Nem találom a megfelelő nevet a babám számára, mit tehetnék?
Egyedül fogom felnevelni a kisfiamat, tehát rám maradt a névválasztás felelőssége.
A 34. hétben járok, sürget az idő, de még nem találtam neki nevet.
Van egy listám 50+ névvel, ami megy a vezetéknevemhez, és tetszik is, de sajnos ezek nem a kedvenc neveim, azok ugyanis nem illenek a vezetéknevemhez :(
Csoportosítottam őket az alábbiak szerint:
-Rövid nevek
-Hosszú nevek
-Ritka nevek
-Gyakori nevek
-Klasszikus nevek
De egyszerűen még azt is képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik kategóriából válasszak. Az itt olvasott tanácsok alapján "ízlelgettem" a neveket, de amelyik névről reggel eldöntöm, hogy na ez lesz az igazi, az estére már nem tetszik. Sosem tetszett még egy név maximum 3 napnál tovább. Sorsoltam is, azzal sem voltam megelégedve :(
Fogalmam sincs mit csináljak, segítsetek.
Próbáld különféle szitukban elképzelni ahogy szólítod őt, mi jön a szádra.
Egyébként szűkítsd a listát, mert ez így tényleg sok opciónak tűnik 🙂 válaszd ki a legjobb ötöt és akkor könnyebb lesz dönteni.
Egyébként ne aggódj, mi a műtőbe menet döntöttünk, igaz akkor már csak két lehetőség volt, amiket ugyanúgy becéznek ráadásul.
Meglesz a név mire ott leszel, sok sikert 🙂
Kismillió nevet átnéztünk már az első trimeszterben, aztán megakadtunk mindketten egynél, amire sosem gondoltunk, de valahogy úgy érzésre mindkettőnknek passzolt és szépen cseng a férjem vezetéknevével. Ha bárki megkérdezte gondolkodtunk-e már neveken, mindig ezt nyögtük be és mindenki azonnal rávágta, hogy az tényleg jó együtt, így szép lassan ráragadt. Még mindig nem vagyok biztos egyébként benne, de valahogy annyira ezen a néven forog már a tudatomban, hogy mostmár mással is nehéz lenne elképzelni, olyan idegennek hat minden egyéb. :)
Ízlelgesd őket, én is azt javaslom, hogy különböző szitukba beleképzelve magad. Előbb utóbb kiforrja magát. Már az is segítség lenne, ha legalább lefeleznéd azt a listát és akkor szépen lassan megszületik A név.
2. Gyereknél voltubk bajban
Megvolt a nèv, ami tetszett mindkettőnknek, de annyira azt éreztem, hogy nem illik hozzá.
Végül minden elvünk ellen ment:
Hosszú is lett
Nem is nemzetközi
Külföldön problémás betű is van benne😅
De nagyon illik hozzá
Csak nem Milán?:)
Mi is egyébként szituációkba próbáltuk belekézelnk magunkat és úgy próbálgatni a neveket. Aztán, amikor leszűkült a kör nagyjából 8 névre, akkor mindig kiválasztottunk egy nevet és úgy hívtuk, beszéltünk a babáról 1-2 napig. Közben utánanézgettünk jelentésnek, számmisztika meg ilyenek. Nem hiszek a számmisztikában túlságosan, de amikor egy névnél csupa rossz meg negatív dolgok jöttek ki, akkor rossz érzésem lett, hogy ezt mégse adhatjuk a gyereknek. Végül egy név nagyon megmaradt, amikor így naponta újabb nevet mondogattunk. Már ott tartottunk, hogy Zente néven hívjuk most pár napih, de időnként Milánnak hívtuk véletlen (előtte lévő pár hétben már előkerült a név) és ekkor dőlt el, hogy a Milán év annyira megmaradt, hogy hiába a Zente "van soron", nem kell tovább gondolkodnunk.
Remélem ez az utolsó gondolatmenetem érthető volt:D
Külföldi számára kiejthető nevekben gondolkodtunk. Bár van benne ékezet, anélkül is felismerhető kimondva.
Ne kezdődjön a vezetéknév utolsó betűjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!