Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig engednétek a "szepás"...

Meddig engednétek a "szepás" gyereketek hisztizésének?

Figyelt kérdés

A másfél éves lányom állandóan a kezemben akarna lenni. Összebújok vele, megpuszilgatom, megölelgetem, de nem fogom napi 10 órákat hurcolni, mert csak az ölemben vagy a karomban hajlandó létezni. A wc-be se engedem be, ezért is kiakad.

Mit tegyek, hogy abbahagyja ezt a viselkedést?

2021. dec. 25. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Elvileg a szeparációs szorongás legjobb gyógymódja, ha amíg igényli, addig engedsz ennek a nagy matricaságnak. 1-2 hét és elmúlik így, mert megtanulja, hogy hozzád bármikor mehet, ott vagy neki stabil hátországként. De persze ez mindenkinek egyedi megítélése, hogy mi fér bele számára. Szerintem nem mindig a nehezebb út a jobb, egyébként.
2021. dec. 25. 18:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Már 3 hónapja ez megy. 2 hónapig ment ez a mindig felveszem, és el lett kapatva.
2021. dec. 25. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
Ez nem hiszti, ilyenkor tènyleg ennyire szüksege van a közelsègedre. Nehèz időszak, de nem tart örökkè. Minèl inkàbb pròbàlod levakarni magadròl, annàl inkabb tapad. Gondolj arra, ha èhes, szomjas, fàradt lenne, vagy a ruha szorìtanà, akkor elhalgattatni pròbalod, vagy az igènyèt probalnad kielègìteni? Ugyan ìgy kell eljàrni, ha szoros kontaktusra van igènye.
2021. dec. 25. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is 1,5 éves a lányom, nála hullámokban jönnek ezek a tapadós időszakok, nyilván ő is szívesen van kézben. Nem könnyű megszokni, megtanulni, hogy már nem kisbaba, akit folyton dédelgetsz, ráadásul ijesztő is a világ, amikor megindul nélküled felfedezni, természetes hogy megijed és nálad keresi a biztonságot, a megnyugvást. Én nem gondolom, hogy attól, hogy szeretettel reagálsz a bújási igényére, elkapatnád a gyereket, szeretettel nem lehet elkényeztetni senkit. Én amúgy ismerve a lányom tudom, hogy mik azok a helyzetek, amikor letehetem a lábam és azt mondom, hogy most nem engedek (pl amikor kézben szeretné vitetni a kényelmes kis popóját az 50 méterre levő játszótérre, hiába tud amúgy elsétálni oda 10 hónapos kora óta), és mik azok, amikor többet ártanék az erőltetéssel mint azzal, ha engedek neki (pl váratlanul nem akar a nagymama kezébe menni, pedig előző héten még öribarik voltak). Te tudod, hogy a lányodnál mik a határok. Illetve hogy nálad mi a limit.
2021. dec. 25. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

A fiam kb. 8 hónapos volt, amikor az első szepahullám jelentkezett, jó 2-3 hónapig rám kötve élt. Erre volt szüksége, én pedig elhittem Neki, hogy ez egy nehéz időszak. A második hullám másfél éves korában jelentkezett, igazi matrica lett. Akkor nyilván már nem kötöttem magamra hónapokra, de nagyon érzékenyen reagáltam rá. Bizony, még a vécébe is elkísért (2 évesen szobatiszta is lett, mert nagyon érdekelte a vécézés), Velem aludt, mindent, szó szerint mindent együtt csináltunk. Elmúlt. Most 8 éves iskolás fiú, hihetetlen önbizalommal, önállóssággal.

A szepa nem hiszti.

2021. dec. 25. 23:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!