Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Taxival menni a kórházba...

Taxival menni a kórházba szüléshez? Elutasithat?

Figyelt kérdés
Közeleg az idő és elég valószínű hogy nem lesz olyan aki eltudna majd vinni, de komplikáció nélkül ha lehet nem a mentosoket terhelnem. Viszont nem tudom a taxi sofőrök minden esetben be vállalják ezt vagy el is utasíthatja?
2021. szept. 30. 12:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Nem vagy köteles szòlni neki, hogy szülni mèsz. Ha aggòdsz, akkor egy betetet tegyèl be abbol, amit szüles utanra vettel.
2021. okt. 3. 16:25
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Igen, bugyipelenka jó ötlet! De lehet kapni vízzáró réteges alátétet (inkontinenciára van eredetileg), én az utolsó időkben azon aludtam, ha elfolyna a vizem (és így is lett, felfogta az összeset, ami kifolyt). Esetleg egy olyat is vihetsz a biztonság kedvéért.

Anyósomék is anno taxival mentek be, mikor a férjemet szülte, még jófej is volt a taxis, nyugtatta őket, stb.

De ahogy fentebb is írták, ha megnyugtat, esetleg tényleg kérdezz rá előre. Jó, hogy gondolsz erre a mentő helyett!

Aki meg a komplikációkkal jön... aki saját kocsival megy be, annál nincs meg ez a veszélye? Ha valami van, még mindig meg lehet állni és ott mentőt hívni.

2021. okt. 4. 19:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem a kérdést, nekünk a szülésfelkészítőn és a szülésznő is azt mondta, hogy taxival menjünk be, a taxirendelésnél meg nem szokták megkérdezni az utazásod célját, csak legfeljebb a címét.

Szülni egy normális dolog, csak ritka, kirívó esetekben zajlik olyan gyorsan, hogy a sofőrt is be kelljen vonni.

Mi taxival mentünk be, nyilván a sofőrnek rögtön leesett, hogy mi céllal: terhes nő férjjel, csomagokkal, üres autós babahordozóval megy kórházba... Meg szépen magam alá terítettem egy eldobható pelenkázó alátétet, amire persze nem volt szükség, pedig teljesen nyitott méhszájjal értem be.

2021. okt. 4. 20:35
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Komolyan, nem értem, hogy miért ne hivhatna mentőt?

Sok drogos részeg barom elesik, vérzik a feje, ott fekszik összehugyozva, hányva, hívnak neki mentőt, egy szülő nő meg ne terhelje már az omsz-t 😃

Én mentőt hívtam, taxi eszembe se jutott. Tesóm lett volna riasztva, de pont akkor a határra vezényelték.

Éjjel kettőkor hívtam mentőt, és csak azért éreztem magam rosszul, mert látszott rajtuk, hogy álmukban érte őket a riasztás. Nagyon készségesek voltak, nyugtattak, egyetlen kis táskát se engedtek hozni

2021. okt. 4. 22:54
 15/18 anonim ***** válasza:
71%

Jó kis nyugis helyen lakhatsz, #14, ha a mentősöknek van idejük aludni éjjel. Nálunk inkább az OMSZ utasítaná el, hogy mentőt küldjön, vagy megjelenne 3 óra múlva, elvégre a szülés nem egy olyan életveszélyes állapot, amiért rohanni kéne. Én pont ezért se hívnék mentőt, hogy velem foglalkozzon az emberéletek mentése helyett, mert én úri jódolgomban mentővel vitetném magamat, lefoglalva két eü dolgozót kapásból. Plusz ha nem ott szülsz, ahova tartozol vagy amelyiknek területi ellátási kötelezettsége van, lehet hogy el se visznek odáig, mondván, nem kívánságműsor... ha sürgős, akkor egy közelebbi hely is megteszi.

Mi amúgy be se fértünk volna egy mentőbe csomagostul és nem is a csomagok, hanem a mentő berendezése miatt.

2021. okt. 5. 16:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Úri jódolgomban? 🙈

Tehát adott egy nő, akinek nincs más opció, otthon van egyedül, szülési fajásai vannak, és úri jódolgában mentőt hív. Gondold át mégegyszer és csiszolj egy kicsit a megfogalmazáson.

Kirak a taxi a kórház előtt, ott állsz egyedül a csomagokkal, fajásaid vannak, de büszkén betotyogsz a szülészetre akár 2-3 perces fájásokkal is, mekkora ász lehetsz, mert te nem terheled a mentősöket.

2021. okt. 7. 08:05
 17/18 anonim ***** válasza:
55%
Hehe, ezt eltaláltad! Tényleg 2-3 perces fájásokkal "totyogtam be" a taxiból a szülészetre. 10 perc múlva már kórházi hálóingben ácsorogtam a szülőszobában, nyitott méhszájjal. Mondjuk mi apás szülésre készültünk, úgyhogy volt kéznél egy férj is. Ellenben ha mentőt hívok, simán lehet, hogy otthon szülök meg (sajnos volt bőven tapasztalatgyűjtésre alkalmunk a környezetemben az elmúlt két évben).
2021. okt. 7. 14:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerencsére én nem így jártam, és nekem nem volt apuka, aki segítsen. Én így éreztem biztonságban magam.

Végülis az a lényeg, hogy mindenhol rendben volt minden,az a legfontosabb, hogy eljussunk a szülészetig 😃

2021. okt. 7. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!