Van értelme küzdeni a gyerekemért? Van értelme bíróságra vinni az ügyet?
4 éve elváltunk, van egy 12 éves fiúnk.
4 éve járkálok bíróságra, mert a volt nejem feljelent mindenért.
A mostani dolog, amiért
valószínűleg bíróságra visz, az a következő röviden: elvittem 6 napra a gyereket nyaralni, a barátaimmal és a gyerekeikkel. Én, a fiam, meg még pár gyerek este 10-kor kimentünk a város-napra kisvonatozni meg felültek egy-két dologra. A fiam erről küldött képeket az anyjának, aki utána felhívta a rendőrséget, hogy én elraboltam a gyerekét, ami nem igaz, mert ő adott rá engedélyt. Majd mondták, hogy hívják a rendőrséget, ha holnap nem adom át a gyereket (volt már rá példa). Holnap reggel jöttek érte, odaadtam. Aztán aznap délután hív a volt nejem, hogy be fog perelni, mert azt mondta a fiam, hogy egyedül voltak kisvonatozni.
Az, hogy miért mondta ezt a fiam: mert fél az anyjától. Ha velem van, és utána haza kell mennie, akkor az anyja meg a párja azzal kezdi, hogy kifaggassa, hogy mit csináltunk, és szerencsétlen gyereknek még azt is be kell vallania, ami meg se történt. Ha nem mond semmit, azt mondja, hogy semmit nem csináltunk, akkor dobálja a telefonját, szétvágja késsel a cipőjét (amit én vettem neki), meg ráparancsol a gyerekre, hogy tiltson le engem a telefonjáról (amit szintén én vettem neki). Ezeket a kitalált dolgokat is bíróságra viszi. Pl amikor a gyerek azt mondta, hogy 190-el mentünk a motorommal.
A fiam 12 éves, neki ilyenkor az a védekezési taktikája, hogy oda is nyal, meg ide is. Elmond mindennek az anyja előtt, amikor meg itt van, akkor gondolom a bűntudat miatt kedveskedik nekem meg teszi a szépet. Nem hiszem, hogy fel merné emelni a hangját az anyja ellen egy bírósági tárgyaláson, hiába van már abban a korban, hogy az ő véleménye is számít. Az anyja ellen több kell, mint hogy dobálja a telefont meg tönkre teszi a cuccait, amiket ráadásul bizonyítani se tudok. Azért, mert valaki földhöz vág egy telefont, még nem lesz rossz.
4 és fél éve ez megy, és kezdem feladni. Néha úgy érzem, hogy a sok sz4rt, amit a pofámba kapok, attól nem is szeretem őt. Ráadásul még ez fog menni 6-8 évig még.
Nagyon szépen leírta mindenki, hogy menjen bíróságra, mert a bíróság majd megoldja.
Ha a kérdező minden esetben bevonta volna a bíróságot, valószínűleg tiltották volna tőle mégjobban a gyereket, és hiába ment volna a csávó, hogy megtagadják a láthatást, nagy ívben sz4rnak rá. Ha a bíróság tenné a dolgát és a gyerek érdekeit, véleményét figyelembe venné, akkor szerintetek ez a gyakoris csávó nem indított volna legalább 20 pert a mégy év alatt rágalmazásért meg a gyerek terrorizálásáért? Ráadásul ha a hölgyikének van egy kanija, gondolom az is teljes mellszélességgel a nő mellett áll a g3nyózásba, nem hiába vannak együtt.
Nyilván amikor a telefont földhöz vágja, nincs ott a kérdező. És itt jön a nagybetűs, felkiáltójeles de. DE! Ha annak nincs következménye, hogy gyerekeket ütnek-vernek, éheznek, nyomorognak, nem telik kajára, koszosan, mocskosan járnak óvodába, télen nincs fűtés, meleg víz, akkor majd attól fogják elvenni a gyereket, aki földhöz vágja a telefont meg ollóval szétvág egy cipőt? Csak a legvégső esetben veszik el az anyától a gyereket, és van, hogy drogos-alkoholista szülőktől se veszik el. Édeskevés az, hogy hajigál meg szétvágdos dolgokat a bíróság szemében.
"Igenis ezeket mondd el a bíróságon."
Itt amúgy mindenki szerint ez a pali csak ül a bíróságon, mint a birka, és hallgatja a vádakat? Már nem egyszer és nem kétszer emelt szót, de nem hallgatják meg, hogyha olyanokat mondanak róla, hogy a gyerek életét veszélyeztette és hanyag a gyerekével szemben.
Hang-, kép-, videófelvételt nem készíthetsz a másik engedélye nélkül.
Ráadásul bejátszik egy olyat, hogy a gyerek megint este 11-kor egyedül mászkál a városban, akkor a kérdező felhozza ezt a hanganyagot, nagyon csúnyán megütheti a bokáját.
Pszichológus bevonása azért nem jó ötlet, mert ha a gyereknél kiderül valami, akkor a kérdező volt neje mégjobban fogja bántalmazni a gyereket. Vagy a legrosszabb: ráfogja, hogy a kérdező a hibás és ő bántalmazza. A kisfiú meg biztos nem fog felszólalni a bíróságon, hogy "ez nem igaz", mert a kérdezővel két napot tölt, az anyjával tizenkettőt. Azért árulja el az apját, mert az anyjával többet kell lennie. Most ha ezt így bevallja, akkor 12 nap pokol vár rá, de az is lehet, hogy eltiltja örökre az apjától.
Több év megpróbáltatás nem a kérdezőre, hanem a gyerekére vár ilyen esetben. A kisfiú van az anyjával, ki tudja mit csinálna vele, hogyha az apja keményebben fellépne vele szemben. A kisfiún csattan az ostor akkor, ha nem mond el semmi érdemlegeset, semmi perelni való dolgot az apjáról, akkor is rajta csattanna, ha az apja magának akarná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!