Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden legkisebbnek ez a...

Minden legkisebbnek ez a "sorsa"? Ez az örökös összehasonlítgatás már az agyamra megy?!

Figyelt kérdés

Anyósomnak vannak nagyobb unokái, kislányom a legkisebb. Valamiért a nagyobbakat jobbat/látványosabban szereti, ez már többször volt téma, próbáltuk vele megbeszélni, de szerinte ez nem így van, de férjemmel együtt így érezzük és látjuk is. Mi 10 percnyire lakunk tőle, a többiek 200 km-re, őket mégis többször látogatja.....na de nem is ez most a lényeg, ebbe már "beletörődtünk".....de hogy állandóan velük példálozik, az a tuti, az etalon ahogy a lánya neveli a gyerekeket (ja, elég laza felfogású, ő hagyja sírni a gyerekeit, össze-vissza esznek, rosszul alvó-evő, hisztis gyerekek - szerintem) Akár mit mesélek anyósnak, mit, hogyan csinálunk, mit eszik éppen, milyen újat kap (9 hónapos a kislányom) mennyit alszik, ő mindig azzal jön, hogy a nagyobb unokái így megy úgy....... Meg hogy ő nem akar beleszólni a gyereknevelésbe, de.....

Múltkor tudjátok mit csinált? Az egyik nagyobb már nagyjából jár, de pont elesett, sírt, az anyja odament hozzá, de neki is oda kellett menni, közben az éppen ülni tanuló kislányomat egyedül hagyta a keskeny kanapén....majdnem szívbajt kaptam, mikor megláttam a dölöngélő csajszimat a kanapé szélén..... Na, de megint nem a témánál vagyok és ezért ne haragudjatok, de mindig úgy fel tud húzni...... Szóval miért kell mindig hasonlítgatni? Nem akarom, hogy majd ha nagyobb lesz, folyamatosan ezt kelljen hallgatnia. Mert nekem is ezt kellett, apum anyukája folyamatosan a nagyobb unokatesóimhoz hasonlított (ők mindig jobbak voltak) és ez nagyon rosszul esett, nem is volt túl jó a viszonyunk. Mikor meghalt, különösebben nem is hiányzott, nem tehetek róla. Nem akarom, hogy a kislányom is így legyen majd, jó ha mindkét mamát ugyanúgy szereti, nem? Amiket most leírtam, ezeket már beszéltem vele, szóval az nem megoldás, hgy üljek le vele..... meg néha úgy érzem, észre sem veszi, hogy már megint a nagyobbakat favorizálja, hogy csak róluk beszél.....

Bocsi, ha hosszú lett, de ez most jól esett.....

2010. szept. 10. 08:40
 1/8 anonim ***** válasza:
miért fontos tartani vele a kapcsolatot? Az én anyósom is egy balfék, nem is beszélek vele túl sűrűn, kerülöm ahogy tudom...
2010. szept. 10. 09:35
 2/8 anonim ***** válasza:
nálunk is 7 hónap van a 2 baba között.anyósom engem nem hív,csak 2 hetente,hogy mi van,a lányát minden nap hívja.anyum erre azt mondta:a menyem nem a lányom.
2010. szept. 10. 09:35
 3/8 A kérdező kommentje:
mert mi ilyen hülyék vagyunk.....mert azért visszük hozzá az unokáját. mert ha nem vinnénk, nem találkoznának. igazából a férjem miatt, neki fontosabb (mégis csak az anyja) mint nekem.....
2010. szept. 10. 09:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj nem tudomást venni erről. Amúgy is, szerintem így is nagyon jól csinálod, türelmes vagy, az én környezetemben ilyen helyzetben utálkoznak, férjükkel veszekednek, juszt sem viszik a gyereket... (Én sem tűrném békésen, de szeretnék ilyen empatikus lenni :) Értem a helyzetedet, nekem a nagypapám ilyen, folyton a testvére unokáiról mesél, ők a bezzegek. Nekem is rosszul esett, pl. mikor újságoltam, hogy megvan a második diplomám, rám nézett, és minden átmenet nélkül arról beszélt, a B...-nak milyen jó állása lett az USÁban... Nyeltem egyet, de inkább nem mondtam semmit, végül is már nagyon öreg, ha ennek tud örülni, nem baj, legalább valaminek tud még...
2010. szept. 10. 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs nagyobb unoka, csak a férjem egyedüli gyerek és anyósom folyton az ő egyszem pici fiához hasonlítja a mi 4 hónapos gyerekünket. ja és a férjem 36 éves, de anyósom "tökéletesen" emlékszik vissza, hogy a férjem miket csinált és mikor. Na én ilyenkor szokta nagyokat nyelni.
2010. szept. 10. 10:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos, sok helyen ez van. Nálunk is az első unoka a kedvenc, az atyaúristen.

De én ezen már nem idegesítem magam, már megszoktam, mert pl. én második gyerek vagyok és a mai napig a bátyám az isten a családban, nemcsak a szüleimnél, hanem a nagyszülőknél is, sőt még az anyám testvérénél is. Jobban foglalkozik vele,mint a saját gyerekeivel,mert tesóm volt az első gyerek a családban.

2010. szept. 10. 11:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Én mindig azt hittem, hogy mindenhol a legkisebb a kedvenc. Nálunk így volt mindig. Érdekes, amit írtok.
2010. szept. 10. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnalom. Nem tudom milyen egy anyos,az enyem mar reg meghalt mikor a ferjem meg gyerek volt,en nem is ismertem.

De amilyen anyosos kerdeseket olvasok itt...eleg kiabranditoak.

Nalunk mindig a noverem volt a favorit apai nagyszuloknel de O nagyon durvan ki volt "emelve" kozulunk. Minden honapba 5000 ft tamogatast kapott mi tobbiek meg semmit.

Anya szamtalanszor mondta az Anyosanak,hogy ne csinaljak ezt de mivel kezdetektol rossz a viszonyuk nem tordtek vele. Apa is beszelt a szuleivel,akkor sem hatotta meg oket.

En meg egy eleg nagyszaju egyeniseg vagyok es mikor kamasz lettem egyszer egy ilyen kivetelezes utan a nagyszuleim nyakaba ontottem a 15 ev "megalaztatasat" es elmentem otthonrol.

1 eve megszuletett a kisfiam az elso dedunoka a csaladba es latom,hogy orulnek is neki de foleg csak azert mert dicsekedni lehet vele,hogy ok mar dedszulok.

A noveremnek meg nincs gyereke(mostanaba nem is lesz) de majd kivancsi leszek az O gyereke mi mindent fog kapni. Az en fiam 1 ev alatt 5000 ft-ot kapott toluk.

2010. szept. 10. 16:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!