Van itt egy jó számfejtő, aki kitudná számolni, mennyi táppénzre számíthatok 9-es kóddal?
Folyamatos munkaviszonyom van, tb-m is rendben az elmúlt 2 évre
Bruttó 394 ezer ft -os bejelentett jövedelmem van, és most igényeltem azt a havi plusz 10 ezer ft családi adókedvezményt a magzat után.
34 hetes kismama vagyok, sajnos mostmár le kellett tennem a lantot, így tp-n vagyok.
Nagyon szépen köszönöm ha valaki tudna kicsit számfejteni nekem sacc/ kb :)
Köszönöm a válaszokat, igen, valóban találtam végül rgy kalkulátort erre :)
Kedves utolsó, én rákérdeztem egy tb, munkajogi fórumon most egy szakértőtől erre az 50 vagy 60%-ra, és a Hölgy azt mondta, 60% jár annak is, aki nappali tagozatos hallgató volt, és a tanulmányok befejezése után 180 napon belül biztosítottá válik (munkát vállal), és a munkaviszonya a keresőképtelenné válásáig folyamatosan fennáll...
2x is rákérdeztem, ez tuti-e és 60%-ot mondott...
5, ez a kitétel nem a mértékre vonatkozik, hanem arra, hogy meddig vagy jogosult. Mert alapesetben annyi időre, amennyi a folyamatos biztosításban töltött idő. Pályakezdők miatt van két plusz, hogy ha 18 éves korod előtt válsz keresőképtelenné, ill tanulmányokat követően.
A mértéknél csak az számít, van-e folyamatos 730 nap, tbj 6. szerinti biztosításban töltött idő.
Neked nincs, 50%. Kivétel itt nincs.
Úgyhogy mondd meg a szakértőnek, tévedett.
nem számít bele.
CSak és kizárólg a táppénzjágosultság időtartamánál veszik figyelembe, ha fiatal és tanult.
Mértéknél nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!