7 éves gyereketek hogyan alszik el?
Hánykor? Illetve ott is maradtok vele végig amíg elalszik? Ha éjszaka felébred átmegy hozzátok?
Az én lányom mellé be kell feküdni és ha éjjel felébred jön át hozzánk. Ez még normális ebben a korban? Április elején lett 7 éves.
9-fél10 között alszik el.
Nekem extra jó gyereker dobott a gép: már babakorában is úgy aludt el, hogy le kellett raknom az ágyába, befordult a fal felé, aztán hagyjam békén. Amióta nem rácsos ágya van, annyi az esti rutin, hogy odajön hozzánk, megölel minket, aztán vonul az ágyába, a fal felé fordul és alszik. Nekünk csak a villanyt kell lekapcsolni.
Most 8 éves, és ő dönti el, hogy mikor megy aludni. Olyan 9-10 óra környékén már alszik.
Cserébe sajnos korareggel hamar felkukorékol minket, bár mióta a konyhában rendesen feléri a pultot, azóta jóval toleránsabb reggelente, csinál magának teát, és csak azután költ fel minket.
Én vele voltam míg elaludt mindig is. Mondtam h ez nem lesz mindig így, ha nagyobb lesz akkor egyedül kell elaludnia. Így ezzel tisztában volt.
4 évesen néha kérte h had aludjon nagyfiúsan, olyankor pár percenként benéztem hozzá, így beszéltük meg. Ezek később megszaporodtak, majd rutinná váltak. 6,5 évesen most csak akkor kéri h maradjak ott, ha beteg vagy fél stb
6 éves, de nem hiszem hogy 1 év alatt változna: ugyanúgy van mint nálatok.
Csecsemőként 10 hónapos korától egyedül aludt el, aztán 1,5 évesen elromlott az alvása, ringatni kellett. Megváltás volt, amikor leegyszerűsödött a saját ágyba kerüléssel, hogy beérte hogy mellé fekszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!