Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYEREKTARTÁS és GYEREKFELÜGYEL...

GYEREKTARTÁS és GYEREKFELÜGYELET: Számítanak e bírósági ügyekben az egyes felek korábbi tettei, vagy hogy ki volt a válás okozója? Befolyásolhatja-e az ügy kimenetelét? Kizárólagos gyermekfelügyelet kérhető e, ha nincs rá nyomós oka?

Figyelt kérdés
A feleségem hónapok óta megcsal, melyet felvállalt a gyerekek előtt is. Elmondása szerint előre megfontolt szándékkal régóta tervezi, hogy elhagy - elmondása szerint élni akar. A férfi, akivel megcsal egy alá beosztott munkás, aki büntetett előéletű. Hétvégente több alkalommal, akár 3-4 napra ismeretlen helyre távozik, hátrahagyva a gyermekeket, anyaként nem törődve velük. Szeretem, de válni akarok, ő pedig kizárolagos gyermekfelügyelettel fenyegetőzik. Számít-e ez a gyeremekek elhelyezésénél? Soha nem bántottam őket, mindenük megvolt. A háztartás anyagi részének jelentős részét, nagyjából háromnegyed részét én finanszíroztam, ez a jövedelmekből is látszik, mégis mindennek a felét követeli, de költségeket továbbra sem hajlandó vállalni (bevásárlás, tankolás, kocsijavíttatás, közös háztartásbeli költségek) Soha nem csaltam meg, nem bántottam őket, hideg zuhanyként ért az egész. A lakásban nem marad, nem tudná fizetni a hitelt. Békésen akartam válni, de nagyon ráment a pénzre, ki akar forganti. Mit tehetek? Gyermekenként mi a reális gyerektartás összege?

#válás #megcsalás #gyerektartás #kizárólagos gyermekfelügyelet
2022. febr. 8. 10:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%
Elfelejtettem leírni egy jó hírt: január 1 től bármelyik fél kérheti a közös felügyeletet, váltott tartást, azaz, 1 hét nálad 1 hét nála a legrosszabb esetben is, ha nem te kapnád meg a gyerekeket. Tehát megszűnni látszik, hogy az apa 2 hetente 2 napra láthatja a gyerekekekt. És így megszűnhet a gyerektartás is,hiszen fele részben nálad vannak, te gondozod.Akkor majd megnézem mennyi válás lesz a nők részéről megindítva, amikor nem fűződik hozzá anyagi érdekük.
2022. febr. 9. 12:12
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó

Ilyet eddig is lehetett, de a bírósàg csak akkor engedélyezi, ha egyetértés van a szülők közt.

Ha ez nincs, akkor egyébként a gyakorlatban nem is működik

2022. febr. 9. 12:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ki csalt meg kit, az nem érdekli a bíróságot. Az, hogy anyuka kivel randizik, az is csak akkor, ha hozzá költözik a gyerekekkel. Ha házasok vagytok, akkor vagyonközösség van, ami váláskor feleződik, tehát nem akar kiforgatni, ez jogilag van így, ezt te is tudtad, mikor aláírtál a házasságkötéskor. Ha nem marad a lakásban, akkor eleve nem vagy kiforgatva a vagyonodból. Mindemellett kérheted az osztott felügyeletet, és ha anyuka úgyis sokat van távol a gyerekektől, akkor ez még neki is jól jön, hiszen nem kell egyedül nevelnie a gyerekeket.
2022. febr. 9. 19:43
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
13 as csak a közös vagyon feleződik, sokan ezt nem ìgy értelmezik, lehet hogy a kérdező erre gondolt.
2022. febr. 9. 21:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Annál hogy ki csalt meg kit nagyobb latba esik hogy sokszor a megcsalò elkezd olyan èletvitelt folytatni, hogy eljárkál a pàrjához ès este későn kòvályog haza, háztartást gyerekeket elhanyagolja stb. Ha nálatok is van ilyen akkor gyüjt rà bizonyitekot hìvj oda baratokat tobbet is hogy tanusitsàk. Ez nagyon nagyot vet a latba mert a megcsalò fèl sokszor elvarazsolt àllapotba kerül a felbukkant szerető hatàsàra
2022. febr. 12. 20:10
 16/17 A kérdező kommentje:

13.-as válaszadó:

20 év hitelfizetés után nem hogy fizethetem tovább a törlesztőt még 10 évig, de a lakás értékének felét meg kell fizetnem felé újabb 20 évre hitelbe vágva magam. Háromszorosan fizetem meg az árat, hogy ne kelljen eladni a lakást, maradjon valami a gyerekeknek és 50 felett ne albérletbe kelljen élnem. Plusz gyerektartás. Én akartam ezt? NEM! Mégis én járok rosszul. Ha ez szerinted nem kiforgatás, akkor mi? A vagyon egy dolog, 50 évesen egyedül maradok egy lakással. Sok sz.rt érek vele. Már bocs.

2022. febr. 20. 14:35
 17/17 anonim ***** válasza:
16 os teljesen megèrtelek ès àtèrzem. Esetleg nem jàrsz jobban ha eladjatok a lakàst ès felèből veszel egy olcsòbbat?
2022. febr. 20. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!