16èves voltam amikor megszültem a kislányom,anyukám lett a gyámja,eddig nála laktunk én már 21 éves vagyok,megismerkedtem egy férfival aki tőlünk 200-km re lakik.6hónap után úgy döntöttünk össze szeretnénk költözni?
"A gyerek a fiatalkorú szülő miatt kapott gyámot. Ez az ok a nagykorúságával megszűnt. Már akkor el kellett volna intézni, hogy lekerüljön."
Ennek a feltétele az, hogy a nagykorúvá vált szülő megfeleljen ah alapfeltételeknek, mint pl legyen munkája.
A napi bejelentés az nem munka ilyen szempontból...
És mint írtuk, senki nem várja el, hogy ott egyből 3 honap munkaviszonyod meglegyen, mikor leköltözöl, hanem hogy leköltözöl, keresel BEJELENTETT munkát, dolgozol x hónapot, majd utána állsz neki intézni.
Miért vagyok lepontozva, amikor ugyanazt írtam, mint az utánam válaszolók? 🤔
#11! Mióta feltétel, hogy a szülőnek legyen munkája? Nehogy kitaláld már, hogy egy nagykorú szülőtől CSAK azért elveszik a gyerekét, mert munkanélküli. Nem arról volt szó, hogy nem tudja eltartani. AZÉRT elvehetik, de önmagában a bejelentett munka hiánya nem ok.
14!
Nem írtam olyat, hogy a szülőség feltétele lenne a munka, vagy hogy elvennék a nem dolgozó szülőtől a gyereket. Ennek köze nincs az egezd kérdéshez. Itt van egy gyerek, aki gyámság alatt áll, és akinek az anyja a szülői felügyeleti jogát szeretné megkapni. Ennek feltételei vannak, pl alap az, hoyg el tudja tartani. Magyaran legyen munkája. Arra gindolj, hogy pl akarki szulhet gyereket, de egy mar megszültett gyereket csak bizonyos feltételekkel lehet örökbe fogadni.
Örülök, hogy életet választottál a gyermeked számára.
Anyukád komoly felelőséget vállalt magára. Jól ismer téged, és bizonyára szereti az unokáját. Ezért kérd ki az ő véleményét is.
Legyél megfontolt! Beszélj át a pároddal minden részletet, mielőtt döntesz.
Ha a külön költözést választod, ott az új környezet, az új munkahely (napi 8óra), a gyermeked és a háztartási feladatok, a társadhoz való igazodás, egyszere mind helytállást fog igényelni. Kész vagy erre? Nem lehetetlen, de komoly odaszántságot, erőfeszítést és kitartást igényel.
Vigyázz, az élet tele van nehézségekkel! A nehézségek formálják a kitartásunkat, és a jellemünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!