Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tettetek volna egy ilyen...

Mit tettetek volna egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A minap kint jártunk az adventi vásárban.

A gyerekeknek vannak kirakva ilyen kis fa házikók, amikben tudnak játszani / bujkálni.

Másfél éves kisfiam is itt játszott.

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy szintén kb másfél éves kislány éppen kukucskált be az egyik házikó ablakán, majd oda ment egy már kb 2-3 éves kislány és olyat lökött rajta, hogy majdnem beesett az ablakon. Ott állt mellettük nem messze egy kb 7(!) éves kisfiú, (a nagyobbik lány testvére) és amikor látta ezt a szituációt, elkezdett nagyon hangosan röhögni, mire aztán a tesója is kifakadt és együtt nevettek ezen baromi hangosan, közbe a kislányra mutogattak.

Az anyukájuk oda ment, és rájuk szólt, hogy vigyázzanak a kislányra, még kicsi baba. Mire a kisfiú azt válaszolta, hogy (idézem) 'majd az anyja vigyáz rá'.

Ekkor odalépett a meglökött kislány anyukája és szó nélkül elhúzta onnan.

Nem velünk történt, Én csak szem és fültanúja voltam, de azóta is bosszant, ha eszembe jut.

Szerintetek ez normális?

1. Ha az Én fiamat lökik így meg, és röhögik aztán ki ilyen rosszindulatúan a semmi miatt (!) biztos elküldöm őket a francba, azzal a címszóval, hogy na az anyuka megvédte a gyereket.

2. Ha az Én gyerekem csinál ilyet, biztos rá szólok, pláne ha így és ilyet válaszol, talán még le is keverek neki egyet, hiába nem bántottam soha a fiam, nem vagyok egy 'verekedős' típus.

Előre félek.. tényleg ennyire rosszindulatúak a mai gyerekek?

Ez a 'divat', hogy ok nélkül bántják egymást? :(

2021. dec. 19. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Sajna a rossz nevelés eredménye. Elkényeztetett vagy agyon féltett gyerekek vannak. Anyám egyik tanítványa elmondta hogy fogja kinyírni a dadus,brutális részletességgel.
2021. dec. 19. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Durván meglepődök az ilyen és ehhez hasonló sztorikon, hogy már kisgyermekkorban ilyen mértékű a “gonoszság”, bár szerintem is inkább a nevelés csúszott félre. Pontosabban a nem-nevelés. Valószínűleg ott helyben felképeltem volna a fiamat, ha viszonylag nagyobb gyerek létére így viselkedik és így beszél.
2021. dec. 19. 19:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez annyira elszomorító számomra.. :(

Tényleg nem értettem az anyuka viselkedését sem, szó nélkül hagyta, hogy a fia mit mondott és hogyan..

Gondolom ez az eredménye a berakom a gyereket a gép stb elé, elvan az ott.

Vagy lehet ezt látja otthon?!

2021. dec. 19. 19:43
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Manapság nem szabad nevelni a gyerekeket, mert megsérül a kis lelkül.

Ja, hogy bántani fognak másokat? Fellökik a kis másfél évest?

15 évesen majd a konyhakést fogja beléd vágni, ha nem tetszik neki valami.

És? Nincs ezzel semmi probléma!

2021. dec. 19. 20:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Majd biztos arra is az lenne a válasz, hogy 'majd az anyja megvédi'.

Bár azon is gondolkoztam, hogy mit szólt volna a gyerek, ha anya kicsit vehemensebb és lever neki egyet.

2021. dec. 19. 20:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 18 hónaposan kezdett el járni. 20 hónaposan tudta végre élvezni a játszóteret.

Tanár anyuka! 5 éves viselkedés zavaros kisfiával.. Tudom. Nem a gyerek tehet róla, az én lányom is sni-s.

De én azt a gonoszságot, azt a mérhetetlen féltékenységet, utálatot még életemben nem láttam gyereknél.

Minden egyes alkalommal szabályosan terrorizálta a lányomat. Teljesen mindegy volt, hogy csak mi voltunk, vagy többen. Folyamatosan a kislányomat zaklatta, nem akarta hagyni semmivel sem játszani. Folyton azt leste hova indul a lányom. Többször majdnem fellökte,direkt, vagy a csúszdán ha tehette volna lelökte volna, mire lecsúszott lányom,még le se ért, de már a nyakában lihegett.

anyuka az elején még próbált közreműködni, azt is csak immel ámmal.. Én megpróbáltam mindig máshova vinni a játszón belül a lányom, feleslegesen.. Anyuka meg egy idő után inkább elfordult, csak ne kelljen közreműködnie.

Egyik nap, a sokadik kör után betelt a pohár nálam.

Akkor tényleg nem sokon múlt, hogy baja esik a lányomnak. Sokan voltak a játszón, de megint csak az én gyerekemet terrorizálta. Azt leste mikor megy el a hinta előtt, hogy megtudja lökni a hintát úgy, hogy eltalálja a kislányomat.

Akkorát üvöltöttem a gyerekre, hogy még a szar is megállt mindenkiben. Ott közöltem anyukával, hogy úgy pofán bszom a gyerekét, hogy a beton adja a másikat, de még meg is taposom, ha nem csinál vele valamit..

Igen. Vannak egyszerűen alapból gonosz gyerekek. Neveléstől függetlenül (is)

2021. dec. 19. 20:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Előre félek.. tényleg ennyire rosszindulatúak a mai gyerekek?

Ez a 'divat', hogy ok nélkül bántják egymást? :("

Nem, ez egy extrém eset volt.

Két gyerekünk van, a nagyobbik 8 éves, és soha nem találkoztunk ilyen helyzettel.

Egyébként ugyanúgy vélekedek erről, mint te.

2021. dec. 19. 22:47
 8/8 A kérdező kommentje:

7!

Szívből örülök, hogy van ellenpélda is, remélem a hozzátok hasonlók vannak azért többen!!! :)

2021. dec. 19. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!