Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miket néz a védőnő környezetta...

Miket néz a védőnő környezettanulmányon? A ház nagysága, szépsége, modernsége érdekli? Megszólhatja?

Figyelt kérdés

2 hónapja vettünk egy kádárkockát falun. Olyan igazi 70-es évek. XD Viszont nem akartunk kölcsönbe bonyolódni. Úgy voltunk vele, hogy inkább felújítjuk apránként, a saját ízlésünk szerint, mikor jön pénz.

Annyit megtettünk, hogy kifestettük szépre a szobákat. Viszont az ablakokat mindenhol cserélni kéne, csúnyák, régiek és kopottak. A fürdő is elég csúnya. Ocsmány régi csempe, kopott kád, kopott bojler és a csövek is kopottak. stb stb. A konyha szintén csúnya. Régi (elszíneződött, úgy néz ki mint a kosz) járólapok, régi bútor.

A szobákba meg a nappaliba a mi új bútorainkat raktuk.

Ilyenekért szólhat a védőnő?

Amúgy tisztaság és rend van nálunk.

2021. szept. 24. 12:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyjából így is van. Győri szülészeten ott tobzódott az osztályon az egész kiccsalád, miközben a látogatási idő már rég véget ért. Nem merték elküldeni őket, azok meg zavartak mindenkit a szokásos viselkedésükkel.
2021. szept. 24. 12:57
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

3as vagyok.

Kb kindenkivel ilyen akivel beszeltem. Azzal normális, akiben lát valami hasznot.

Mivel férjem sírköves, és ingyen nem volt hajlandó a mamája sírjat megcsinálni, ez lett az eredménye...

Amúgy nem tudom ki emlekszik, pár éve Agárdon volt egy kisfiú, a szülei fénnyel "táplálták", belehalt a gyerek. Na ő is a védőnőnkhöz tartozott.

Meghallgatom, bólogatok azt ennyi 🤷‍♀️

2021. szept. 24. 13:07
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
#12 csak ezzel az a baj, hogy ő téged így nem tapintatos és kedves anyukának gondol,mint mi, hanem birkának, akivel meg lehet tenni amit csinál :(
2021. szept. 24. 13:10
 14/25 anonim ***** válasza:
98%

12#

Valószínűleg pont az éhen halt kisfiú miatt lett ilyen túlbuzgó. Bár amit ő csinál nem szakszerű. Gondolom nem végzett villanyosként, se víz/gáz szerelőként, kőműves szakmát meg azt gondolom végképp nem.

Bár én őszinte leszek. Nem hagytam volna az ilyet tovább dolgozni a rendszerben,igazából soha a büdös életben nem engedném gyerekek közelébe, mert ez nem egy baki volt amit vétet, itt nagyon súlyos mulasztás történt.

2021. szept. 24. 13:25
 15/25 A kérdező kommentje:

3-as, ez nagyon durva. Remélem, hogy mi nem járunk így. Amúgy sem engedek be ide szívesen idegeneket. Én is tisztában vagyok vele, hogy nem szép a ház, de most jobbnak láttuk ezt, mint kölcsönt felvenni. Előte albérletben éltünk, oda nem akartunk családot.

Amúgy az ilyen túlbuzgő védőnők mit szólnának, ha valaki eláátogatna hozzájuk és kritizálná a lakásukat?

2021. szept. 24. 13:30
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

9-es, így van, ott nem mernek kötözködni, ezért olyan helyen vezetik le a feszkót, ahol amúgy minden rendben.

Nálunk szét sem nézett soha. A gyerekszobát is azért nézte meg, mert én mondtam, hogy nézzen be ha akar. Az első gyereknél pont akkor jött amikor ablakcsere volt nálunk az egész házban. Attól nagyobb káoszba és koszba nem is jöhetett volna, de nem érdekelte.

Viszont barátnőmnél ugyan ez a védőnő még abba is bele kötött, hogy nincs szoptatós fotel. Mert az KELL.

Nem tudom min múlik. Lehet, ha látja, hogy valaki “gyengébb”, visszahúzódóbb, akkor fölényben érzi magát. Nem tudom komolyan. Nekem soha nem volt vele gondom.

2021. szept. 24. 13:36
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak az a lényeg hogy legyen villany, fűtés, víz és ne legyen retek.
2021. szept. 24. 13:42
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem nagyon nézett körbe. Nekünk lakásunk van, nem a legmodernebb, de tisztaság és rend van ez azért egyértelmű. Egy régi lakáson is látszik, ha karban van tartva, és tisztítják a felületeket, tehát szerintem az nem számít, ha elavult a bútor vagy a fürdőszoba, a lényeg, hogy legyen tiszta. A gyerek cuccai közül egy csomót használtan kaptunk, ami egyértelmű volt, de mindenen látszott, hogy fertőtlenítve és tisztítva lett, a ruhaneműk, lepedők, stb mind vasalva. Hidd el, azért van különbség aközött, hogy valaki igénytelen vagy csak egyelőre nem telik új konyhabútorra. Ezt látja a védőnő is, ha nem, akkor szívélyesen elküldheted a pitsába. A gyámügy ezért nem fog kimenni rátok.
2021. szept. 24. 13:57
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyet nézett, hogy hova tud leülni, majd ivott egy pohár narancslevet amivel kínáltuk, leírta amit le kellett és szedte is a sátorfáját. Előtte nem viccelek, 2 napig takarítottam, felnyaltam a lakás minden miliméterét de még a gyerekszobát sem nézte meg, a nappaliban sem nézett körül, a fürdőbe be sem tette be a lábát, semmit nem nézett meg egyáltalán.
2021. szept. 24. 14:17
 20/25 anonim ***** válasza:
87%

A mi védőnőnk akkor volt kint először, amikor hazahoztam a lányomat a kórházból. Kb 5 percet volt a szobájában, sehova nem nézett, semmit nem nézett meg, odaadta a papírokat, elmondta a lényeget, és elment :D azóta sem volt nálunk soha.

Fura hogy hozzánk nem jött ki, mert hallottam hogy a többieknek mondta, hogy majd kimegy megnézni (azoknak mondta, akiken úgy látta, hogy gond lehet...)

2021. szept. 24. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!