Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önálló játék hány hónaposan...

Önálló játék hány hónaposan mennyit?

Figyelt kérdés

16 hónapos a gyerekem max 10 percet játszik önállóan. Jól bevonható amúgy mindenbe. Főzéskor saját feladatot kap, segít teregetni, ha porszívózok akkor utánoz a tologatós játékával. Viszont úgy, hogy pl én ülök és kötök vagy csinálom az adventi naptárat vagy hímzek, olyat nem tudok mellette max 10 percet.

Mennyit kellene önállóan ellennie? Van közös játék minden nap , amikor kizárólagos figyelmet kap.

2021. nov. 14. 18:55
 1/3 anonim ***** válasza:
92%
Van amelyek gyerek 1.5 évesen simán elvan magában 20-30 percet is, amíg a másik 3 évesen se tud 5 percet egyedül játszani. Részben szoktatás, nagyobb részben személyiség kérdése
2021. nov. 14. 19:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Az a gyerek volt, aki 6-10 hónaposan simán elvolt magának egy érdekes tárggyal, amíg én főztem stb, amerikai konyhás nappaliban ráláttam. Mindig hagytam egyedül jatszani, 1 éves kora óta viszont egyre kevesebb időt tud egyedül eljátszani...
2021. nov. 15. 19:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktattam a lányaimat, hogy eljátsszanak egyedül.

A kicsi amúgy is ilyen típus, a nagyobbiknál volt egy átmeneti időszak, mikor állandóan rángatni akart, le kellett szerelni. Egy idő után megunta és lefoglalta magát. Muszáj volt.

Most a fiamat is arra szeretném szoktatni, mert 1 éves korában megyek vissza dolgozni, anyukám fog vigyázni rá és nem lesz aki folyton szórakoztassa, anyukám sem olyan típus.

2022. febr. 2. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!