Lányom dédipapájának Félix volt a keresztneve. Születendő kisfiának ezt a nevet szeretné. Manapság megállja a helyét szerintetek?
21. Hát igen, ezért volt első hallásra furcsa nekem is. Kérdeztem is tőle, hogy fogjátok becézni? Egyébként nem az a típus, aki úgy szólna neki, hogy Féééélix, gyereee, megyünk.
Van egy 2 éves "nagytesó" is, ő Soma. Többet nem szeretnék írni a vezetéknévről főleg, mert így már eléggé beazonosítható volna. Akkoriban a Soma keresztnévről is kiírtam egy kérdést, szinte senkinek nem tetszett itt. Nekem sem. Furcsa volt először. De már el sem tudnám képzelni más keresztnévvel.
Igazából fő kérdésem arról szólt, hogy ki mennyire tud megbarátkozni egy tőle idegen hangzású keresztnévvel.
Egyébként nem szoktam sokszor kérdést kiírni, főleg nem ebben a kategóriában. Inkább válaszolgatok már évek óta.
Teljesen normàlis nèv..
És mèg van apropója is, amiért ezt adnà.
Nàlunk id mindenki idegenkedett a neveinktől, pedig teljesen átlagos, nem tucat és nem is egyedi név egyik sem.
Gyerekkoromban volt egy idősebb szomszédom, akit így hívtak. Az ajtón is szerepelt a neve és sokszor elolvastam, csak mert tetszett.
Szerintem manapság is ugyanúgy megállja a helyét, szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!