Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaváróhoz baba "bejelentéséh...

Babaváróhoz baba "bejelentéséhez" mik kellettek?

Figyelt kérdés

Felvettük a babavárót másfél éve. Mikor betöltöttem a 12hetet bejelentettük, hogy jön a baba, kértük a szüneteltetést.

Most megszületett a lányunk. Taj és lakcímkártyáját illetve az anyakönyvi kivonatát kaptuk meg eddig.

Az adószámát tudjuk, de nincs róla hivatalos papírunk (államkincstár küldte ki a babakötvényes papírral).

Mit kell bevinni bemutatni?

Telefonon csak a központot értem el, ott azt mondták, beszéljek azzal, aki intézte. De vele telefonon nem tudjuk felvenni a kapcsolatot.

2021. okt. 18. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Adószámról a NAV ad ki igazolást, az mindenképpen kell. Ezentúl be kell mutatni a születési anyakönyvit és a lakcímkártyáját. A bankban pedig ki kell tölteni egy nyomtatványt. Én most intéztem Takarékbanknál.
2021. okt. 18. 14:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Úgy ahogy az első írja. Budapesten a Vaskapu utcai NAV ad ki igazolást az adószamról ha sürgős, de ráértek, egy idő után kijön postán az adókártya. OTP csak az adókártyát fogadta el tavaly, az igazolást nem.
2021. okt. 18. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak a születési anyakönyvit kértèk.

Adószámról 3 -4 hét múlva kaptuk az igazolást...

2021. okt. 18. 16:04
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönőm a válaszokat!

Akkor még várunk egy kicsit az adókártyára. 3 hetes ma a lányunk.

Egyébként erste bank és Székesfehérvár :)

2021. okt. 18. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:
56%
Adókártyára ne várj, jobb esetben.l hónapok, rosszabb esetben évek mire megjön. Párod menjen be a Nav-hoz és kérje ki az igazolást. Odaadják azonnal, a babát “leigazolni” pedig 60 napotok van. Annyi idő alatt nem jön meg az adókártya az tuti.
2021. okt. 18. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!