Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan illik készülni a...

Hogyan illik készülni a babalátogatásra?

Figyelt kérdés

Most a vendégfogadó szülők oldaláról kérdezem. Ha vendéget vártunk, mindig készültem valamivel. Nem mindig volt nagy ebéd, de legalább egy kis saját készítésű sütemény mindig volt az asztalon, hogy legyen mivel kínálni. Heteken belül születik meg az első gyermekünk, és valahogy nem tudom elképzelni, hogy minden egyes rokon látogatása előtt nekiálljak sütit sütni. Ha viszont semmivel sem tudnám megkínálni őket, nagyon kellemetlenül érezném magam. Esetleg betárazhatunk bolti kekszekkel is, de az valahogy nem az igazi, az is feszélyezne, bár nyilván kevésbé mint a semmi.

A másik meg, hogy keresztelőt is tervezünk 6 hetes korában. Bár a tág család még nem tud róla, nem is tudjuk ki szeretne eljönni, kit illik egyáltalán meghívni. Viszont ez mindenképpen nagyobb kaliberű dolog lenne, délelőtti esemény, és mivel sokan messziről jönnének, illene megebédeltetni is őket. Arra nincs pénzünk hogy mindenkit étterembe vigyünk, de én sem tudnék még akkor 3 fogásos ünnepi ebédet feltálalni. Erre esetleg valami ötlet?

2022. jan. 11. 15:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Baba látogatóba amikor jöttek nálunk általában üdítő volt itthon, nekem sem energiám, sem huzalmam nem volt nekiállni sütögetni.. nem volt belőle soha sem gond, végülis nem enni jönnek ilyenkor, hanem a babát megnézni. :)

A keresztelős kérdésedre pedig szerintem akkor legyen csak simán süteményezés.. az valamivel csak olcsóbb, mint végtelen embert megetetni.

Esetleg ha nyáron lenne és van rá lehetőség, akkor a bogrács is még egy jó megoldás lehet.

( nálunk így lesz, fiam 2 éves lesz nyáron, sajnos a pandémia miatt most lesz rá alkalom, a lányunk pedig kb 4 hónapos lesz, egyben tartjuk a keresztelőket )

2022. jan. 11. 15:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A bolti süti/keksz pont tökéletes, sose vártam el, hogy friss házi süteménnyel várjanak, ha valakihez megyek, babától függetlenül.

Keresztelőre azt hívsz, akit akarsz. A testvéremék közel 30 embert hívtak és egy kb egész napos program volt, nálunk s szűk család volt ott, akik utána beugrottak hozzánk egy (cukrászdai) sütire.

(Egy 6 hetes babával mondjuk én nem keresztelőznék, meg 6 héttel szülés után még lehet, hogy örülni fogsz, hogy élsz, de nem ezt kérdezted)

2022. jan. 11. 15:54
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

A keresztelős részre nem tudok válaszolni sajnos, nálunk nem volt ilyen a naggyal, és a kicsivel sem tervezzük, nem tudom, mi a szokás.

A vendégvárós részhez: szerintem senki nem úgy megy babalátogatóba, mint egy "átlagos" vendégségbe, így én azt mondanám, hogy tekintve, hogy valószínű nem is maradnak sokáig, az sem ciki, ha nem készülsz semmivel. Hidd el, lesz elég bajod. :) Ettől függetlenül jól jöhet, ha van otthon esetleg mirelit pogácsa (nálunk a Tescoban pl. Barackos, sajtos és pizzás Fornetti pogit is lehet kapni, nagyon jók! Kiengedni sem kell, és negyed óra alatt megsül. Ha nincs Tesco, Family Frosttól is rendelheted 😊), nálunk ez mindig van, erre tuti van idő/energia. Rendes sütésnek én tuti nem állnék neki. Innivalót lehet venni, meg kávét frissen feltenni, de egy frissen szült anyukától szerintem ennél többet nem (vagy még ennyit se) várnak el. :)

2022. jan. 11. 15:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon tüsténtkedni akarsz, akkor csinálj előre valamilyen fagyasztható aprósüteményt, és ha már 90%-ban meg van sütve utána fagyaszd le. Aztán ha jönnek, elő kapsz egy párat és sütőben rásütsz kicsit.
2022. jan. 11. 16:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem várja el, hogy egy újszülött mellett te még nekiállj sütit sütni. Az jó, ha valami üdítő van otthon, hogy valamivel meg tudd kínálni, de én még a boltit se várnám el. Persze ha valaki messze lakik és így több órára megy, akkor az jó ötlet, de amúgy tényleg nem kell nagy elvárásokat támasztani magad elé, ez egyáltalán nem erről szól.

Keresztelőnél se kell 3 fogásos ebéd. Esetleg dobj össze valamit, ami gyors, egyszerű és sokan szeretik, a sütit meg bízd a rokonokra. Biztos lesznek páran, akik szívesen hoznak.

2022. jan. 11. 16:27
 6/13 babyboom567 ***** válasza:
100%

Nálunk aki jött azok hoztak valami finomságot nekünk is.

Én meg a keresztelőt 6 hetesen,vírushelyzet nélkül is extrém korainak tartom.

2022. jan. 11. 16:32
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Én mindenkinek megmondtam, hogy úgy jöhet csak látogatóba, hogy nem tudom kiszolgálni. Hasfájós gyerekkel örültem, hogy lyuk van a fenekemen kb... Hozzánk mindenki mindig egy tepsi kajával jött, üdítőkkel, stb és kiszolgálták magukat és minket is.

Én is így mennék már csak anyukákhoz. Nagy segítség volt nekünk.

2022. jan. 11. 16:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha ragaszkodtok a keresztelőhöz, én a helyetekben rendelnék hidegtálat.

Mamám temetését intézték így, 40ezer ft volt pár éve és elég sok mindent hoztak, mindenki evett egy csomó mindent.

2022. jan. 11. 16:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Van sok nagyon egyszerű sütirecept, nézelődj a neten és tárazz be velük előre, nem tudhatod, hogy mennyire lesz alvós a babád. Én is előre fel voltam készülve, hogy hónapokig nem alszunk és zombik leszünk meg miegymás, és egy angyalkám lett, vagy hát legalábbis jobb annál, mint amit vártam. Cserébe mondjuk a második bepótolt mindent, na mindegy.

De ha a nagyon gyors sütik sem opciók, akkor vásárolj fagyasztott sütiket, amiket csak ki kell sütni. Például mini kakaós csiga, vagy sajtos pogácsa teljesen jó szerintem. Friss, mégis gyors. De én azt is okésnak tartom, ha cukrászdából veszel sütit, hidd el, senki nem fog megkövezni érte. És ha még ez sem opció akkor meg marad a bolti snack, azzal sincs semmi baj.

A keresztelős sztori pedig ugyanez. Talán tudsz főzni, talán nem, ezt nem tudhatod. Ha étterembe nem is akarsz menni akkor rendelj sültes tálakat, olcsóbbak mint beülni.

De amúgy apuka nem tud segíteni? Sem a főzésben, sem a babára vigyázásban?

2022. jan. 11. 18:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a vendégvárós oldalt nézném rendelnék pár kör pizzát. (nemsoká ezen az oldalon leszek)

Ha a vendégségbe menős oldalt amin sokat voltam, akkor pedig nem is kérdés, hogy én vinnék üdítőt, sütit és valami ennivalót pl sütnék pizzát és egy pohár vizet sem várnék :)

2022. jan. 11. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!