Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik szobába melyik gyereket...

Melyik szobába melyik gyereket tennéd?

Figyelt kérdés

A ház alaprajza:

[link]

Ilyen hosszú házba fogunk költözni, ami enyén labirintus-szerű. Emeletet nem tudunk sajnos építeni, átépítés még egy darabig nem lehetséges.

Sajnos elég rossz helyeken van a Fürdő2 is.

Ahova nem írtam semmit: a három hosszú téglalap a folyosó, a két pici négyzet pedig wc. Mindkét fürdőben (F1, Fürdő2) van wc és fürdőkád (egy kicsi meg egy sarokkád), és a Fürdő2-ben van zuhanyzó.

Nem tudom, hogy melyik szoba melyik gyereké legyen.

Van a férjemnek két gyereke az előző házasságból: 12 és 8 évesek, akik minden második héten itthon vannak (közös felügyeleti).

Van egy két éves gyerekünk.

És nemsokára jön a második közös gyerekünk.

Nem tudom, hogy kellene megoldani. A Szoba1 szerintem nappali lesz, a Szoba2 a kicsié, a Szoba3-ba meg mi aludnánk. De a 2 éves, a 8 és 12 éves gyerekeket hol helyezzük el?

Az a baj, hogy a fürdőn át vezet a szoba meg az átjáróba is csak úgy lehet bemenni. Már azon is gondolkoztam, hogy a kamrát megcsináljuk szobának, de oda nem férne be semmi, meg nem is lehetne. Azon is gondolkodtam, hogy a Fürdő1 és a Szoba4 közé húzunk egy falat, de hát oda még egy ágy se férne be.

Hogy legyen?

A Szoba6-ot pedig ki se tudjuk használni, max nyáron, mert hogyha szakad az eső, vagy hideg van, akkor a 12 éves fiú a csuron vizes hajával meg pizsamájával mászkáljon, hogyha be vagy ki akar menni? Az úgy nem jó. Ki mit hol helyezne el?

2021. aug. 10. 16:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Ezt a gyerekvállalás kategóriába kellene tenni.
2021. aug. 10. 16:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Rossz helyen van a kérdés!
2021. aug. 10. 16:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálnám:

Szoba1: nappali

Szoba4: az legyen a tietek. Középen vagytok, hamar ott vagytok mindenhol és van közvetlen fürdő kapcsolat.

Szoba3: a kicsié, közel van a tietekhez

Szoba5-2: a nagy gyerekeké

A kamrát kiiktatnám, átjáró lenne, esetleg egy beépített szekrény pakolásnak.

A szoba6-ból lehet kamrát és mosóhelyiséget csinálni.

Esetleg lehet a két nagyobb gyerek a szoba 5-6-ban, ha a két szoba között csinálnátok egy ajtót.

2021. aug. 10. 16:43
 4/15 anonim ***** válasza:
8%

Nekünk is ilyesmiféle házunk volt, mi hárman voltunk tesók.

Szoba1 legyen a nappali és a 2 évesednek legyen ott egy alvósarok.

Szoba2 legyen a 8 évesé.

Szoba3 legyen a 12 évesé.

Szoba4 legyen a kicsié.

Szoba5 meg legyen a tiétek, hogy rajtatok ne járjanak át.

De az is lehet, hogy a Szoba4 a tiétek, Szoba5 a kisbabáé, hogyha valaki fürödni akar, akkor ne a kicsi szobáján menjen át, nehogy felkeltse.

2021. aug. 10. 16:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A nappalit nem tudnátok szűkíteni és oda nem lehetne egy kis szobát kialakítani?

Valahogy úgy kellene megoldani, hogy senki ne menjen át senkin, mert rohadt zavaró, amikor a szobádon átmászkálnak.

Nem lehetne inkább a Szoba4 a nappali?

A Szoba1-et meg kettéosztanátok?

Vagy pedig a Szoba5 és Szoba6-ból faragnátok le egy kicsit, ott lenne egy átjáró, és akkor nem járkálnátok át?

Esetleg a fürdő2-t megcserélni valamelyik hátulsó szobával? Rohadt gáz, hogyha tampont cserélsz, és valaki meg épp átjárkál a fürdőn.

2021. aug. 10. 16:57
 6/15 anonim ***** válasza:

Vagy hogyha a Szoba4-nél a Fürdő1-höz néző falhoz csinálnátok egy ajtót, a Fürdő2-t és Szoba4-et összekötő ajtót pedig befalaznátok?

A Szoba4 lehetne a nappali.

2021. aug. 10. 16:59
 7/15 anonim ***** válasza:

Én a kamrát kiiktatnám, vagy legalábbis ütnék bele egy ajtót a szobákhoz. A szoba 6-ot nem használnám, vagy legfeljebb kamrának. A szoba 3 legyen a tiétek, szoba 2 meg a kétévesé, vagy fordítva. Aztán az újszülöttet rakjátok be a két éveshez, illetve ízlés szerint előtte magatokhoz egy időre. Iskolás koruk előtt úgyse igénylik a külön szobát.

A két nagyobb meg meccselje le egymás között, hogy melyiküké legyen a szoba 1 és 5.

A 4-es meg nappali.

2021. aug. 10. 17:00
 8/15 anonim ***** válasza:
16%
Igazán csak azt nem értem, miért nem normálisabb beosztású házat kerestek, ezt rendesen beosztani nem lehet.
2021. aug. 10. 17:07
 9/15 anonim ***** válasza:
82%

Én egy újszülöttet biztos nem raknék össze egy 2 évessel. Ha a pici egy éjjel 6xfelkel, akkor keljen fel a nagy is?

Ha meg annyira a kisbabával akarnának aludni, aķkor nem kerestek volna neki szobát.

2021. aug. 10. 17:20
 10/15 anonim ***** válasza:
91%
Nem lehetne szoba 3 a nappali? Ha felszámolnátok az egyes fürdőt meg a kamrát, akkor különbejáratúvá válna 4-es és 5-ös is. Hatos szoba sajnos max kamrának jó, szóval lenne 4 hálótok így, szóval valamelyik 2 gyereknek muszáj egy szobában lennie, pl az egyesben, mert az elég nagynak tűnik. A két kicsi szerintem tök jól ellenne együtt addig, amíg a 12 éves már kirepül teljesen, és akkortól lehetne mindenkinek külön hálója.
2021. aug. 10. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!