A felsorolt nevek közül melyik illik össze?
A nevek pedig az Emilia, Elina/Elena, Fanni, Mirella, Olívia, Regina, Virág, Zorka
A kérdést ugy értem, hogyha a gyermeteknek kellene ezek a keresztnevek közül választani akkor melyiket adnátok. Első kislányomat Natália Zoénak hívják. Előre is köszönöm !
Ne haragudj meg, de az első gyereked nevei sem összeillőek nekem. A Natália egy finom név, számomra kellemes a hangzása, a Zoé olyan kurta-furcsa, nekem pl alapból nem tetszik, eszembe nem jutna a két nevet összehozni.
Amiket felsoroltál szinten ilyenek, hogy a többség hangzásban egyáltalán nem passzol egyik másik névhez sem. Ott van pl. a Mirella. Egy cifra, kissé bonyolultnak hangzó név, minek kell mellé még egy? Tiszta csicsa lenne. Még ha Kis/Nagy/Kovács is a vezetéknév akkor is túlzónak éreznék bármit egy Mirella mellé.
A Zorka szintén egy keményebb hangzásvilág, most hogy jönne emellé egy lágy beütésű Olívia, Emília vagy egy full csajos Fanni? Nekem sehogy…
Az Emilia Olivia gondolom érzed te is, hogy borzasztó egymás mellett, mint egy felsorolás, az Elina Olivia szintén ez a hatás (nekem).
HA mindenképpen ezekből kellene egyetlen nevet kirakni akkor én még a Fanni Elina párost tartom a legjobbnak, bár ez sem az igazi szerintem.
Regina Fanni
Virág Fanni
Emília vagy Elena (egyikkel sem jó, magukban szép)
Olívia túl divatos, hosszú is 2 névhez
Zorka nekem értelmetlen név
Mirella feltűnösködő, nem tetszik. Akkor már Míra/Mira, de egyikkel sem jó az sem.
Hát mivel a Natália meg a Zoé sem illik túlzottan össze, így amennyire az a kettő, annyira ezek is passzolnak...
Az első gyerek nevének stílusánál maradva, második név a Zorka, első név meg valamelyik a listából, amelyik a-ra végződik.
Elena Zorka
Mirella Zorka
Olívia Zorka
Regina Zorka
Egyébiránt én ennyire túlspilázott, külföldies neveket nem pakolnék duplán egymás mögé, szerintem bőven elég lenne egy keresztnév, ha ilyen jellegűt választasz.
Nem tudom melyik illik hozzá, nincs érzékem az ilyenekhez.
De ha az én gyerekemnek kéne választanom, akkor a Mirella Emíliát adnám. Ez a kettő tetszik a legjobban a felsoroltak közül. Leszarom mást mit gondol, hogy hogy hangzik, nekem tetszik is kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!