A 72 órás esemény utáni csak visszamenőleg hat vagy előre is?
Szóval ha szombaton voltam a párommal ami miatt hétfő du. esemény utáni tablettát kellett bevennem, de kedd ejszaka szintén megtörtént, akkor a hetfő délutántól ható tabletta hat még gondolom kedd este is.
Vérzés nincs. Kb dec elején kellene megjönnie vagy nov végén talán.
Nem magamat győzködöm.
Választ várok arra hogy aktus utan bevett tabletta ha csak 1 napig hat(bevetel naoján), akkor mi értelme van egyáltalan, ha masnap már nem ér semmit ugy, hogy maga a megtermékenyülés eleve több nap?
Oke koszi a válaszokat. Feladtam.
"Mi érrelme van egyáltalán?"
Na mégis mi, te nagyon okos?
Az, hogy ha véletlen védekezés nélkül dugsz, vagy ne adj isten védekezel, csak kiszakad a gumi, vagy még inkább ne adj isten, megerőszakolnak az utcán, akkor 72 órán belül be tudd venni, hogy jó eséllyel nem legyél terhes.
Értelmes ember egy ilyen eset után VÉDEKEZIK. Nem pedig megint védekezés nélkül kefél.
A hülyeség ellen nincs orvosság.
Mit gondolsz? Beveszel egy ilyen tabit egy hónapban egyszer, aztán 4 hétig kúrhatsz koton nélkül? Hát persze kislány, álmodban.
Jo. köszi a lecseszéseket igazán.
De elvileg akkora hormonmennyiség van benne mint egy egész havi fogamzásgátloban.
Az csak ér akkor 2 napot. Nem?
14-es komment 😅😅😅😅
Majd mindjárt szólok a lányomnak, hogy egyáltalán nem kéne léteznie 😅😅
Még a tájékoztatóban is le van írva, hogy nem 100%-os... 🤦♀️
A tájékoztatóban benne van, hogy keress fel orvost 3 hot múlva...kérlek, inkább már holnap keress fel egyet és vele vitasd meg, hogy szerinted miért hat a keddi együttlétre.
Ha már ott vagy, akkor irass fel fogamzásgátlót. (Ott is fog kelleni egy hét kiegészítő védekezés, de azt is gondolom megvitatod az orvossal.)
"Az Escapelle bevételét követően használjon óvszert vagy méhszájsapkát spermiciddel a következő menstruációs vérzésig, ha nemi közösülést tervez és nem szed fogamzásgátló tablettát. Erre azért van szükség, mert ha ismét védekezés nélküli aktus követi az Escapelle alkalmazását ugyanebben a ciklusban, arra az alkalomra már nem vonatkozik a tabletta védő hatása!
Miután bevette az Escapelle-t, ajánlatos körülbelül 3 hét múlva felkeresnie az orvosát, hogy biztos lehessen az Escapelle hatásában."
Szóval
Ha mondjuk megtörténik az aktus
A pete pont ott van cukin összeteszik amijük van
Az escapellet beveszed
Vagy sikerül a méhnyálkahártyát leválasztania vagy nem
A petesejt megtermékenyült
Beágyazódik
Aztán csókolom
Másik szitu
A ciklusba beavatkozik.. de a nem károsítja a magztot petéket stb..
Beveszed
Utána szexelsz
Petesejt ott lesz
Láttunk már csodát extravékony nyálkahártyába beágyazódást is.
Másrészt amikor nekem kellett csak megjött időben, semmi vérzés nem volt, tehát nem vékonyította el.
Az más kérdés, hogy a ciklusom innen 2 évig azt sem tudta hol van, plusz gyógyszeren éltem a mensis napokon, pedig előtte meg sem kottyant.
Fogamzásgátlóval múlt el.. amikor abbahagytam visszajött, aztán a (tervezett) szülések után lett olyan, mint a tabletta előtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!