A férjetek csinál házimunkát, ha maga van a gyerekkel?
3 éves gyerekünk van. A férjem ha vele van kb semmi házimunkát nem csinál. Mert hogy ő ha a gyerekkel van akkor szerinte nem házimunkát kell csinálni, hanem vele játszani, foglalkozni, színeznek, rajzolnak, gyurmáznak, legóznak, ilyenek, max megfürdeti, vacsoráztatja eszik vele, de semmi házimunka.
Pl ma is, ő pénteken csak 13ig dolgozik, ő megy érte a bölcsibe.
Én 15-ig lennék, de túlóráztam 17-ig, meg utána még boltba mentem gyorsan a hétvégi cuccokért meg beugrottam a Szamosba egy kis sütiért. 19-re értem haza, már altatta a gyereket, de semmi nincs csinálva, bölcsiből hazahozott szennyes ledobva az előszobában, játékok széthordva, konyhán ott hagyva minden a vacsora után, stb.
Mert ő a gyerekkel van, nem ér rá másra. Én ha a gyerekkel vagyok is mosok, teregetek, főzök, takarítok. Tudom, nem tragikus, de nekem sokszor idegesítő. Mivel én is dolgozok pláne, mert amíg gyeden voltam oké, jobban megcsináltam. Ha pl együtt vagyunk otthon megcsinál jobban ezt azt, de ha maga van semmit. Ráadásul kettőnk közt én keresek jobban, arányaiban hasonlóan keresünk (a férjem 400 körül, én 500 felett) szóval azt se lehet mondani, hogy az én munkám pl kevesebbet ér. Tudom hogy ez nem tragikus dolog, de nálatok hogy van?
Házimunkát nem csinál.
Viszont kimennek az udvarra, ott bütykölnek, vagy ittbenn felszerelik a polcot amit megálmodtam, stb.
Mondjuk a mosást megtalálja és a vacsorát maguk utan elpakolják.
Nekem is 3 éves.
Nálunk csinál valami nagyon egyszerű kaját, elmosogat, meg elteszi a játékokat, ha kell bedob egy mosást/szárítást olyankor. Szóval ilyen alap dolgokat. De csak ha apás nap van, hacsak pár órára megyek valahova pl fodrászhoz, akkor nem vágja puccba a lakást.
Ez azért van, mert őt is zavarja a kupi.
Ezt a részét nem értem h ha ő keresne többet, akkor te ugyan annyi munka után szívesebben pakolnál össze?!
Egyébként nem. Ha ő van a gyerekekkel akkor tuti nincs kapacitása másra a férjemnek 😅
Fektetés után max összepakolja a játékokat a nappaliból és ennyi.
Néha engem is bisszant h "bezzeg én a gyerek mellett mossak főzzek takarítsak" pedig ő sokkal jobban keres nálam 😉 Attól még szóváteszem neki ha látom h az igyekezet se volt meg benne, vagy ha hazaérve ő a gépet nyomkodja a gyerekek meg játszanak
Ha egyedül vagyok a gyerekkel, akkor én sem fektetek túl nagy hangsúlyt a házimunkára 😂 Ha már alszik, akkor gyorsan elpakolok, kb ennyi.
Figyelj, semmi gond. Hazaérsz, látod, hogy szalad a lakás, a gyerek már alszik, megmondod, hogy gyere drágám, most már van időd elpakolni. Nem kell a gyerektől elvenni az időt 🤭
Igen, csinál. Muszáj is neki, mert váltott műszakban dolgozunk. Hol 3 nappal, hol 3 éjszaka. És ha ez hétvégére esik, akkor mosni, főzni kell neki is. Valamit enniük kell, tiszta ruha kell, ez van.
Általában megtervezzük ilyenkor pl az ebédet,mert ő csak nagyon alap szinten főz (zöldségleves, sült-főtt krumpli, spagetti, vagy valami mirelit húst kisüt.) Szóval sokszor előre főzök. De 3 napra nem tudok,mert kell a friss étel. Szóval ilyenkor általában kifőzdében vesznek kaját.
Emellett fel is porszívózik (úgy-ahogy, ahol látszik XD), de igen. Alapvetően megcsinál mindent. Játszik a gyerekkel, bolondoznak, elviszi nyáron játszótérre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!