Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora volt a havi nettó...

Mekkora volt a havi nettó bevételetek, mikor elkezdtetek gondolkodni a gyermekvállaláson?

Figyelt kérdés

2022. febr. 6. 17:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
850 000 a havi bevételünk, most várjuk a harmadik kisfiunkat. Bőven elég ez az összeg, simán kijövünk belőle, pedig fenntartunk egy nagy kertes házat, amin van lakáshitel, illetve felvettük a babavárót is, de azt most a harmadik baba miatt pár évig nem kell fizetni. Van két autónk is, mindkettőt napi szinten használjuk, az egyiken még hitel is van. Így költünk egy hónapban maximum 500 000-et. A gyerekeknek minőségi cipőt veszek, nem kell figyelnem azt sem, hogy a boltban megvehetem-e a drágább felvágottat. Annyi könnyítésünk van, hogy időnként anyósoméktól kapunk disznó és csirkehúst, illetve nyáron valamennyi zöldséget, gyümölcsöt. Jelenleg havi 300-350 000 Ft-ot tudunk félretenni, ebbol időnként előtörlesztjük a hitelt, de van vészhelyzet esetére félrerakott pénz is.
2022. febr. 7. 13:01
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

első gyermeknél olyan nettó 700-750, most a második gyermeknél nettó 600-650 körül, mert én kerestem jobban és most részmunkaidőben dolgozom, viszont ha marad a kedvezmény szabály akkor a csed-em nettó 700 körül lesz.

Nekünk annyi a szerencsénk, hogy van házunk BP mellett, havi "csak" 70 ezer ft hitellel, ezert vállaltunk másodikat, az inflációt igy főleg az élelmiszernél érezzük.

Viszont most sokkal tudatosabban fogok a babára költeni: semmi hülyeség 😀

2022. febr. 7. 13:43
 23/34 A kérdező kommentje:

Utolso

Megkerdezhetem, hogy mik azok a dolgok, amikre feleslegesen koltottel? Nagy segitseg lenne! Koszonom! Illetve a tobbieknek is a valaszokat!

2022. febr. 7. 16:58
 24/34 anonim ***** válasza:
73%

peldaul:

-ruha 50 ezerert a H&Mből ahelyett hogy hasznaltan 10 ezert egy óriás csomag

-babakocsi , kombi , nagy 170 ezerért (most tuti hasznaltan fogok venni, ami max 100)

-Medela mellszivó 50 ezerért - vegül a kézi jobban bevált, ha az elektromosat bérelem, akkor hamarabb kiderül (ja és 2 éve nem tudom eladni)

-babafészek, rácsvédő , szoptatós párna 40 ezer (ezeket mondjuk el tudtam adni) , másodiknál most csak babafészket fogok sztem venni

- dekoracios dolgok: matrica, forgó stb kizárva

- babamozi meg pendriveos uh felvétel 10 ezer - sose neztük meg

amiből viszont nem engedek: csak Dora Natura termeket hasznalok a babánál, de DMben mar egeszsegpenztari kartyara is vehető

összességében minden szinte használtan fogok venni , azzal már legalabb felere csökken a költség

2022. febr. 7. 17:13
 25/34 anonim ***** válasza:
85%

"amiből viszont nem engedek: csak Dora Natura termeket hasznalok"

Ami tele van allergén szarokkal, gratulálok! :)

Kiváncsi lennék, hogy melyik Neres támogatta meg, hogy ep-re elszámolható lett az a szar.

2022. febr. 7. 18:54
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

mit javasolsz helyette?

sajnos még ez a lsgjobb amit találtam

2022. febr. 7. 19:12
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Én krémeket, furdetőket csak biodermat használok, nekünk bevált (még magamra is azt kenem, pedig borzasztó érzékeny a bőröm, de ettől nem szárad ki
2022. febr. 7. 19:22
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi off de a Dora Natura tusfurdotol olyan ekcemas lett a kislanyom hogy csak na. Én is azért vettem mert azt gondoltam ez olyan mindenmentes drága szuperség. Aztán egy nagy sz,r :(
2022. febr. 7. 20:26
 29/34 anonim ***** válasza:
86%

hát ez szomorún hallom:(

nekünk bevált

2022. febr. 7. 21:38
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly ősszel vágtunk bele, össz. 890000 Ft,mindketten alkalmazottak vagyunk.
2022. febr. 11. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!