Mi az oka,hogy a férfiak akarnak gyereket, de nem igazán akarnak apák lenni?
Elsősorban a testvéremről van szó.
Babát terveznek a feleségével.
A bátyám gépészmérnök, ami elég jó végzettségnek számít és szépen lehet vele keresni.A probléma, hogy ő még az első munkahelyén dolgozik 31 évesen és hát a fizetése nem igazán piaci, ha lehet így nevezni.A baba születése után egy ideig a családi kassza havi bevétele jelentősen lecsökken, támogatások ide vagy oda.Most,hogy ketten keresnek, így jól élnek.A bátyámnak vannak is igényei.Nem igazán szereti nézni az árakat az élelmiszerboltokban.
A felesége megkérte,hogy váltson állást, mert többet tudna keresni és, ha nem akarnak az igényekből jelentősen leadni, akkor váltania kell.De, ő nem szeretne akkor sem, mert máshol nem lehet "lazulni" (értsd sorozatot nézni munkaidőben).
Összehasonlításként, én közgazdász vagyok, ami a munkaerőpiacon gyengébb diplomának számít, mint a gépészmérnök, ráadásul fiatalabb is vagyok nála 3 évvel ennek ellenére a fizetésem durván 100 ezer forinttal magasabb, mint az övé.
Én is javasoltam neki a váltást, de nem fogadja meg a tanácsokat,egyik fülén be, a másikon ki.
De, sok férfi ilyen, ha lesz gyerekük szeretni fogják, de a probléma, hogy ők maguk is gyerekek maradnak, nem akarnak felnőtté válni, felelősséget vállalni.
Budapesten keres ennyit? Mert az tényleg nem sok egy gépészmérnöktől.
Viszont van, hogy a laza munkahely felülírja a pénzt.
Kérdező, nem csökken, hanem nő hát hónapig a bevétel. A bruttó csed annyi, mint a bér volt. Ráadásul nem 33,5% a levonás, hanem csak 15. Ehhez jön a családi kedvezmény, családi pótlék.
100e bruttónál ez havi 40ezer pluszban ahhoz képest, amikor nem volt gyerek.
Budapesten keres ennyit igen,de mint írtam, az első munkahelye.
Feljebb lépési lehetőség nincs.
Fillércsesző a cég, mindig csak 10-20 ezer bruttóval emelgeti a fizetést, ami természetesen nem fedezi az áremelkedéseket.
Mellesleg a több pénz nem feltétlenül jelenti azt,hogy eladod a lelked az ördögnek.Nálunk van túlóra ,de nem látástól vakulásig.Ráadásul péntekenként lelépek kettőkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!