Hogy érzitek/éreztétek magatokat fél évvel a császár után?
Miket vállaltok be a testetekkel? Meddig terhelitek?
Lelkileg van még valami hozadéka?
Érezhető még fizikálisan bármi?
Vagy bármi ami ezzel kapcsolatos.
Az első után 2 évig folyamatosan beteg voltam. Mindent benyaltam.
A másodiknál 7 hónappal később műtőttek köldöksérvvel, kaptam megint egy durva bélgyulladást, felvágták az ujjam.
Most 8 hónappal a 3.után a frontokat erősen érzem,most is le van pukkanva az immunrendszerem.
Nekem nagyon változó dolgokat meséltek eddig. Például arra, hogy még kényelmetlen hason feküdni, arra azt mondják hogy nem normális. Viszont tudok emelni, cipelni a gyerekeim, hajolni guggolni minden. De vannak helyzetek (ritkán!) amikor egy rossz mozdulatra még beszúr.
A lelki része összetett, még mindig féltem a helyét..
De hogy mit tehetek meg a testemmel, az teljesen kérdőjeles. Ezek szerint ti többségében mindent úgy csináltok mint azelőtt, nem féltitek. Gondolkodtam itthoni tornán, de azt se tudom, hogy merjem-e elkezdeni..
Csodálkozva olvastam a meggyengült immunrendszerről írtakat, ilyen létezik? Nem is gondoltam volna hogy ennyire hatással lehet a műtét az emberre.
Én azt éltem meg rosszul, amikor közölte a doki, hogy meg se próbálhatom a természetes szülést. Fel kellett dolgoznom.
A műtét után nagyon gyorsan regenerálódtam. Egy ujjnyi szétnyílt hasizmom maradt. Ezzel simán el tudtam 9 hét után kezdeni a Gyerünk Anyukám szülés utáni regeneráló programját. Majd azt követően még 3 másik programot csináltam végig. Futni egy év után kezdtem el.
Eleinte hozzáérni is rossz volt a heghez és környékéhez. De csináltam a Császárvonalas hegmasdzázst, az sokat segített eleinte. Majd visszamaradt egy állandó fura, érzéketlenség a heg környékén. A masszőr, akihez járok plasztikai műtétek utáni hegkezeléssel is foglalkozik, rádiófrekvenciával. Eddig két kezelést csinált, de érezhető, hogy oldja a belső csomókat, letapadásokat. Az érzéketlenség is múlik. Már nem olyan nagy területen érezhető.
Pedig elhiheted. Nem hagytam el magam. Nekrm első terhességem hozott ki egy azóta se beazonosított gyulladásos bélbetegséget. Egyszerűen nem tudják mi okozza. Voltam biopszán is, csomó terhelésen, minden negatív. Chron, colitis kizárva.
Ez miatt pedig gyengébb is az immunrendszerem.
Én a császár után már 3 hónappal teljesen jól voltam, mindent ugyanúgy csináltam, mint előtte. 1 év alatt a szülés előtti formámat is vissza nyertem, pedig az égvilágon semmit sem tettem érte :D
Lelkileg nem magának a császárnak maradt bennem negatív, hanem úgy az egész szülés élménynek, pedig pr.császár volt.
A heg körül nekem érzéketlen, de ennyi az egész. 🤷🏼♀️
Most várom a 2. babámat, remélem ahogy nő a hasam nem lesz belőle probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!