Ez mennyire megszokott viselkedés egy anyától?
Ez most kifejezetten az anyukákhoz szól, mert fogalmam sincs, hogy mit csinálhatott velem kiskoromban anyám.
Ő mindig úgy fogalmazott, hogy "jól meggyomroz" engem, bár ennek a szónak a jelentése nem konkrétan az, amit velem csinált.
Amikor még pici voltam, kb. 10 éves koromig mindig erősen fogdosta a lábamat, szorítgatta, a hasamat úgyszintén, amit többszörösen nyomogatott, de mindezt közben úgy, hogy összeszorította a fogait és azt mondogatta hogy "megeszlek".
Nekem ez borzasztóan kényelmetlen volt, mivel mindig menekülni akartam, de ő ilyen cukiskodóan ráncigált meg fogdosott, és élvezte, meg aranyosnak gondolta. Utána pedig megcsapkodta a fenekemet és nevetett, hogy milyen jó husi vagyok.
Na most, ez nem tudom mennyire normális. De így felnőttként, észrevettem anyámon pár autisztikus jelet, és eszembe jutott, hogy talán ez a "gyomrozás" is egyfajta autisztikus magatartás volt.
Ezt találtam neten:
a. (tájszó) <Felnőtt, vkit, kül. gyermeket> játékból megszorongat.
Teljesen normális viselkedés.
Nekem is a világ legcukibb, legszebb dolga a gyerekem pocija, a husi kis combikája, a kerek kis popója. Minden porcikáját tökéletesnek látom és imádom.
Természetesen imádom simogatni meg dögönyözni is. Nincs puhább és selymesebb dolog a világon, mint a bőr a kis pociján. Én puszilgatni és fújni szoktam. Természetesen ő is visong, és menekül, meg röhög közben. Aztán öt perc múlva fekszik az ágyon, és direkt kelleti magát, húzza fel a pólót a pociján, hátha megfújom.
Szerintem egy családban ezek a játékok teljesen normálisak a szülő és a kicsi gyerek (mondjuk ovis korig) között. Utána átalakul fogócskavá, birkózássá apával meg a tesókkal. De a testi közelség igénye megmarad.
Teljesen normális.
Az nem az, hogy nemDerült ki számára hogy ez neked kellemetlen.
Sajnálom, hogy nem vicces, hanem kellemetlen elményként él benned.
Sajnálom ha te ezt a viselkedést rossz élményként élted meg, elkellett volna mondanod anyukádnak, hogy nem szereted ha így megszorongat.
Viszont amit anyukád csinált, az teljesen rendben van. Megszeretgetett.
Ez az egész kérdés most engem érint rosszul, konkrétan néhány érintkezésügyileg defektes ember miatt már az is baj lesz ha egy anya megszeretgeti a gyerekét. Szerintem az a normális, hogy egy gyerek és a szülei érintéssel IS jelzik a szeretetüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!