Mit tegyek, ha a lányommal nem foglalkozik az apja?
8 éves a lányunk, 3 éves volt, amikor eldöntöttük az apjával, hogy külön utakon folytatjuk tovább.
Nagyon jó apa volt mindig is, kelt hozzá, vitte orvoshoz, altatta, etette, fürdette, amikor nagyobb volt, hozta-vitte óvodába, iskolába, tanult vele, stb. Mindennap jött hozzánk, vagy messengeren beszéltünk, hétvégéken a gyerek ott volt nála.
Aztán lett új barátnője, a gyerek jól fogadta, én is elfogadtam, nagyon jóba lettek a mostohaanyjával. A mostohaanyja terhes lett, és amikor kiderült, hogy fiú, akkor a mindennapos találkozás, telefonhívás elmaradt, és sokszor a hétvégi ottalvás is elmaradt. Egyre kevesebbszer kereste, mindig mi hívtuk fel. Aztán amikor megszületett a trónörökös, onnantól kezdve csak ő létezett. Eleinte még nagy naívan azt gondoltam, hogy a lányom féltékeny a kistesójára, de nem. Amikor ott vagyok, akkor is sokszor úgy viselkednek, mintha mi ott sem lennénk. Beszéltem az apjával, azt mondta, hogy oda fog figyelni a lányunkra is, de ez mindig annyiban maradt.
És nyilván, nem várom el, hogy a szabadideje 80%-át a lányunknak szentelje, mert neki már nem egy gyereke van, de nehogy már ne legyen 5 perce hetekig, hogy megkérdezze, hogy van a gyereke. Én nem vagyok féltékeny az élettársára, sem a gyerekem testvérére, de ez már túlzás, hogy ennyire kiszorítják mindenből, mert jaj, most nem alkalmas, hogy bent aludj, de fél óra múlva teszik ki facebookra a kisfiúval a családi képeket, hogy voltak sétálni. A lányom is ki van ettől, mondta is az apjának, de ő lerázta annyival, hogy csak féltékeny.
Ezen nincs mit ragozni, sajnos ez ilyen. Új családja van és fontosabb neki.
Szomorú kimondani, de érthető módon.
Mi az hogy èrthetô módon??
Hogy az ex màr nem èrdekes vagy a volt felesèg az èrthetô igen, de a gyereke az mindig a gyereke marad akàr mennyi születik mèg utàna.
Vagy milyen szeretet volt az ami megszünik a gyereke felè csak mert született egy màsik..... pff
Fúj, hogy lehet úgy beszélni emberekről, pláne gyerekekről, hogy régi meg új? Talán idősebb meg fiatalabb, esetleg nagyobb, kisebb.
Amúgy meg mert lett egy "új", attól még a "régivel" is ugyanúgy kell foglalkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!