Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz egy eddig nem...

Mennyire nehéz egy eddig nem adható nevet anyakönyveztetni?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik egy női név, de itthon nem anyakönyveztethető. Egyedül vállaltam a babát így nem mondhatom hogy majd adjuk azt a nevet amit a párom szeretne és annyira megtetszett, hogy semmi más nem igazán jön be ezen kívül. Arra gondoltam hogy kérvényezem hogy anyakönyveztethető legyen, viszont azon kívül hogy tetszik nincs más indokom. Érdekelne a tapasztalatotok, hogy mennyire reális hogy engedélyezik/könnyen szokott e menni? Köszi
2022. jan. 29. 10:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép név :)
2022. jan. 29. 15:58
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Ez pont egy olyan név kérdező, amivel az ég adta világon semmi baj nincs. Szerintem esélyes, hogy engedélyezik is. Maximum annyi hátrány érhetné a lányod, hogy időnként visszakérdeznének, hogy Lilla?
2022. jan. 29. 16:32
 13/17 babyboom567 ***** válasza:
100%
A név tök jó, viszont a gyerekednek egész életében el fogják írni a nevét,és mindig mindenhol magyarázkodnia kell, hogy nem Lilla, hanem Líla.
2022. jan. 29. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kezd el a folyamatot, aztán kiderül. :)

Lehet amúgy "erősködni" is, van egy ismerősöm, akinek először nem akarták elfogadni a nevet, de végül csak összejött.

Amúgy szép név.

2022. jan. 29. 17:05
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Legalább hamar megtanulja betűzni a nevét, mert vagy Lilla lesz, vagy Lia.

Amúgy ez milyen eredetű név? Hogy írják nem fonetikusan? Sosem hallottam még :)

Nekem a barátnőm Netta, de szerencsétlen mindenhol magyarázódik, hogy nem Anett, nem Anetta, hanem simán, egyszerűen Netta. Ez az anyakönyvezett neve.

2022. jan. 29. 17:39
 16/17 A kérdező kommentje:

Igen tisztában vagyok vele hogy ez folyton probléma lesz, de mivel az én vezetéknevem kapja és azt is folyton magyarázgatni kell már mindegy lesz. Én is folyton ezt teszem és a keresztnevemet is folyton el kell magyaráznom milyen betűvel kezdem és sosem éltem meg ezt akkora tehernek, remélem a lányom sem fogja.

Több írásmóddal is találkoztam vele, személyesen "ismertem" (csak hallottam és láttam a nevét) egy lányt külföldön töltött gyakorlat által és ő Lila-nak írta. Aztán azt hiszem a szürke 50 árnyalata valamelyik részében hallottam újra, ott Leila-ként írva, de létezik Leela-ként is és a Lila, Leela is tulajdonképpen a Leila egy-egy változata úgyhogy az eredete és jelentése is ugyanaz. Legalábbis nekem ezt sikerült kiderítenem róla.

2022. jan. 29. 19:07
 17/17 anonim ***** válasza:
59%

Köszi a válaszodat.

Legyen nagyon szép életetek a kis Lílaval :)

2022. jan. 29. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!