Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én ntenyleg nem értem ezt? Ez...

Én ntenyleg nem értem ezt? Ezert ennek miért örülünk?

Figyelt kérdés

Miért várja mindenki ennyire ezt SZJA-T?

Ezt alapból megkapja az májusba aki nem kerte/érvényesített év közbe.

Azért mert 3 hónappal előtte kapjuk ennek kell örülni?

Tenylsg nem értem.

Vagy azért örülnék ennek annyian mert az is kap aki ervenyitette?

2022. febr. 9. 14:00
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
92%

Mi 2 gyerekre kaptunk volna alapesetben 480 ezer ft-ot.

Most, hogy férjem is és én is az egész szja-t visszakapjuk, férjem kap vissza 680ezret én pedig 430ezret. Azért nem mindegy, hogy 480 ezer vagy 1.11millió 🤷‍♀️

Mondjuk mi nem görcsölünk rá, mint nagyon sokan. De nagyon jól fog jönni a felújításhoz.

2022. febr. 9. 14:04
 2/36 anonim ***** válasza:
98%
Hol kapsz te vissza minden májusban teljes adó visszatérítést? :D
2022. febr. 9. 14:06
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz a matek! Ez nem egyenlő azzal amit adóbevallás után kapnak vissza!

Azért lássuk be hogy egy gyerekes családnak (nem gyerekeseknek is) jól jön a plussz pénz. Főleg h van akiknek ez több százezer forint

2022. febr. 9. 14:08
 4/36 anonim ***** válasza:
97%
Nekünk "csak"1 gyerek van, havonta kaptam az adókedvezményt 12x10000ft), így pedig most a férjemé is és az enyém is kb 650ezer/fő. Nekünk is az építkezésnél szuperül fog jönni 😊
2022. febr. 9. 14:10
 5/36 anonim ***** válasza:
98%

"Ezt alapból megkapja az májusba aki nem kerte/érvényesített év közbe."

El vagy tájolva, ez nem ugyanaz.

Ha jó fizetésed van, akkor azon felül kapsz.

Csak annak nem számít, aki eleve kevés fizuért dolgozik, mert az nem vagy keveset kap vissza. Pl: ahol az egyik minimálbéres, a másik gyesen van, azok egy fillért nem kapnak vissza.

Másnak pedig akár 1,6 millió is lehet az összeg. Ennyit családi adókedvezményként sose kapott egy kétgyerekes.

(És attól még, hogy kampányfogás és később valószínűleg meg lesz a böjtje, még nem éri meg visszautasítani)

6/36 anonim ***** válasza:
98%
Szja-t máskor sose kapunk vissza. Szerinted miért várjuk a 800 ezret a nulla helyett?
 7/36 anonim ***** válasza:
96%

Mert 2 gyerekre visszakaptunk havi 40E ft-ot.

Most a férjem visszakap 800-at a 480-on felül..

Én pedig gyeden vagyok kb 300-at..nem néztem meg még pontosan..

Nah ezért

2022. febr. 9. 14:15
 8/36 anonim ***** válasza:
94%
Ezt egy picit benézted, kérdező!
2022. febr. 9. 14:20
 9/36 anonim ***** válasza:
97%
Év közben a férjem érvényesítette az adókedvezményt. Ugye ennyi lenne normál esetben. De most pluszban jön még neki 200, nekem meg 800 ezer ft. Gyakorlatilag kb egy millát visszakapunk a befizetett adóinkból. Ennyit nem igényelhetnénk adóbevalláskor.
2022. febr. 9. 14:40
 10/36 anonim ***** válasza:
96%
Én 800at kapok vissza, férjem 600at,azért mi örülünk neki,s várjuk, jól fog jönni,épp felújításban vagyunk.
2022. febr. 9. 14:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!