött az ovi ahova vittem majd hoztam aztán mentünk utána játszóra, majd pancsolni a kádba és azt vettem észre, hogy a kiscsaj a legjobb barátom lett, akit mindennél jobban szeretek.

sajnos anyukának ez az idil nem jött be, ezért válás majd egy nagyon kemény gyermekelhelyezési per jött, amit megnyertem kúr va nehezen és rengeteg pénzbe került...gyakorlatilag anyagilag lenullázott az ügyvédi költség, de a gyerekemért mindent.

szóval velem van a kislány és van egy új nagyon szép barátnőm is már, aki szereti őt ugyanúgy ahogyan én, és akiben már ott van egy kistesó is.

Remélem ő jobb anya, jobb ember lesz, mint az előző volt.

2022. febr. 13. 15:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Tisztelettel érdeklődöm, hogy hányszor teszel még fel erről kérdést?
2022. febr. 13. 16:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem is mindig mást választ, ha van itt valaki, nem engem. :D Ez szerintem egy bizonyos korban életkori sajátosság, tudja hogy én nonstop itt vagyok neki, ellenben az apja csak esténként, így este úgy csöng apuka nyakán, mint valami kis maki. Engem nem zavar, ekkor jön el az én énidőm. :)

A leírásod alapján kb. csak úgy vagytok, a gyerek meg növekszik melletted, mint a dudva. A rossz hírem az, hogy igen, tanítani kell, nevelni kell és ez a kettőtök felelőssége a férjeddel. Valahogy meg kell küzdeni vele.

1. El kell költözni, anyósék ne szóljanak bele az életetekbe.

2. Ha nekem a gyerek apja olyat mondana, hogy neveljem meg a gyerekem, igencsak képen röhögném. :D Neki ez nem dolga?

Nálunk tervezett volt, így a nem tervezettségre nem tudok mit mondani. Van a közvetlen környezetünkben olyan, ahol 3 hónapos kapcsolatba érkezett baba, sok szempontból macerás szituba. Hát őket nem irigyeltem, de végül úgy döntöttek vállalják. 5 éves a kissrác, együtt vannak, ránézésre rendezett körülmények között élnek, szép család. Ha kicsit mélyebben beszélgetsz velük, akkor viszont érzékeled, hogy valami negatív kisugárzás van a levegőben. A pár női tagja mintha nem tudta volna a mai napig feldolgozni a történéseket és bár neveli, foglalkozik a gyerekével, érezhető rajta, hogy ő ezt nem tervezte, nem igazán akarta, nagy lelki küzdelem volt az az élethelyzet, ahonnan indultak.

Ha a helyében lennék őszintén szólva már rég kerestem volna egy pszichológust, aki segít feldolgozni és megküzdeni a múlttal, hogy a jelenre tudjak koncentrálni. Ez volt, megtörtént, elmúlt. Az eredmény itt van, meg kell tanulni együtt élni vele, közösen kihozni belőle a legjobbat és menni tovább előre. Ha egyedül nem megy, kérd szakember segítségét.

2022. febr. 13. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!