A lányom öklendezik a fagyasztott anyatejtől, mégis
eszi. Adjam így neki?
Figyelt kérdés
Az első kortyokat elutasítja, öklendezik. Utána már issza. Nem szeretném, hogy kényszerből igya, akkor inkább kidobom. Viszont ha nagyon nem ízlik neki, nem értem miért eszi. Mi a véleményed?
2021. okt. 6. 12:32
1/7 anonim válasza:
Én azért megmelegíteném előtte.
2021. okt. 6. 13:17
2/7 anonim válasza:
Tudom, hogy praktikus dolog a fagyasztás, de nem igazodik a gyerek szükségletéhez.
Ugyanis az anyatej tápanyagtartalma igazodik a napszakhoz. Ha mondjuk azután fejted le, amikor ő már evett, akkor vélhetően zsírban gazdag részt az adott adag. Amikor odaadnád ki kiolvasztva, nem biztos, hogy pont a zsíros tejre van szüksége.
Én különben a hozzátáplálásnál használtam el a fagyasztott tejeket, dúsítottam vele a főzelékeket, így jobban elfogadta, mert volt benne ismert íz.
2021. okt. 6. 13:24
3/7 A kérdező kommentje:
Miért? Kiolvadnak azok a jégkockák miközben issza.
2021. okt. 6. 13:24
4/7 A kérdező kommentje:
Én sajnos az elejétől csak fejek, nem szoptattam. Hozzátáplálásnál is használnám, de ugyanez van mint amikor issza.
2021. okt. 6. 13:29
5/7 anonim válasza:
olvaszd ki rendesen és melegítsd fel, ne hidegen add neki. az anyatej, amit a melledből inna, testhőmérsékletű, az az ideális melegség. nemcsak az igaz, amit a 2-es ír, hogy nem igazodik ahhoz, hogy épp milyen tejre lenne szüksége a babádnak, de ráadásul a tápanyagtartalma, vitaminok, zsírok is teljesen elvesznek belőle a fagyasztás hatására, szóval inkább fejd le és frissen add neki. így nincs értelme, olyan, mintha vizet adnál neki kb.
2021. okt. 6. 14:03
6/7 A kérdező kommentje:
Jaj csak vicceltem, nyilván felmelegítem. :D Merem remélni, hogy az első válaszoló is csak viccelt. :D Nem akartam regényt írni csak szimplán véleményeket szerettem volna kérni a kérdésemre, amit feltettem. Tehát nem szoptattam soha, fejtem a tejet 7 hónapig. Abba nem megyek bele, hogy a szoptatás miért nem ment, de szoptatási tanácsadó is volt nálam, együtt állapodtunk meg, hogy akkor fejjek. Azzal nem értek egyet hogy a vízzel egyenértékű, ugyanis aki donor anyatejet eszik, az is fagyasztott. Aki leadja az anyatejet, azt is fagyasztják. Babák nőnek fel donor anyatejen, kell hogy legyen benne vitamin. Fejni már nem fejek, abbahagytam, de a fagyasztóban rengetek van. A kérdés csupán arra irányult, hogy "kínozzam"-e a gyerekem ha nem ízlik neki a tej. (Ugyanakkor megissza, tehát pontosan nem értem mi van.)
2021. okt. 6. 14:29
7/7 anonim válasza:
ja jó, bocsi, néha nagyon buta emberek tesznek fel kérdéseket, nekem belefért volna, hogy tényleg azt hiszed, hogy oké hidegen adni :D
a víz valószínűleg túlzás volt tényleg, visszavonom. szerintem ha az elején öklendezik, de utána issza, akkor lehet, hogy csak túl nagyot kortyolt belőle...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!