Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha szinte biztosan tudnátok,...

Ha szinte biztosan tudnátok, hogy nem fogjátok jól bírni az anyaságot, akkor szülnétek ?

Figyelt kérdés

Én fogok szülni, de titeket kérdezlek. Nem lebeszélni kell, mert nem tudtok. Ettől még érdekel az, hogy ti mit csinálnátok. Ti megtennétek? Volt aki hasonlóképp érzett és lett gyereke?

Én úgy érzem, hogy nem lennék jó anya. Más gyerekével nem tudok eljátszani, nem értek velük szót. Nem is tudom, hogyan lehet egy gyerekkel szót érteni.

A másik pedig az, hogy nagyon mimóza vagyok minden téren. Fáradékony, érzékeny lelkű. Nem tudom hogyan fogok bírni egy hisztit.

De vágyok az anyaságra így lesz kisbabám. A pici babákat amúgy imádom, de egy 2 -3 évessel már nem tudok mit kezdeni.

2021. nov. 28. 11:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%
Miért döntöttél úgy, hogy bevállalod, ha te magad is tudod, hogy alacsony a tűréshatárod? Szerintem ez teljesen irreális. Amíg nem érzed azt, hogy igenis szeretnél gyermeket, vágysz rá, bármit megadnál neki, addig minek szülnél?! Hogy szerencsétlen gyerek szenvedje meg?
2021. nov. 28. 12:13
 12/22 anonim ***** válasza:
98%
Én sem tudok más gyerekeitől elolvadni, meg untyulipuntyulizni őket, meg animátorkodni nekik. De szerintem ez csak azért van, mert nincs különösebb érzelmi kötődésem hozzájuk. A családban lévő gyerekekkel (unokaöcsém és -húgaim) mindig jól elvoltam, és a saját két gyerekemmel sem okozott soha gondot "szót érteni".
2021. nov. 28. 12:38
 13/22 anonim ***** válasza:
49%
Én se mindig tudok mit kezdeni más gyerekével. De nekem nem az van bennem, hogy nem fog menni, hanem az, hogy “akkor is megcsinálom”. Úgy értem, azt nem tudhatom, hogy jól fogom-e kezelni a helyzeteket, de eltökéltem, hogy megteszek minden tőlem telhetőt. Ez egy erős érzés bennem, hogy meg kell csinálni! Te is húzd fel magad, hogy már pedig képes vagy rá! Úgy is jönnek olyanok, akik valamit másképp csinálnának, esetleg ennek hangot adnak, de te csak hallgass majd az ösztöneidre, jó anya leszel!
2021. nov. 28. 12:41
 14/22 A kérdező kommentje:

11-es. Szeretnék gyereket. A nap 24 órájában ekörül forognak a gondolataim, meg a teherbeesés körül. Már rajta is vagyunk az ügyön.

Csak nem tudok más gyerekével kijönni és nem is viselem el őket egy könnyen. Lehet, hogy ellentmondásos a kettő, de már látom mások is voltak így.

2021. nov. 28. 12:46
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem egyből 2-3 évesként jönnek a világra :)

Nem egészen ugyanez, de eredetileg a férjemmel 4 gyereket szerettünk volna. 2 után be kellett látnunk, hogy több gyerekkel nem bírnánk jól a szülőséget. Szóval végülis lemondtam a gyerekvállalasról emiatt, de csak többedikről.

2021. nov. 28. 12:48
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem egy ketevest szulsz, igy a parad alaptalan. A sajat gyerekehez mindenki maskepp kotodik mint egy baratnoehez/idegenhez. A mimozasagodra/hisztituresedre/ejszakai kelesekre es barmire e gyereknevelessel kapcsolatban pedig azt tudom mondani hogy elhatarozod h megcsinalod es megcsinalod.Az ember anyakent igencsak ki kell h lepjen a komfortzonajabol, ez ezzel jar es idovel mindig kicsit konnyebb lesz es mi is alakulunk, alkalmazkodunk.
2021. nov. 28. 14:08
 17/22 anonim ***** válasza:

Én mindig is jól el voltam a rokon, de még az idegen gyerekekkel is. Főleg a 2-3 évesekkel vagy annál picit idősebbekkel. Sajátot viszont nem szerettem volna mert a csecsemő/baba sírás/hiszti kikészít. A szülésről, szoptatásról és magáról a terhességről ne is beszéljünk. Úgy voltam vele, hogy nekem gyerek otthonra 0-24 biztos nem kell. Emellett szeretek jönni menni, utazgatni, kirándulni, kötetlenül élni.

Aztán úgy alakult, hogy lett egy komoly párkapcsolatom, összeházasodtunk. Ő mindenképp szeretett volna gyereket, én úgy voltam vele, hogy nem vagyunk már fiatalok, nekem van olyan betegségem ami (állítólag) nehezíti a teherbeesést, biztos nem vagy csak nehezen jön majd össze. Hát első hónapban terhes lettem… indult a para, hogy jaj mi lesz, nagypocak, szülni is kell, nemakarom. Aztán ahogy haladt előre a terhesség és megszületett a kisbabánk úgy került helyre bennem minden. Imádok anya lenni, imádom a gyermekemet. Kár lett volna kihagyni. ☺️🥰

2021. nov. 28. 14:38
 18/22 A kérdező kommentje:

Kicsit én is félek a nagy pocaktól, attól, hogy csúnya lesz a bőröm...

De rengeteg nő átesett már ezen és sokan visszanyerik a formájukat. Remélem én is köztük leszek.

2021. nov. 28. 15:29
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 21 évesen lettem várandós , azóta se bántam meg ,de én se tudtam milyen egy baba , vagy milyen anya leszek, talán kicsit hirtelen haragú is voltam

De jött a fiam és már türelmes vagyok, mászik és a határait kísérletezi, de dolgozók ezen, azt mondom mindig magamban hogy jó anya vagyok türelmes anya vagyok.

A gyerekekkel nekem nem volt bajom kicsit beszélgetni is beszélgettem velük és elvégeztem egy óvodai dajka OKJ tanfolyamot, de az embernek a saját gyereke más, legalábbis nekem egy második szerelem az apja után

2021. nov. 28. 15:35
 20/22 anonim ***** válasza:
72%
Én ha megláttam egy gyereket ledermedtem, annyira nem tudtam velük mit kezdeni. Hozzájuk sem szóltam. A sajátom teljesen más, vele nem így viselkedek. De a többi gyerek továbbra is hidegen hagy.
2021. nov. 28. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!