Miket néz a védőnő környezettanulmányon? A ház nagysága, szépsége, modernsége érdekli? Megszólhatja?
2 hónapja vettünk egy kádárkockát falun. Olyan igazi 70-es évek. XD Viszont nem akartunk kölcsönbe bonyolódni. Úgy voltunk vele, hogy inkább felújítjuk apránként, a saját ízlésünk szerint, mikor jön pénz.
Annyit megtettünk, hogy kifestettük szépre a szobákat. Viszont az ablakokat mindenhol cserélni kéne, csúnyák, régiek és kopottak. A fürdő is elég csúnya. Ocsmány régi csempe, kopott kád, kopott bojler és a csövek is kopottak. stb stb. A konyha szintén csúnya. Régi (elszíneződött, úgy néz ki mint a kosz) járólapok, régi bútor.
A szobákba meg a nappaliba a mi új bútorainkat raktuk.
Ilyenekért szólhat a védőnő?
Amúgy tisztaság és rend van nálunk.
Azt nézi nem e valami erdő széli drogtanyára szülsz vagy a csillagos égre.
Nem a dizájnt érdekli, hanem van e víz, fűtés. Nem e akar rád omlani a plafon.
Ugyan így vagyunk. Kádarkocka vidéken...
Terhesség elött kb 2 hónappal költöztünk ide, sok mjnden nem történt, mire jött a védőnő (10hetes voltam mikor kijött).
Belekötött, hogy vékonyak az ablakok, cseréltessük ki. Alacsonyan vannak a konektorok, tetessük feljebb őket. A padlasfeljáróban létra, azonnal ki vele, mert baleseti forrás. Zuhanyzó van?! Kádat kellene beszereltetni. Metlaki a padló?! Ujrataposózni, mert ez koszos, veszelyes.
Szülés elött, mikor kijött, nem sok változás történt, mert elment másra a pénz. Elmondta ezeket ismét, én meg bólogattam.
Azóta 2éves a fiunk, elkezdtünk felújítani, most várjuk a hugot. 38hetes vagyok, 1 hete volt kinn. Belekötött, hogy ki lettek cserélve az ablakok, de még nincsenek a spaletták lejavítva, nem esztétikus. Látja van kád, de ez nem biztonságos. A konyhába pvc lett lerakva a metlakira ideiglenesen, ez nem jó, taposózni kellett volna. A bejárati ajtó is látja cserelve lett, de miért ilyenre?! Rosszfele nyílik. Látja a fűtesrendszer is korszerűsítve lett (totál újraépítve), de miért radiátor, gyerekek mellé padlófűtés kell...
Na megköszöntem a látogatást azt közöltem vele mennem kell el, jo lenne ha távozna.
Egyébként nagynéném védőnő, annyit kell nézniük, hogy fűtes legyen, a fürdőazobában kifejezetten. Legyen víz, villany. Ja és a nyílászárok meglegyenek, ne fújjon be a szél. Biztonságos legyen a ház, ne bontásra ítélt. Kb ennyit nézhetnek.
Nem érdekli ha nem modern a ház, a lényeg, hogy tiszta és biztonságos legyen.
Amúgy erre én vagyok a legjobb példa. Viszonylag új ház, semmit sem kellett felújítani, cserélni, viszont pont akkor csináltunk nagytakarítást amikor jött megnézni a házat. Rögtön panaszkodott is, hogy milyen káosz van és így majd nem lehet hazavinni a kicsit. Amúgy szerencsére nem lett gond, pár perc alatt megértette, hogy egy max 2 napos káoszról van szó
#3. Én meg kinyitottam volna az ajtót, finoman megtolva a hátát kitessékeltem volna az ajtón, azt mondva, hogy akkor kösz a látogatást, az én otthonomban ne jártassa a pofáját feleslegesen. "Kapun kitalálsz remélem". És rábszni az ajtót.
De ez én vagyok. Szerencsére a védőnőnk egy tündér, ahelyett, hogy pampogott volna a benti macska miatt, végig cirógatta a beszélgetésünk alatt az ölében :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!