Szerintetek a Dóra keresztnév mellé milyen második keresztnév illik?
Figyelt kérdés
Norina,Emma,Fruzsina, Bella, Zsófia, Eszter nevek tetszenek. Ezek közül melyik illene szerintetek legjobban a Dórához? Egyéb javaslatokat is szívesen fogadok!2021. okt. 8. 16:02
1/15 anonim válasza:
Hát ez a vezetéknév csengésétől is függ.
3/15 anonim válasza:
Nekem így elsőre a Norina és a Bella nem illik össze.
Az én lányom Dóra Beatrix, de anno szóba került az Alexandra is.
4/15 anonim válasza:
Szerintem valami Dóránál hosszabb hangzású lenne jó, pl. a felsoroltak közül a Bellát azonnal kizárnám. Továbbá szerintem jobban hangzana, ha a második név mássalhangzóval kezdődne. Én az általad írtak közül a Zsófiára szavazok.
5/15 anonim válasza:
Dóra Bella - szerintem ez hangzik a legszebben.
Nem szerencsés, ha magánhangzóra végződő név után szintén azzal kezdődő jön, így az Emma ebből a szempontból kilőve.
Norinával, Eszterrel, Fruzsinával túl sok lenne benne az “r”, instant nyelvtörő, és “reszelős” hangzású.
A Dóra Zsófia szimplán furcsán hangzik együtt.
6/15 anonim válasza:
Ezek közül szerintem a Bellával és az Emmával passzol, de ha csak egyet kellene választanom, akkor én a Bellára szavaznék.
7/15 anonim válasza:
Emma, Bella, Eszter. Mindenképp olyan, ami lágyítja a durva hangzású Dórát.
8/15 anonim válasza:
Nekem a Dóra Viola ugrott be rögtön, nem tudom miért. De szerintem jó a Dóra Tímea, vagy Dóra Júlia is.
A felsoroltakból a Fruzsina vagy Eszter hangzik jól számomra mellé.
9/15 anonim válasza:
Dóra Norina, Dóra Emma
Esetleg Dóra Lili, Dóra Patrícia, Dóra Mónika
10/15 anonim válasza:
Dóra Eszter, Dóra Emma vagy Dóra Bella mert ezek lágyítják az eleve kemény hangzású Dórát. Személyes kedvencem a Dóra Bella.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!