Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30+ nők: Miért nem szeretnétek...

30+ nők: Miért nem szeretnétek gyereket?

Figyelt kérdés

Bocsánat, kicsit nyers a kérdés, de kíváncsi vagyok a válaszaitokra, ítélkezés nélkül. A válaszokba direkt nem írtam bele azt, hogy nincs hozzá megbízható partner, illetve a nemzőképtelenséget is kihagytam.

Köszönöm!

2021. aug. 26. 01:38
A kérdező szavazást indított:
A karrierem jobban érdekel a babázásnál.
Inkább utazgatni szeretnék.
Nem szeretem a gyerekeket.
Aranyosak a gyerekek, de nem érzek magamban anyai ösztönt.
Az anyagi körülményeim miatt inkább nem vállalok gyereket.
Egyéb, inkább leírom.
19 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Mert ki nem állhatom a gyerekeket. A kevés szabadidőmet sem egy vinnyogó, hisztis pénznyelőre kívánom elpazarolni. Inkább szerzek egy kutyát vagy macskát.
2021. aug. 26. 03:34
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Én azt hittem mindig, hogy a gyerekvágy egy beteljesült szerelmi kapcsolat magasabb hőfoka.

És nekem még nem volt ilyen, tehát gyerekvágyam sem tudott kialakulni.

A hídon csak akkor tudsz átmenni, ha odaértél.

2021. aug. 26. 04:12
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

#1 szerintem egy kutya manapság esküszöm több foglalkozást igényel mint egy gyerek, ha megfelelően tartják. Napi 4-szer ki kell vinni sétálni, mert pisilne, kakálna, fel kell szedni a kutyagumit, játszani kell vele, vinnsog az is, ne hidd, hogy nem, sőt ugat. Hajnalban kel ő is, le kell vinni reggeli pisire, majd nem árt délelőtt, délután, és este is levinni. Ezt hogy csinálják munka mellet emberek, nem tudom. Lehet udvaron tartani, de akkor folyton sáros, poros, a fürdetés felér egy nedves pankrációval. Így is ki kell vinni sétálni az új ingeek miatt, és ugyanúgy bőg mikor elmész dolgozni.

Nem önellátó, etetni kell, itatni kell, és tásas lény, nem tudsz tőle se elvonulni rendesen, legalábbis hallgathatod a panaszkodást.

Ugyanúgy macinaciban kell kimenj sétálni, mert mint ahogy a játszótéren se akarnád összekoszolni magad, úgy a kutyás játék alatt se.

És a legjobb, hogy a jól tartott kutya elél vagy 20 évig, és ezt végig így kell csináld, kevesebb játékkal a végén, de több kórházi látogatással, meg bújással. Egy gyerek ezzel szemben 10 évesen kizár a szobájából, és nagyjából önellátó.

Édesek a kutyák, de mint alternetíva gyerekre? Hááát... pont ezért nem lesz soha kutyám, mert nincs rá energiám, hogy még 100%-ban őt is ellássam.

Inkább macska, az low maintenance háziállat.

2021. aug. 26. 07:42
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
#1...nekem ez olyan fura...érthetetlen! Ha nem akarsz gyereket akkor milyen okból böngészed a gyerekvállalás témát? (Tudom tudom...mindenki azt olvas amit akar). Továbbá azt sem értem, hogy miért a gyerekvállalás rovatba teszi fel valaki a kérdést, hogy miért nem akarok gyereket??? Itt nem olyanok vannak akik szeretnének?
2021. aug. 26. 07:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jobban szeretem a kutyákat
2021. aug. 26. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

"Én azt hittem mindig, hogy a gyerekvágy egy beteljesült szerelmi kapcsolat magasabb hőfoka."

Ezen mindig röhögünk barátnőmmel, hogy mindenkk ezt hisz (mi is ezt hittük), aztán jön a pofára esés 😅 annyi igaz, hogy sok esetben egy beteljesült szerelmi kapcsolatból van a gyerek, de a kapcsolatot épp nem egy magasabb hőfokra emeli, hanem földhözvágja... Nah onnan szép nyerni és elérni azt a magasabb hőfokot, amit a romantikus filmek sugallnak 😏

2021. aug. 26. 14:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Így általánosítva nem mondanám, hogy nem szeretem a gyerekeket. A nagyobbakkal már jobban megtalálom a közös hangot, de úgy iskolás korig tényleg nehezen viselem el őket. Emellett nem lennék jó anya, nincs türelmem, rettegek a szülés gondolatától is és egyszerűen nem vágyom arra, hogy egy kisgyerekkel foglalkozzam. Más érdekel, más mozgat meg, más motivál.

"Ha nem akarsz gyereket akkor milyen okból böngészed a gyerekvállalás témát?"

Én pl. névadás témában szívesen segítek. Illetve van gyerek a környezetemben és pusztán kíváncsi vagyok, hogy azok a problémák, amiket ott látok, az másnál is van-e. Nem egész nap nézem ezt a topikot, de most megláttam ezt a kérdést itt és megszólítva éreztem magam.

2021. aug. 26. 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretem az életemet, kényelmes, jól keresek, szeretem a munkámat, a vőlegényemet, a szexet, a spontaneitást, a sportot, szépen öltözködni, bulizni, nyaralni - ebben nem fér bele egy gyerek jelenleg.
2021. aug. 28. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!