Múltkor hallottam a tv-ben mit szóltok hozzá?
Maga az adó érthető és elfogadható lenne, ha ma Mo-on nem az általunk is ismert megélhetési feltételek léteznének.
Szerintem önmagában nem áll meg a törvény,csak akkor, ha már is hozzákapcsolnak.
pl.
- először is én 30 évtől szedném ezt az adót
meg
- megszigorított szoc.rendszer, hogy a gyerek ne megélhetési lehetőség legyen,
- sokkal jobb fizetések, hogy apa egyszem keresetéből is el lehessen tartani a családot és kedve legyen a többi gyerek vállalásához (érje meg otthon lenni gyereket nevelni)
- gyed plafon nélkül, bedolgozott idővel arányosan de max 3 évig 1 gyerek után (vagy 4ig, de akkor már kötelező az ovi és megszűnik a gyed),
- gyes max.1 évig alanyi jogon, hogy átgondoltabban vállaljanak gyereket a családok, és ugye ne megélhetés legyen
- a családtámogatás 90 %a munkához kötött legyen, pl. ha apa dolgozik nincs szja, több adókedvezmény, családi juttatások a cégeknél (pl. gyerekenként is járhatna mondjuk üdülési csekk, tanszer utalvány, és nyilván minél több a gyerek, annál többet kap apuka a cégnél - tudom, ehhez sokminden kell, hiszen a cégeket kell érdekeltté tenni, hogy ezt kifizessék, vagy legalábbis az állam a cégeken keresztül fizetné ezeket ki a kereső szülőnek.
- a főállású anyák - itt olvastam pár perce - 25e ft-ot kapnak - na ez szégyen! Legyen rendes fizetésük, de legalább a minimálbér, vagy mondom, apa keressen eleget!
Most gy ennyi jutott eszembe, már sokat gondolkodtam ezen a dolgon. Elsőre felháborodtam az adó tervezeten én is, mert 6 év után lett lombikbabám és tudjátok senki le nem írta évekig, hogy meddők vagyunk, csak hantáztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!