Mekkora volt a havi nettó bevételetek, mikor elkezdtetek gondolkodni a gyermekvállaláson?
első gyermeknél olyan nettó 700-750, most a második gyermeknél nettó 600-650 körül, mert én kerestem jobban és most részmunkaidőben dolgozom, viszont ha marad a kedvezmény szabály akkor a csed-em nettó 700 körül lesz.
Nekünk annyi a szerencsénk, hogy van házunk BP mellett, havi "csak" 70 ezer ft hitellel, ezert vállaltunk másodikat, az inflációt igy főleg az élelmiszernél érezzük.
Viszont most sokkal tudatosabban fogok a babára költeni: semmi hülyeség 😀
Utolso
Megkerdezhetem, hogy mik azok a dolgok, amikre feleslegesen koltottel? Nagy segitseg lenne! Koszonom! Illetve a tobbieknek is a valaszokat!
peldaul:
-ruha 50 ezerert a H&Mből ahelyett hogy hasznaltan 10 ezert egy óriás csomag
-babakocsi , kombi , nagy 170 ezerért (most tuti hasznaltan fogok venni, ami max 100)
-Medela mellszivó 50 ezerért - vegül a kézi jobban bevált, ha az elektromosat bérelem, akkor hamarabb kiderül (ja és 2 éve nem tudom eladni)
-babafészek, rácsvédő , szoptatós párna 40 ezer (ezeket mondjuk el tudtam adni) , másodiknál most csak babafészket fogok sztem venni
- dekoracios dolgok: matrica, forgó stb kizárva
- babamozi meg pendriveos uh felvétel 10 ezer - sose neztük meg
amiből viszont nem engedek: csak Dora Natura termeket hasznalok a babánál, de DMben mar egeszsegpenztari kartyara is vehető
összességében minden szinte használtan fogok venni , azzal már legalabb felere csökken a költség
"amiből viszont nem engedek: csak Dora Natura termeket hasznalok"
Ami tele van allergén szarokkal, gratulálok! :)
Kiváncsi lennék, hogy melyik Neres támogatta meg, hogy ep-re elszámolható lett az a szar.
mit javasolsz helyette?
sajnos még ez a lsgjobb amit találtam
hát ez szomorún hallom:(
nekünk bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!