Babaváróhoz baba "bejelentéséhez" mik kellettek?
Figyelt kérdés
Felvettük a babavárót másfél éve. Mikor betöltöttem a 12hetet bejelentettük, hogy jön a baba, kértük a szüneteltetést.
Most megszületett a lányunk. Taj és lakcímkártyáját illetve az anyakönyvi kivonatát kaptuk meg eddig.
Az adószámát tudjuk, de nincs róla hivatalos papírunk (államkincstár küldte ki a babakötvényes papírral).
Mit kell bevinni bemutatni?
Telefonon csak a központot értem el, ott azt mondták, beszéljek azzal, aki intézte. De vele telefonon nem tudjuk felvenni a kapcsolatot.
2021. okt. 18. 13:51
1/5 anonim válasza:
Adószámról a NAV ad ki igazolást, az mindenképpen kell. Ezentúl be kell mutatni a születési anyakönyvit és a lakcímkártyáját. A bankban pedig ki kell tölteni egy nyomtatványt. Én most intéztem Takarékbanknál.
2/5 anonim válasza:
Úgy ahogy az első írja. Budapesten a Vaskapu utcai NAV ad ki igazolást az adószamról ha sürgős, de ráértek, egy idő után kijön postán az adókártya. OTP csak az adókártyát fogadta el tavaly, az igazolást nem.
3/5 anonim válasza:
Nálunk csak a születési anyakönyvit kértèk.
Adószámról 3 -4 hét múlva kaptuk az igazolást...
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönőm a válaszokat!
Akkor még várunk egy kicsit az adókártyára. 3 hetes ma a lányunk.
Egyébként erste bank és Székesfehérvár :)
2021. okt. 18. 17:37
5/5 anonim válasza:
Adókártyára ne várj, jobb esetben.l hónapok, rosszabb esetben évek mire megjön. Párod menjen be a Nav-hoz és kérje ki az igazolást. Odaadják azonnal, a babát “leigazolni” pedig 60 napotok van. Annyi idő alatt nem jön meg az adókártya az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!