Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a fiaim...

Mit tegyek, hogyha a fiaim barátainak a szülei lenéznek? Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Most költöztünk új városba, nem nagyon ismerünk itt senkit. Nagyobbik fiam össszebarátkozott 4 olyan gyerekkel, akik rendszeresen járnak egymáshoz, és a szüleik is rendszeresen járnak össze. Az én nagyobbik fiamat és kisebbik fiamat is rendszeresen hívták oda.

Eleinte én ott ültem a szülőkkel, akik lenéznek valamilyen oknál fogva. Ha hozzászólok a témához, elhallgatnak, ha felhozok valamilyen témát, nem szóltak hozzá, ha kérdeztem valamit, pattogósan válaszoltak, és levegőnek néztek teljesen.

Aztán úgy döntöttem, hogy nem alázom magam porig, hanem inkább csak beadom a gyerekeket és eljövök onnan, majd 2-3 óra után jövök értük. Igen, utána nem hívták őket sehova. Aztán egy idő után mégis hívták őket, akkor megint ott kellett ülnöm. Aztán kipróbáltam azt, hogy megint csak a kapuig mentem, majd egy kitalált indokkal eljöttem. Megint nem hívják őket sehova. A fiaim rosszkedvűek, mert hátra kellett hagyniuk a kisbarátaikat, és itt meg csak velük tudnak barátkozni.

Panelban lakunk, itt nincs velük egykorú gyerek, a játszótéren meg a tinédzserek bandáznak és iszogatnak.

2021. júl. 30. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor tudjuk itt bővebben kivesézni a témát ha tudjuk miről beszélgettek úgy átlagban. Ebből nem tudok semmire se következtetni.

Pl nálunk van egy csaj, az egyetlen téma amit hajt az a mosipelus-öko szrsag ami senkit se érdekel, így valóban nem tudunk vele mit kezdeni, kommunikálni is lehetetlen vele.

2021. júl. 30. 15:52
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

Hívd meg magatokhoz te őket.

Mi volt a téma, és te mit szóltál hozzá? Ha pl felhozták az iskolák hibáit, te meg megjegyezted, hogy a fidesz/ellenzék/soros/gyurcsány/bevándorlók/melegek tehetnek róla, akkor ne csodálkozz, ha nen kedvelnek. De ezt addig nehéz megállapítnai míg nen tudjuk mi hangzott el. A nirmális embereknek nem szokásuk csak úgy random kiutálni valakit.

2021. júl. 30. 15:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyrészt mentek a pletykálások, hogy ki kit csal meg, ki hogy neveli a gyerekét, ki mit látott másnál, anyós, após szidása.

A pletykálásokhoz nem tudok mit szólni, mert nem ismerünk még itt senkit.

A ki kit csal meg dologhoz se tudok hozzászólni, mert egyrészt nem ismerem őket, másrészt nincs közöm hozzá.

A ki hogy neveli a gyerekét szintén nincs közöm hozzá, meg nem is nagyon érdekel.

Anyós-apósos dologhoz szintén nem tudok hozzászólni, csak annyit, hogy jól megvagyok velük, azért biztos nem fogok kitalálni sztorikat, hogy bevegyenek a "bandába".

2021. júl. 30. 17:29
 4/5 anonim ***** válasza:
88%

Jah értem.

Szóval velük ellentétben te nem szidsz és nézel le másokat.

Figyelj, azzal hogy nem vagy nekik szimpi, csak te nyersz.

Az hogy emiatt a gyerekeidet nem hívják játszani az ő gyerekei, a gyerekeid is nyernek. Keressenek normális barátokat 🙂

2021. júl. 30. 18:39
 5/5 anonim ***** válasza:
En se lennek mondjuk ingyen bebicsősz mas gyerekenek. Ha kicsik még evidens hogy ott maradsz veluk, mert nem felugyeni hagyod ott oket, hanem te feugyeled a sajat gyerekeidet.
2021. júl. 31. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!