Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a fiam...

Mit tegyek, hogyha a fiam rossz iskolába akar menni?

Figyelt kérdés

Nyolcadikos.

Az apja mezőgazdaságban dolgozik már 25 éve.

Az egyetlen fiamat már kicsi kora érdeklik a traktorok, mezőgazdasági dolgok. Amikor kisebb volt, akkor az apja vitte is pár órára magával nyáron dolgozi, akkor csak nézte, hogy mit dolgoznak. 12-13 éves korától már dolgozott ott (ingyen). Idén nyáron viszont nagyon sokat és nagyon sokszor ment a fiam az apjával. Amikor aratás volt, akkor hajnali 6-tól este 9-ig voltak. Az apja felkeltette 5-kor, hogy megy vele most, vagy érte jön 9-10 órakor, és akkor megy vele, válasszon. A fiam kiugrott az ágyból, 10 perc alatt felöltözött, fogat mosott, és ment az apjával.

Tehát szereti azt csinálni, de nem akarom, hogy odamenjen. Az apjának már tönkrementek az izületei, 45 évesen már mindene fáj. És nem akarom, hogy csicska legyen. Nem várom el tőle, hogy orvos vagy ügyvéd legyen, de azt se akarom, hogy csicska legyen, aki éhbérért dolgozik. Ha visszamaradott lenne vagy hülye lenne, azt mondom oké, ebben a gyerekben ennyi van. De okos, értelmes, talpraesett gyerekről beszélünk.

2021. okt. 8. 16:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

Attól még hogy mezőgazdaságot fog tanulni, miért lenne csicska?! Ha az apja ebbe tönkre ment, akkor azt ő csinálta rosszul, simán lehetne akkora vállalkozása hogy legyenek saját munkásai!

Konkrétan mit akar tanulni? A végzettsége milyen szakmát adna?

Tanulhat pl gépésztechnikusnak is, mezőgazdasági technikum is van, és ha érettségije lesz akar agrár mérnök is lehet…

2021. okt. 8. 16:21
 2/14 anonim ***** válasza:
99%
Ugye tudod hogy egy embernek élete során több végzettség is lehet?!
2021. okt. 8. 16:25
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Ne akard olyan pályára kényszeríteni, amit nem szeret.. A mezőgazdaságon belül is van növénytermesztő, állattenyésztő, gépész szak.Azt tanulja, amit szeretne, nem amit, te szeretnél.
2021. okt. 8. 16:33
 4/14 anonim ***** válasza:
98%

Lehet a férjed csinál valamit rosszul...

Nagypapám, aki 75 éves, fiatalokat meghazudtoló egészséggel bír. A mai napig aktívan dolgozik.

Mi is a mezőgazdaságban vagyunk, nem vagyunk "csicskák", saját földjeink, állataink vannak. Vígan megélünk belőle.

Emellett 8.as könyörgök. Honnan tudja még, hogy miben szeretne 40 évig, vagy tovább dolgozni. Ezt látta, tetszik neki...

És ahogy írják, 1 ember nem csak 1 szakmát szerezhet...

28L

2021. okt. 8. 16:46
 5/14 anonim ***** válasza:
98%

Egyetértek az előttem szólókkal.

Hagyd h azt tanuljon amit szeretne. Még főiskoláig van ideje eldönteni h mi is érdekli valójában.

Egyébként nekem is van barátom aki mezőgazdaságból él (ő állattenyésztőnek tanult azt hiszem) igaz ami igaz, nem veti meg a munkát (ha kell traktorozik, ha kell ganélyozza az állatait. De nagyon jól élnek (30 évesen több földje van gépei, állatia, háza autója stb)

2021. okt. 8. 17:01
 6/14 anonim ***** válasza:
98%
A legtöbb diplomás is csak alulfizetett csicska ebben az országban. Akkor már dolgozzon azt, amit szeret.
2021. okt. 8. 17:05
 7/14 anonim ***** válasza:
98%
Nekem pompásan elk.rtak a szüleim anno két évet az életemből azzal, hogy ők jobban tudták, hogy mi a jó nekem. Aztán csak sikerült átírattatni magam oda ahová eredetileg is menni akartam… éppencsak kizárólag nulladikba vettek fel a másik suliból való kibukás után, tehát 4 helyett 6 évig jártam a középsulit, de ott több évben is ösztöndíjas lettem mert SZERETTEM!
2021. okt. 8. 17:06
 8/14 anonim ***** válasza:
45%
Egyébként van orvos ismerősöm több is. Én gyárból többet viszek haza
2021. okt. 8. 17:08
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
Neked a férjed is egy csicska, meg szellemi fogyatékos, hogy csak mezőgazdasági munkára alkalmas?
2021. okt. 8. 17:36
 10/14 anonim ***** válasza:
92%

Biztos lehetsz benne, hogy férjednek nem attól mentek tönkre az ízületei 45 évesen, mert traktorozik és mg-i munkát végez.

Ismerek mezőgazdaságból élő embereket: pont hogy jobb testi állapotban vannak, mint azok, akik napi 8 (10-12) órában számítógép előtt ülnek.

2021. okt. 8. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!