Mennyire nehéz egy eddig nem adható nevet anyakönyveztetni?
Kezd el a folyamatot, aztán kiderül. :)
Lehet amúgy "erősködni" is, van egy ismerősöm, akinek először nem akarták elfogadni a nevet, de végül csak összejött.
Amúgy szép név.
Legalább hamar megtanulja betűzni a nevét, mert vagy Lilla lesz, vagy Lia.
Amúgy ez milyen eredetű név? Hogy írják nem fonetikusan? Sosem hallottam még :)
Nekem a barátnőm Netta, de szerencsétlen mindenhol magyarázódik, hogy nem Anett, nem Anetta, hanem simán, egyszerűen Netta. Ez az anyakönyvezett neve.
Igen tisztában vagyok vele hogy ez folyton probléma lesz, de mivel az én vezetéknevem kapja és azt is folyton magyarázgatni kell már mindegy lesz. Én is folyton ezt teszem és a keresztnevemet is folyton el kell magyaráznom milyen betűvel kezdem és sosem éltem meg ezt akkora tehernek, remélem a lányom sem fogja.
Több írásmóddal is találkoztam vele, személyesen "ismertem" (csak hallottam és láttam a nevét) egy lányt külföldön töltött gyakorlat által és ő Lila-nak írta. Aztán azt hiszem a szürke 50 árnyalata valamelyik részében hallottam újra, ott Leila-ként írva, de létezik Leela-ként is és a Lila, Leela is tulajdonképpen a Leila egy-egy változata úgyhogy az eredete és jelentése is ugyanaz. Legalábbis nekem ezt sikerült kiderítenem róla.
Köszi a válaszodat.
Legyen nagyon szép életetek a kis Lílaval :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!