Hogy tudnék kisgyereknek angolt tanítani?
Attól függ.
Saját gyereked?
Anyanyelved az angol? Ha igen, akkor azon beszélsz hozzá eleve.
Ha nem, akkor NE próbálkozz, te az anyja vagy (gondolom, persze lehet, hogy az apja), nem a tanára. Fogadj mellé szakembert, ne mosd össze a szerepeket. Ne neked akarjon megfelelni.
Ha nem a saját gyereked, akkor keress az interneten útmutatást ehhez, feladatokat, amiket már ő is megért, pl. színek, számok, dalocskák, versek, amiket el tud ismételni. De attól függ, hány éves. Egy ovis utánad mondja szívesen, de fingja nem lesz, mit jelent, amit mond...
Nem az akcentus a lényeg. Hanem az, hogy nyelvet tanítani egy szakma. Kicsiknek tanítani is az. Én is jól beszélek angolul, de a gyerekeim nem tőlem tanultak/fognak tanulni. A nagy 14 éves, és nagyon jól megtanult anélkül is, hogy kiskorában én tanítottam volna. Alsóban az alapokat megtanulta, utána meg már ragadt rá, simán néz felirat nélkül filmet, mindent ért, beszélni is nagyon jól tud.
Engem sem a szüleim tanítottak, elég volt az iskola, meg az, hogy aktívan használtam. Ha meg kevés valakinek, akkor lehet menni nyelvtanárhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!