Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 hetes babával bevállalnátok...

5 hetes babával bevállalnátok egy nagyjából 200 km-es autóutat?

Figyelt kérdés

A kisfiam 5 hetes korában lenne egy egy napos programunk a lakóhelyünktől kb. 200 km-re. Nem aludnánk ott, egy nap alatt tennénk meg az utat oda-vissza. Nagyjából 20-22 fokot mondanak arra a napra, amikor az utazás lenne. Szerintetek ebben a korban belefér, hogy egy nap alatt ennyit autókázzon egy újszülött? Csak szoptatott, szóval ez a része nem akadály, a program során pedig nem találkozna sok emberrel, főleg nem zárt térben. Én viszont ennek ellenére aggódom, hogy ez belefér-e ilyen korán.

Volt közületek, aki bevállalta/bevállalná?

2021. szept. 20. 18:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%

3 !!! hetes volt mikor haza jöttünk külföldről,1200 km volt.

Simán bírta mindenki. Nekünk a cobid miatt muszáj volt. Mózeskosárban utazott. Csak enni kelt fel

2021. szept. 20. 19:30
 12/32 anonim ***** válasza:
20%
Mi 20 napos ès 34 napos koraban utaztunk ùgy, hogy egesz nap ùton voltunk. Szinten csak anyatejes, ez kènyelmes volt, hogy nem kellett tapszert keverni, hurcolni. Majdnem vègig tömegközlekedèssel mentünk, kényelmes volt, hogy mozoghatunk, ölemben lehet, van hely (mar ahol volt) Kocsival viszont meg lehet àllni. A gerincènek viszont nem nagyon jò ennyit hordozòban lenni, de meg tudtok àllni mozogni, meg csak egy napròl van szò.
2021. szept. 20. 19:47
 13/32 anonim ***** válasza:
54%

Be, sima lenne még tápszerrel is. Az öthetes gyerek eszik és alszik.

Ellenben a már nagyobb gyerek... a 14 hónapos lányommal most izgalmas lesz a 2,5 óra utazás, mert húsz percig tudom lekötni ülésben. Amíg pici volt, sokkal jobban lehetett vele menni mert aludt.

2021. szept. 20. 20:02
 14/32 anonim ***** válasza:
63%

Hát nálunk az 5 hetes baba 1,5-2 órákat evett, mire bealudt 2 órára. Még itthon is nehezen viseltem, hát még ha úton vagyok vele.

Biztos hogy nem indulnék neki.

2021. szept. 20. 20:04
 15/32 anonim ***** válasza:
52%

Nyugodtan menjetek,csok sokkal több időt szánjatok az útra.

Egyébként jobb lenne, ha ott tudnátok aludni.

( én alapból 70-km-re szültem az otthonunktól.. a 200 már alig több 🤭...

Oda-vissza viszont sok szerint)

2021. szept. 20. 20:05
 16/32 anonim ***** válasza:
60%
Az enyém ennyi idősen nem aludt szinte semmit nappal, csak rajtam vagy kendőben. Szopizott 1-2 órát is mire le lehetett tenni. Kocsiban, babakocsiban, lerakva ordított. Én meg annyira ki voltam készülve, hogy itthon se bírtam, nemhogy utazgassak. Szerintem estére se értünk volna oda vele, csak ha hagyom kimerülésig ordítani útközben
2021. szept. 20. 20:11
 17/32 anonim ***** válasza:
55%
Ekkorával még simán, nagyobbal már jóval nehezebb lenne.
2021. szept. 20. 20:35
 18/32 anonim ***** válasza:
64%

Babafüggő, az én lányom 5 perces utat is végigüvöltötte kocsiban, és ez nem múlt el azóta sem (mondjuk legalább azóta rájöttünk, hogy hányingere van, nem meglepő módon, az apját leszámítva kb az egész rokonság ezzel az átokkal él együtt). Én vele biztosan nem indultam volna neki 5 hetesen egy ekkora útnak. Ráadásul ha jól emlékszem, akkoriban nagyjából csak 5-10 percekre tudtam lerakni ciciről, egyébként meg hurcikendőben vagy a mellkasomra dőlve aludt csak.

Barátaink gyerekeinél meg az autó a jolly joker, ők már végtelen mennyiségű km-t megtettek az M0-son körözve, néha hajnali 1-2-kor is, mert az ő gyerekeik meg, mind a három, végig aludt a kocsiban. Ők 7 hetes gyerekkel már Ausztriába mentek hegyet mászni, szóval nekik 200km gondolom meg se kottyant volna.

Szóval babafüggő. Te ismered a gyereked, te tudod, hogy neki mi lenne sok vagy nem sok. Hallgass a megérzéseidre, az anyai ösztön nem hazudik.

2021. szept. 20. 20:40
 19/32 anonim ***** válasza:
71%
Ha muszáj, akkor mennénk, de ha halasztható, akkor nem. Kislányunk betegsége miatt születédr óta rengetegszer utaztunk ennyit vagy még többet. Bajunk nem lett belőle, de nehéz volt és semmiképp sem pozitív élmény.
2021. szept. 20. 20:58
 20/32 anonim ***** válasza:
83%

A nagyszülők 200 km-re laknak tőlünk, ellenkező irányokban.

7 hetesen mentünk először anyukámékhoz. Mondjuk mi tudtuk, hogy sokat fogunk utazni, ezért nem volt kérdés, hogy az autós hordozón nem fogunk spórolni, ergonomikus, gerincvédős, dönthető. Végig aludta az utat. 1 óra 45 perc amúgy.

Az autó neki azóta is altató, ami olykor pozitívum, máskor negatívum.

2021. szept. 20. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!