Mit tegyek, hogyha a gyerekem apja megcsalt, de nem tudok elköltözni se, mert még kicsi a gyerek?
3 hónapos a gyerek. Kapok 180 000 csedet, plusz a gyerektartás lenne 30 ezer, ha egyáltalán megítélnek ennyit, lehet 15 000 is, 50-60 ezer forintot ügyvéddel tudom csak kikényszeríteni, ha egyáltalán megadná a bíróság, de egy jó ügyvéd pénzbe kerül.
Most ha albérletbe megyek, ami itt 60-70 ezer körül mozog, az is pénz. Ha most tőlem kérnek 6 havi kauciót, akkor mégis honnan teremtsem elő?
Max két havi kauciót szoktak kérni.
Szüleidhez vagy más rokonhoz, barátokhoz nem tudsz menni?
6 havi kaukciót a világon nem kérnek, max 2t.
Kié a ház? Házasok vagytok?
Fontos kérdés, hogy kié a ház/lakás.
Mert ha közös, akkor kérhetsz pénzt azért is, hogy ő terpeszkedhet a lakásban. (ez akkor is így van, ha anyuka marad a lakásban)
Az is kérdés, hogy van-e hitel az ingatlanon. Mert akkor lehet az h ő fizeti tovább a hitelt, de a végén ugyanúgy közös marad a lakás.
Vagy ha szintén közös, akkor el kell adni és venni kisebbet és kipótolni hitellel.
Nyugodtan elkérheted tőle a két havi kauciót.
Én voltam ilyen helyzetben sajnos,csak a gyerek kb.1 éves volt.nem léptem,nem volt hova és hogyan.
Nagyon megbántam!!!
Bárcsak több követ megmozgattam volna!
Azóta megtudtam,hogy még 6szor megcsalt.
Ha elköltözöl számold az emelt családit magadnak, és gyerektartásra minimálbérből is kb 30at ítélnek meg manapság, illetve gyermekvédelmit is kérhetsz, meg persze majd fél éves kortól bölcsit. Én mennék. 6 havi kauciót csak borzalmas környéken kérnek, már a 2 havi kaució is meglepő, egyhavi az átlag.
Illetve te kapod a családi adókedvezményt is, ha te neveled a gyereket. Előre vesznek bölcsinél is, illetve igényelhetsz rendkívüli szociális támogatást. Ingyenes jogsegély mindenhol van, érdeklődj!
Emelt összegű családi pótlék
A tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő részére juttatott emelt összegű támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!