Mennyi szót használ 20 hónapos gyermeked? Beszél már mondatokban?
Mindent probál utánozni,de csak szavakat mond.
Viszont hallottam ennyi idős gyereket mondatokban,tisztán beszélni,de olyannal is találkoztam aki csak azt mondta h nem meg anya.
Fiam nem egy beszédes fajta. 5!!!! öt!!!!! szót mond, de mostanában főként csak "anyázik".
Kicsit már türelmetlen vagyok, olyan jó lenne, ha pár szóval bővülne a szókincse.
Fiam is kb. ennyit mond, kedves második:) Pedig tesók is vannak, sokat beszélünk, mégsem akar különösebben dumálni;)
Egyelőre megfigyel...
22 hónapos lányom van.Ezeket mondja:Anya,Apa,muszi(nyuszi),kutya,Csücsi(ha le akar ülni)nyami(eves),iszi,NEM/ezt sűrűn próbálgatja:-)/Of(Ophra a kutyánk neve),másikat,eztis,boga(bogár),sati(sajt)
Most ennyi jutott eszembe,talán még egy pár szó van,de szinte egyik napról a másikra mond újakat.
Azt azért hozzátenném,hogy 2 hónappal ezelőttig szinte semmit nem mondottkb.5 szó volt a készlet.
Onnantól kezdett megeredni a nyelve,hogy elkezdett családi napközibe járni.
Mondatokat egyáltalán nem mond(és még r is ér vele),de mindent megért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!