Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Veszélyeztetett terhesen táppénz?

Veszélyeztetett terhesen táppénz?

Figyelt kérdés

11 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Holnap szeretném bejelenteni a munkáltatónak, ezt követően el is mennék táppénzre 9-es kóddal. A háziorvos már korábban ki akart írni.

Előző munkahelyemen 3ev 8 hónapig dolgoztam, az új munkahelyen 4 és fél hónapja vagyok. A kettő között nem volt megszakítás, próba időm pedig októberben járt le.

Szerintetek kell attól félnem, hogy ha holnap személyesen bejelentem, valamilyen -oknál fogva megszűnik a munkaviszonyom?

Illetve előbb vetessem magam táppénzre és aztán beszéljek a munkáltatóval?

2021. nov. 21. 05:02
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
A veszélyeztetett terhességről soha nem a háziorvos dönt, mi az, hogy ő akart kiírni? Az, hogy ő tart telen állományban, semmit nem jelent, csak adminisztrációt, a döntés a nőgyógyászé.
2021. nov. 21. 06:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Voltam már táppénzen a terhesség alatt vérzés miatt viszont ekkor még nem akartam közölni a munkahelyen így más kóddal írt ki.

Már a legelső vizsgálatkor ráírta a nőgyógyász a papiromra, hogy veszélyeztetett terhes. Ez alapján, ha jól tudom kiírhat a háziorvos 9es kóddal

2021. nov. 21. 08:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Mivel van elég munkaviszonyod, lehetsz táppénzen szülésig. Ki nem rúghatnak, hiszen terhes vagy, és próbaidőn sem vagy. A csed/gyed összegét viszont csak a mostani fizudból számolják. Ha jól ertem
2021. nov. 21. 11:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, voltál betegszabin is, az lehúzza majd az átlagot.
2021. nov. 21. 11:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt hogyan számolják?
2021. nov. 21. 15:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Októberben és novemberben összesen 7 nap betegszabin voltam
2021. nov. 21. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem számolják "külön", hanem azok a napok is beleszámítanak az átlagba. Hiába lenne szerződés szerint mondjuk 200 ezer a nettód, ha a betegszabi miatt csak 170-et kaptál, akkor azzal számolnak. Míg ha táppénzen vagy, akkor azokat a napokat simán csak átugorják.

Mivel holnaptól táppénzre mész, nem lesz 180 nap ezen a munkahelyen, amit figyelembe vehetnének, így azt hiszem, 120-at néznek majd. Kb július 25-től máig.

2021. nov. 21. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is veszélyeztetett terhes vagyok az első perctől, de ettől függetlenül kellett írjon egy papírt a nőgyógyász, hogy T. Háziorvos, ezért meg azért kérem xy veszélyeztetett x hetes gravida táppénzre vételét. Úgyhogy azért egyeztess a nőgyógyászoddal a bejelentés előtt. Bizonyára nem lesz ellenvetése, de azért na. Ki nem rúghatnak, az miatt ne aggódj. Persze az egyszerűség kedvéért közölheted a tényeket írásos formában is a munkáltatóddal, de így is úgy is védett vagy, amíg a terhesség után vissza nem mész dolgozni.
2021. nov. 22. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!