Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sorozatos rossz ajándékozó...

Sorozatos rossz ajándékozó családtaggal összevesznél?

Figyelt kérdés

Már nagyon elegem van.

Sorolom a rokon ajándékait a gyerekemnek:

Popsitörlőkendő a 7 évesnek most karácsonyra, gyümölcs, amit a gyerek nem szeret, amit tudhatná, mert minden évben többször eljátssza ugyanazokkal.

Most mikulásra a lányom üvegtörő gombnyomásra irtó hangos vészjelzést adó zseblámpát kapott, ami kb egy kilós.

Tavaly biciklit más színben és más méretben, mint ami kellene neki.(nem volt olcsóbb, nem azért, az ajándékozónak az jobban tetszett).

Minden alkalommal megkérdezi mit kér a gyerek, mondok valamit(én ismerem a gyereket, mert figyelek rá!), majd úgy tesz, mintha nem mondtam volna, és idejön valami szrral, majd úgy csinál, mintha lehozta volna a csillagokat generálva a feszültséget és csodálkozik miért nem örül a gyerek se és én se. Aztán miután látja, hogy nem örül senki közli, hogy elviszi, ami méginkább kiveri a biztosítékot.

Na most a popsitörlőkendő mellé benyögte, hogy rendelt a 7 évesnek elektromos rollert, ami hamarosan megjön. Ezt nagyon etikátlannak tartom, főleg mivel előre megkérdezte megint, mit kér, én még odaadtam hogy javítsa meg a játékmikroszkópját, mert nem tudja a kisgyerek használni, tönkretettem véletlen takarítás közben, nem volt időm elvinni. Megmondtam hova vigye, hogy olcsó lesz a javítás biztosan. Na mikroszkóp sehol, pedig tizede értékben a rollernek és a gyerek szerette, használta sokat.

Nem fogom engedni a bringázni is nehezen tudó, SNIs gyereknek az elektromos rollert, rendkívül veszélyesnek tartom, az utcán sem mehet úgy, hogy ne fogná a kezem, egyet gondol, nem figyel és gond van, ezért nem megy a bringa, a görkori és a jégkori sem. Azon pattog a rokon, hogy gördeszkát bezzeg kapott(tsmthez jó, de ezt nem akarom mondani neki), mert azt féléve mondja nekem, a barátainak van, és a házban is jó, leginkább ül rajta és fel alá gurul miközben énekel..

Na mindegy.

Szóval nagyon elegem van belőle, más szerint még örülni kellene, hogy költ a gyerekre.. de bazz, minden alkalommal megkérdezi, majd hoz valami tökmást, hogy balhé legyen, és mindig hoz valami szrt is, mint a popsitörlőkendő most, meg a körte, amit ha kicsit is érdekelné a gyerek, tudná, hogy nem szereti, mert Mikulásra, húsvétra, szülinapra, iskolakezdésre is hozta idén, és az elmúlt években, és mindig ugyanaz volt a reakció.. csak azért, mert ő szereti, szerinte az jó.

Most meg a gyerek szeme felcsillant a rollerre, mondta a rokon majd idehozza, megnézi ő kell e a gyereknek.. persze, hogy én legyek a szemét, amiért nem használhatja. Még is mondtam, hogy ide ne mérje hozni, nem engedem. Mire odáig jutna, hogy ráengednêm, kb 14 évesen 7 év múlva, már elavult lenne, nem úgy, mint egy autó mondjuk.. a cuccait nem ajándékozhatjuk/adhatjuk el, mint pl a lámpát. Csekkolja, hogy megvan e ártatlanul.

Minden évben eljátsszuk ezt, már rohadtul elegem van, most is balhé, bájmosoly, majd elviharzott. A mikulásos után nagyon közel volt ez, totál kibuktam. Megkérdezte mit kér a gyerek Mikulásra, mondtam, hogy a kedvenc csokiját hozzá(olcsó), erre ideállított a lámpával, és mikor számon kértem, hogy mi ez, közölte nem mondtam minek örülne, szóval ezt hozta. Olyan hangos, mint egy autóriasztó, befogja az ember a fülét, hogy kibírja, a gyerek még szórakozásból nyomkodta, meg volt az az éles rész rajta, úgyhogy elraktam. Nem vette meg az 500 ftos kedvenc csokit, hanem a 15 ezres lámpát hozta, ami vág, tör, és vészriaszt..

Na, kibosszankodtam magam. Van valakinek ilyen rokona? Ti hogyan kezelnétek?

2021. dec. 26. 10:17
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

És nem az a méret! Más is volt, pl koszos volt, hiányos és a kosár el volt tőrve, de arról a bolt tehet, ahonnan rendelte. Megmondtam neki, hogy nem kell, veszêlyesnek tartom, erre jött, hogy majd idehozza megnézi ő kell e a gyereknek, és hogy a gördeszka akkor minek van, az is veszélyes..

Egyáltalán nincsenek egy súlycsoportban. Ha csak úgy hozta volna a gyümölcsöt az oké, de keríti köré a sztorit, felhívja a gyerrk figyelmêt"idenézz mit hoztam neked. Mi az? Ismered? Körte bizony, neked hoztam! Nem szereted? Pedig ez nagyon finom! Gyerek kóstoljuk meg, ez különleges! Miért nem, ha nem is kóstoltad?" Tudod így keríti köré a mesét és tukmálja és cseszteti a gyereket, amiért az ő különleges körtéjéből nem kell neki.

Az egész ember ilyen, a gyerek nagyapja(az én apám), a mi gyerekkorunkban is ilyen volt, csak akkor nem tűnt fel, anyám volt a szemét, mikor öcsém 10. Szülinapjára robogót kapott, majd elvitte és azóta se láttuk..

A lámpát meg a dolgait ellenőrzi, mikulás óta kétszer kérdezett rá(minden alkalommal, mikor itt volt) hogy milyen, és minden alkalommal elmondom, hogy szívás, mire közli, hogy akkor elviszi, a gyerek még kibukik, hogy ne vigye el, ő kapta.

És de, a gyerek kért bizonyos színű bringát és csalódott volt, amikor kiderült, hogy se nem rózsaszín, se nem lila, hanem egy Unisex piros.

2021. dec. 26. 12:05
 22/31 Derjaderja ***** válasza:
60%

Nárcisz. Sajnálom. Akkor azért nem tudsz ellene védekezni, mert az apád. Párom apja is nárcisztikus, a legkisebb hibáért (pl a párom más csavart adogat a kezébe szerelés közben, pedig a mellette lévőt kérte), úgy ordít vele mint az állattal a gyerekei előtt is. A párom meg még mentegeti, nem tud védekezni.

Ha nem tetszik neki a téma nem szólal meg. Vagy 2 órás előadást tart a magyarságról a párom nagyfiának. Mindegy neki ki hová készült, mit csinál, ő is szeret random beállítani, a 24 óra munkábóp hazajött páromat az asztaltól felordítani, hogy ő most meg akar (nàlunk) szerelni vmi full irreleváns dolgot. És legyél hálás mert jót akar.

Nem tartja tiszteletben a határokat, velem is ordított, hogy nem kell virágoskert a kertünbe, fű kell (a mi kertünk).

A párom takarít, most nála, én főzök, de mindig rákiabál a páromra hogy ne pakolásszon nála (egy öreg bácsi amúgy, nem tudja megcsinálni).

Na én ezeket én rövidre is zártam a legtöbb esetben. Megkértem ne ordibáljon, megmondtam, hogy én szeretnék virágoskertet (akkor már tetszett neki amikor tényleg volt), mondtam, hogy tegyék későbbre a szerelést mert a párom fáradt és éhes inkább üljön le adok tányért stb.

Soha nem balhézott össze velem, csak pislogott néha. Korábban sztem sose ellenkeztek vele vagy említettek más szempontokat. És kedvel engem amúgy, ez a típus bírja ha vki nem hódol be (de persze normális hangon).

Csak sajnos aki gyerekként ezt kapta az leblokkol.

Próbáld meg összeszedni az erőt és rövid határozott érvekkel elmondani, amit gondolsz, ne könyörögj, ne hagyd hogy bűntudazot keltsen.

Ne bízz rá mikroszkóp vagy bicó vásárlást. Vsz nem fog már megváltozni sajnos. A gyerekkel tudsz még beszélgetni, hogy nagypapa gyerekkorában még nem volt ennyi gyümi, azért hozza illetve neki ténxleg azt kell tanítani amit a 18 írt.

A rollert próbáld vhogy az öreggel lejátszani.

2021. dec. 26. 12:22
 23/31 A kérdező kommentje:

A biciklit ő ajánlotta fel, ragaszkodott hozzá.. ő nem ordít, csak néha mikor random bejött a Metro kártyáért, hogy neki az rögtön kell hétvégén reggel, hanem hülyének néz és lekezelő, amiért nem értek vele egyet. Itt egyikünk sem kiabált, inkább gúny van, és udvarias bájmosoly. Én is lefagyok orditásnal, gyerekkoromban sok volt, már kevés, pedig példás magatartású, sokáig kitűnő voltam..

A probléma nem változott, aki nem êrt egyet vele, az hülye, lekezelő, sértett, odaszúr és elviharzik. Nemtudom, hogy nárcisztikus e, de az biztos, hogy csak úgy mehetnek a dolgok, ahogy ő akarja, különben nem segít semmit, nem ajándékoz.

Bármi mást hoz, szavam se lenne, ha gyerekjáték(ami nincs) vagy ha nem futná másra csak olcsóra, de veszélyes, nem gyereknek valót vagy popsitörlőt és körtét, amit egy évben 6 X hozott már és mindig kudarc volt. ha ideállított volna pepcos ceruzával is simán fogadtuk és örültünk volna..

Nem tüntethetek el minden idegesítő embert, meg kell tanulni együtt élni a világon, csak sokszor nehéz és mivel ünnepeken találkozunk, mindig elrontja..

Jövőre a következő ünnep előtt egy hónappal előre listát adok, amiről válogathat 500 ftos cucctól a 30 ezresig, valami jó 30 cuccot összeírok, megmondom elêg egyet hozni, odaírom a gyerek kedvenc színeit, meg hogy épp miért rajong(mellé) és mit utál.

2021. dec. 26. 12:56
 24/31 anonim ***** válasza:
31%
Hát, balam a listad a kukában landolna rögtön az átadás után, hacsak nem én kértem kifejezetten, hogy készíts egyet nekem.
2021. dec. 26. 12:59
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Bunkóság nem beengedni? Úgy kell akkor neked! Állítólag felnőtt vagy! Én nem engedném be!
2021. dec. 26. 13:03
 26/31 anonim ***** válasza:
75%

Lehet itt mindenki egy szent, ezeket az "ajándékokat" a Máltai szeretetszolgálatnak se adnám oda.

Mert nem kell nekik.

Az én egyik rokonom használt piacos kacatokat szokott küldeni, némelyik törött, de mind koszos (covid alatt külön örülök), műanyag vackok. Inkább semmit se küldjön senki, és tudom hogy gondolnak rá, meg szeretik nem kell ezeket tárgyi baromságokkal bizonyítani, pláne hogy utálom a porfogókat.

Szerintem felnőtt módjára egyszer próbáld meg nyugodtan megbeszélni vele, és ha nem javul akkor utasítsd vissza az ajándékot szépen. Nem kell. Dobja ki ő a kacatot.

2021. dec. 26. 13:07
 27/31 anonim ***** válasza:
81%

Felesleges a lista,a leírásod alapján pont lefogja sz@rni.

Szimplán nem engeded be,fel sem veszed ha hív,vagy benyeled a hülyeségeit. Bár nehéz,nálunk is van ilyen ajándékozó,de itt már 11 éves a gyerek és mindig gyűjt vmire,tehát ő szól neki,hogy amit neki szánt,azt pénzben adja oda mert erre meg arra gyűjti. Ha 500 ft-ot szánt,akkor annyit.

2021. dec. 26. 13:52
 28/31 anonim válasza:
20%
Hatalmas forma lehet.:) Szerintem élvezi, ha hülyeségeket vehet, mert tudja hogy kiborultok, és jót röhög.:D Jó fej lehet.
2021. dec. 27. 01:17
 29/31 A kérdező kommentje:

Az azért betenne, ha nem engedném be az apámat, mikor az unokájának ajándékot hoz ünnepre..

Tegnap visszajött az ötlettel(megint random), hogy vesz nekem is egy elektromos rollert, akkor tudok a gyerek után menni és úgy nem veszélyes.

Nem fogadtam el, ugyanúgy veszélyes, csak nekem is. Azt hiszem néha bekattan nála valami, nem találja viccesnek, hülyének néz, amiért nem annak örülünk, nem azt gondoljuk, amit ő. Ilyenkor gúnyos és fel van háborodva. Most is ez volt, sértődötten mondta, hogyha nékem semmi sem jó, akkor csak tesz pénzt a gyerek számlájára. Rákérdeztem a mikroszkópra, mert felhúztam magam a semmi sem jó jelzőn, mire közölte, hogy az után utána kell járni, mire mondtam neki, amit korábban is, megmondtam hova vigye és mennyi lesz, és a gyereknek fontos, mire csend ês majd elintézi, de mutassam meg hova tud a gyereknek utalni, hogy csakazértis neki legyen igaza..

2021. dec. 27. 09:13
 30/31 anonim ***** válasza:
56%
Írjatok neki listát, hogy mikre van szükség, konkrét linkekkel, hogy ilyet, ilyen színben szívesen fogadtok el, bármelyik lehet a listáról. Valószínűleg ő is örül a segítségnek.
2021. dec. 28. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!