Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mekkora összegű...

Szerintetek mekkora összegű gyerektartás reális ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Két kiskorú gyermek, alsósok. Szemüveges mindkettő, ezen kívül nagyobb kiadás egyelőre nem szokott lenni. Apa fizetése nettó 280k, lakhatás megoldott, albérletet nem kell fizetni.

2021. aug. 8. 09:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Te vagy az anyuka? Nézd, én abból a szemszögből nézem mindig, hogy aki a gyereket neveli, tud e ugyanannyit a gyerekre fordítani a sajat jövedeleméből, mint amennyit elvár a másik szülőtől gyermektartasdijkent. Tehát ha mondjuk szerinted 60e/gyerek a reális tartásdíj, akkor te magad képes vagy 120ezret rájuk költeni? A családi adókedvezmény és a családipótlék nélkül. Plusz ez mennyire valós, hogy két gyerek havonta 240 (tartásdíj és a te jövedelmedből ugyanennyi) +20 családi adokedvezemyn, plusz 29600 családipótlék az anyagi szükséglete.
2021. aug. 8. 17:58
 12/19 anonim ***** válasza:
17%

Nem teljesen reális szemszögből nézed, javaslom, kicsit olvasgass a témában...

2021. aug. 8. 18:39
 13/19 A kérdező kommentje:

#11 Többek közt azért nem írtam azt sem, hogy én melyik vagyok a kettő közül, mert nem akartam szubjektív irányba vinni a kérdést. Itt most konkrétan az anyagi oldala lenne az érdekes.

#12 Hol lehet ilyesminek utánaolvasni? Bírósági ítéletekben?

2021. aug. 8. 18:47
 14/19 anonim ***** válasza:
35%

12!

De, reális ez a szemszög. Két szülőnek kell eltartania a gyereket, nem egynek. Tisztában vagyok vele, hogy a magyar törvények a gondozó szülőnél nem várják el az anyagi ráfordítást ilyen módon, tehát forintosítva, hanem természetben való tartást neveznek meg.

2021. aug. 8. 19:06
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

Pont ezért lényegtelen a szemszöged, és ha belegondolnál, rájönnél, miért van így.

Senki nem mondta, hogy CSAK a különélő szülő tartsa el a gyereket, de mivel általában mással nem járul hozzá a dolgokhoz, nem esik ki a munkából, ha beteg a gyerek, stb (akit ketten vállaltak), nem redukálódik, hol tud elhelyezkedni dolgozni és mennyiért, így jogos lenne, ha az anyagiakban kicsit jobban kiveszi a részét. Persze a többség így sem veszi, de ez már más kèrdés.

2021. aug. 8. 19:36
 16/19 anonim ***** válasza:
35%

15!

Valóban, általában a különélő szülő nem esik ki a munkából, ha beteg a gyerek. Kivéve, ha mégis. A gondozó szülővel ellentétben ő nem jogosult gyermekapolasi tappenzre, neki nem jar a csaladipotlek es neki nem jar a csaladi adokedvezmeny. Nem írta, mekkora gyerekekről van szó, de 6 év felett már ritkábban betegek a gyerekek, 12 év felett pedig már nem jar gyermekápolási tappenz,tehát a gondozó szülő se marad velük otthon. Plusz azt is elfelejted, hogy neki, a gondozó szülőnek plusz szabadság is jár a gyerekek miatt.

Lehet magasabb tartásdíjat megcélozni, hiszen a törvény szerint a kötelezett jövedelmének 50%-a lehet gyermektartásdíj. Kérdés, mennyire fair havi 140ezret kerni két gyerekre. Plusz magasabb tartásdíj eseten szóba se jön az egyéb felmerülő költségek esetleges fedezése.

De mindegy, nem én döntök, nem is te, sőt, nem is a kerdezo. Ő igenyelhet amennyit akar, a bíróság meg annyit ítél meg, amennyit jónak lát.

2021. aug. 9. 07:21
 17/19 anonim ***** válasza:
18%

16-os: maximálisan egyetértek!

2 gyerekre 280 ezer fizetésből 80 ezer ft tartásdíj reális maximum. Aki azt mondja, hogy havi 100 000 forintból nem lehet tisztességesen nevelni egy gyereket, az vagy hazudik, vagy szarul csinál valamit. Fizetéstől függően SEM dolga apukának anyuka jólétét támogatni válás után, magasabb fizetés esetén sem reális 50-60 ezres tartásdíjnál több, itt pedig szó nincs erről.

2021. aug. 10. 14:00
 18/19 anonim ***** válasza:
11-es: 2 gyerek után a családi adókedvezmény 40 ezer ft, 3 gyerek után 99 ezer ft...
2021. aug. 10. 14:03
 19/19 anonim ***** válasza:
28%

8

Nagyon megsínylettük

Egy aztán két közös gyerek mellett pláne.nem tudtunk mit tenni,mesélni viszont tudnék...

2021. aug. 11. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!