Mit gondolsz a játszótéren félmeztelenül napozó anyukáról?
Semmi baj azzal hogy félmeztelül napozik, de erre nem a játszótér a legalkalmasabb hely.
Velem előfordult már, hogy ott jött rám a hasmenés, az is természetes mint a mellek, mégsem a játszótéren intéztem el.
Azt, hogy tényleg gáz. De ugyanilyen gáz egy férfi esetén is.
Ki jár félmeztelenül játszótérre?
Nem hiszem el, hogy valakinek még mindig téma az, hogy a férfi miért lehet meztelenül, a nő meg miért nem :D Pedig az alapja szimplán biológia: a férfi mell gyakorlatilag egy semmi, nincs semmilyen szerepe. Ezzel szemben egy női mell alapvetően ruhán keresztül is képes nemi vágyat kelteni a férfiakban, vagyis sokkal inkább számít intim testrésznek, mint férfiak esetében.
Egy idő után elég idegesítő ez az egyenlőség dolog is... tudomásul kéne venni, hogy férfi és nő nem egy forma. Nem azért, mert nincsenek meg a jogaik, hogy egyformák legyenek, hanem mert a biológia így akarta.
Szerintem senki se lehessen félmeztelen játszótéren. Nem odavaló.
De csak úgy random az utcán se, se férfi, se nő!
Ez is egyenjogúság lenne, csak ugye mindneki mindent akar olyan verzió nincs, hogy akkor mindenki legyen korlátozva.
És a férfiakra is legyen ráhívva a rendőr, ne csak a nőkre.
Legjobb az ha strandokon esetleg bizonyos parkokban engedélyezve lenne a meztelenkedés, de máshol tilos mindkét nemnek.
Mert itt és most kulturálisan elfogadott a fedetlen férfi mell, de a fedetlen nő mell meg nem az. Játszótéren persze szerintem se legyen egyik se, de strandon a többség gondolom szintén kiakadna egy félmeztelen nőn, míg egy félmeztelen férfi elég megszokott az utcán is. Munkások szinte mindig így szokták nyomni 25 fok felett, de nyáron nagy sörhasú öregbácsikat is gyakran látok szellőztetni pályaudvarok, parkok közelében, na meg futókat is egyszál gatyában, és otthon is a legtöbb férfi simán van félmeztelenül a kertjében, ahová belát a szomszéd, míg egy nőre ez nem jellemző, mert az már ejnyebejnye magánszféra meg illetlen felhívás.
Művészettörténeti tanulmányaim szerint a rómaiaknál egyébként simán kint hagyták a nők egyik vagy mindkét mellüket, ha épp elégedettek voltak vele esztétikailag, és ott az volt a természetes, azaz nem minősült önmagában erkölcstelennek vagy a nyitottság jelének, csak annyira, mint egy szép frizura. Aztán nem tudom, akadnak-e még manapság egyáltalán érintetlen természeti népek, de meleg égövön szintén nem volt szokás takargatni jobban. Ahogy a nyilvános szoptatás sem minősült "a szexuálishoz túl közeli" tevékenységnek.
De nálunk meg sok ember fejében igen. És hát az ember a saját közössége szabályait igyekszik felvenni, pont azért, hogy ne botránkoztasson meg másokat és így ne kerüljön hátrányba. Örülhetünk, hogy nem a viktóriánus korban élünk, ahol még a bokánkat sem lett volna szabad megmutatni, vagy gardedám nélkül beszélgetni a másik nemmel :) ... Bár off, érdekes, hogy tinikoromban még simán lehetett még melltartó nélkül hordani a nyakbaakasztós topot, de ma az is ciki, ha látszik, hogy nincs benne szivacs és van mellbimbód, ellenben tök természetes, ha direkt elfelejtettél bugyit venni a cicanadrág vagy a rövidgatya alá. Ja és a szőrtelen hónaalj még mindig kötelező, ellenben a szőrös láb kezd visszaszivárogni... Hm, érdekes dolgok ezek, hogy mi miatt alakulnak így, honnan indulhatnak ezek a változások, s hogy személyesen kire mire prűd. :D
Ez szerintem kb olyan hogy akkor a férfiak is had hordjanak pl strandra feszülős tanga alsót mint a nők, mert mi az már hogy a többség ezt gusztustalannak találná és a nőknek meg szabad.
Egyszerűen hiába az egyenjogúság, akkor is van pár dolog amiben marad a megkülönböztetés, még ha egyesek önérzete ezt annyira nem fogadja el. Attól mert valami természetes még lehet taszító vagy undorító ha más embertől látod. Pl. senki sem pisil be egy étteremben az asztal mellé attól mert természetes vagy se egy férfi se egy nő nem mászkál full pucéran az alsó tájékon. A mell rész viszont olyan hogy (mint ahogy valaki már írta) a férfiaknál annak nincs semmi funkciója, ellentétben a nőkkel.
Tudom hogy sokan nem tudják vagy nem akarják ezt felfogni de ez van és hiába a nagy felháborodás hogy 'hát én akár meztelenül is végig mászkálhatnék, akkor se szólhatna senki'. De, szólhatna mert a többség nem akarja a másik idegen ember mellét, nemiszervét bámulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!