Három gyerek esetén hogy jobb a korkülönbség?
Három-négy gyereket tervezünk a férjemmel, de hármat biztosan. Negyediket meg majd meglátjuk. Most van egy kislányunk, aki egy éves.
Én nem akarok 3 kicsi gyereket egyszerre, tehát kettő gyerek között lenne egy nagyobb szünet, de nem tudom, hogy hogyan lenne jobb.
A nagyobb szünet 4-5-6 év lenne.
Most úgy lenne a jobb, hogy az első 4-5-6 éves lesz, akkor jön a második gyerek, majd 2-3 év múlva jön a harmadik gyerkőc? Vagy úgy, hogy egy-két éven belül jön a második, és a második megszületése után jönne 4-6 évvel a harmadik baba?
Hát nem tudom, igazából lehet hogy csak én szemlélem hulyén a vilagot, de ahol 3 gyerek volt, és a középső meg valamelyik gyerek között több év volt, ott abból sose sült ki semmi jó.
Például osztálytársaméknál úgy volt, hogy Anita 9, Laci meg 7 volt, amikor megszületett Ilonka. Ilonka volt a kiskirály, aki sarokba állította a két nagy gyereket. Ha ő kért valamit, megkapta, mert Ilonka volt a kicsi. Odament a nővéréhez, bátyjához és a hajukba ragadott, nem volt baj, de ha ezért Anita vagy Lacika odacsapott érte, ők voltak a közellenségek a házban.
Unokatesóméknál meg úgy van, hogy Tündi 10 éves volt, amikor Bianka megszületett, 12 volt akkor, amikor Zsoltika. Na találd ki ki nem mehetett el nyáron a barátaival bringázni, mert a kistesóit kellett pesztrálnia? Ki nem mehetett el fagyizni, mert a kicsik is menni akarnak vele? Hát Tündi.
Inkább arra szavazok, hogy legyen a három gyereknél közel egyforma életkor.
2. Után legyen szünet.
Amúgy 3 -3,5 évnél nem lenne nagyobb nàlam egyiknél sem.
Az első gyereknek borzasztó lenne, ha 2 kicsi lenne utána.. a 3. Gyereknek nem rossz a 2 nagyobb.. aztàn még lehet lesz 4. Is
Anyum így szült annó :
Egy lány után 7 év múlva mégegy lányt, rá 2 évre egy fiút, majd 5 év múlva ismét lányt, végül 6 évre rá engem.
Szerinte a 2 év a legrosszabb korkülönbség, mert egyedül ott nem tudta magát rendesen kipihenni a szülések között, sem dolgozni kicsit. Ráadásul az a két tesóm folyamatosan marta egymást felnőtt koráig. Velem mindegyik szívesen foglalkozott, a 6 évvel idősebb szinte a legjobb barátnőm.
Szerintem is akkor a második után legyen nagyobb szünet. A két nagyobb addigra már önállóbb, feltalálják magukat.
2-es, ezek, amiket leírtál a szülő baromságai! Ha a szülő normálisan és ésszerűen áll a dolgokhoz, akkor nincs semmi gond.
Én mindenhol azt látom, hogy ahol rossz a testvéri kapcsolat, ott a szülő hozzáállása a rossz, ahol pedig nagyon jó, ott a szülő profin kezeli a konfliktusokat.
Nekem a nagyok közt 23 hónap van szerettem volna a kicsi után is ugyan így, de nem sikerül, a kicsi már 2.5 éves de nem jön a tesó.
A nagyok és kicsi közt 19 és 21 év van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!