Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van a mai anyáknak...

Miért van a mai anyáknak önjelölt nevelési tanácsadókra szükségük? És miért eszmékbe kapaszkodnak?

Figyelt kérdés

Vida Ági, Vekerdy Tamás, + 100 insta mommy, akik mindig megmondják a tutit, hogy hogyan kell gyereket nevelni, de fennhangon sipítozzák, hogy "Nem lehet könyvből gyereket nevelni", de úgy látszik internetről lehet.

Már van babapszichológus is, aki megmondja, hogy a gyerekednek hatalmas trauma és lelki törés, ha óvodába, iskolába kell járnia a gyereknek, vagy rászólsz egy kicsit erésebben. Van hordozási tanácsadó is, aki 6 000 forintért megmondja, hogy kösd magadra a gyereket. Vannak önjelölt életvitel- és párkapcsolati tanácsadók is, akik egy egy mondatos ál-életstílussal lezavarnak mindent.

Miért van szükségük ezekre az anyukáknak? A tevékenységük sok esetben káros, de a világ kereslet-kínálat alapján működik.

2021. nov. 22. 17:55
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
92%

Lehet Vekerdyvel nem egyetérteni, de nem attól lesz valaki jó pszichológus, hogy mennyit volt otthon a saját gyerekeivel. A szaktudása hatalmas volt. Más kérdés, hogy egy idő után már olyan dolgokban is állást foglalt, ami kívül esett a kompetenciáján, azokban valóban nem ő volt a leghitelesebb, de azért önjelölt tanacsadonak nevezni, egy szakmailag is méltán elismert gyerekpszichológust, szerintem nagyon durva túlzás.

Azt, hogy van "babapszichológus", aki szerinted azt mondja, hogy az iskolába járás trauma, nem is tudom elkepzelni, hogy érted. Gyerekpszichológus természetesen van, hiszen lelke a gyereknek is van, amivel foglalkozni kell. Biztos van köztük olyan, aki szélsőségesen intézményellenes, de azért, mert van pár szélsőséges (hol nincs?), nem kéne egy egész tudományágat leírni.

Igen, ma már nem az az elsődleges irányvonal a gyereknevelésben, hogy a gyerek igényeit rendeljük alá mindennek, hanem a gyerek egészséges fejlődését figyelembe véve alakítjuk a dolgokat. Nyilván az sem egészséges, ha a szülő az, aki mindenben alárendeli magát, meg kell találni az egyensúlyt. Na ebben például sokszor el tud bizonytalanodni egy lelkiismeretes, de tapasztalatlan szülő, és például ezért léteznek különféle segítők.

Hogy neked miért gond, ha létezik szoptatási tanácsadó, vagy hordozási tanácsadó, azt nem értem. Van, akinek nehezen megy a szoptatás, de attól még szeretne szoptatni. Ha kihív egy tanácsadót, aki személyre szabott tanácsot ad, azt meg kell fizetni, ahogy minden más szolgáltatást is. Sajnos a nőknek általában szinte nulla tudásuk van a saját mellük anatómiájáról, működéséről, mert soha senki nem tanította meg nekik, épp csak érintik az iskolában. Hordozás hasonlóan, aki szeretne hordozni, mert jónak tartja, megkönnyíti az életet, nem biztos, hogy magától tudja, hogy kell megkötni biztonságosan egy kendőt, vagy hogy éppen melyik eszközt használja. Nekem nem kellett, mert csak karikást, mei tait és csatos hordozót használtunk, az nekem ment videó alapján is, de van, aki ebben nem olyan ügyes, akinek muszáj, hogy valaki megmutassa személyesen, vagy kendőzni akar, azzal nekem is meggyűlne a bajom.

Instamamikat kövesse az, akit ez szórakoztat, nekem ez annyira mű, hogy sose bírt lekötni az ilyen fajta önajnározás. De ők viszont sosem mondták magukról, hogy szakemberek, csak egyszerűen a saját gyerekeiknél alkalmazott dolgokat közvetítik. Tegyék, engem nem izgat különösebben, a neveiket is csak erről az oldalról ismerem.

2021. nov. 23. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!