Hogyan illik készülni a babalátogatásra?
Most a vendégfogadó szülők oldaláról kérdezem. Ha vendéget vártunk, mindig készültem valamivel. Nem mindig volt nagy ebéd, de legalább egy kis saját készítésű sütemény mindig volt az asztalon, hogy legyen mivel kínálni. Heteken belül születik meg az első gyermekünk, és valahogy nem tudom elképzelni, hogy minden egyes rokon látogatása előtt nekiálljak sütit sütni. Ha viszont semmivel sem tudnám megkínálni őket, nagyon kellemetlenül érezném magam. Esetleg betárazhatunk bolti kekszekkel is, de az valahogy nem az igazi, az is feszélyezne, bár nyilván kevésbé mint a semmi.
A másik meg, hogy keresztelőt is tervezünk 6 hetes korában. Bár a tág család még nem tud róla, nem is tudjuk ki szeretne eljönni, kit illik egyáltalán meghívni. Viszont ez mindenképpen nagyobb kaliberű dolog lenne, délelőtti esemény, és mivel sokan messziről jönnének, illene megebédeltetni is őket. Arra nincs pénzünk hogy mindenkit étterembe vigyünk, de én sem tudnék még akkor 3 fogásos ünnepi ebédet feltálalni. Erre esetleg valami ötlet?
Kérdező, akik babalátogatóba mennek, azok általában tudják, hogy ott nem szabad elvárni, az egyébként vendégségben megszokott dolgokat. A friss szülők fáradtak és kimerültek (irgalmatlanul...), fenekestül felborult az életük, az anyukának gyakran hosszabb idő a felépülés. Ilyenkor nem az a lényeg, hogy házi tündér legyél, hanem, hogy a baba el legyen látva, és te pihenj, amennyit tudsz mellette.
Bőven elég, ha van otthon ásványvíz meg üdítő, és, ha neked ez fontos, valami bolti sütemény, vagy rágcsálni való.
A keresztelő utánra meg én megpróbálnék rendelni egy normálisabb, de megfizethető étteremből többszemélyes tálakat.
Vendégváró - Italok: Üdítő, gyümölcslé, kávé, tea, cappuccino, bor, pezsgő, likőr, tömény, bármi igazából. Persze nem mindenkinek minden😁, hanem ki mit kér majd.
Ennivaló: Süti (friss,vagy bolti), ropogtatók, csokoládé, gyümölcs, igazából bármi.
Nálunk szokás ajándékot adni a babának (elvileg ☺️): pénz+ital+csoki+ extra ajándékok. Én szégyellném, ha csak egy üdítőt, kávét adnék valakinek, ha meglátogat. De ez én vagyok, ezek a "feltételek" nálunk vannak. Ahol mi élünk, az emberek szinte 100%-a így áll a dolgokhoz.
Keresztelőt már jópár éve itt csak étteremben tartanak. Ott pedig azt rendelsz meg előre, amit és amennyit szeretnél. Pl. hidegtálak, húsok, meleg főételek, sütemények (cukrász), + ugye a torták, amit a keresztszülők mindegyike visz. Kb. ennyi, legalábbis nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!