Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi szót használ 20 hónapos...

Mennyi szót használ 20 hónapos gyermeked? Beszél már mondatokban?

Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 15:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Mindent probál utánozni,de csak szavakat mond.

Viszont hallottam ennyi idős gyereket mondatokban,tisztán beszélni,de olyannal is találkoztam aki csak azt mondta h nem meg anya.

2010. aug. 28. 15:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Fiam nem egy beszédes fajta. 5!!!! öt!!!!! szót mond, de mostanában főként csak "anyázik".

Kicsit már türelmetlen vagyok, olyan jó lenne, ha pár szóval bővülne a szókincse.

2010. aug. 28. 17:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Fiam is kb. ennyit mond, kedves második:) Pedig tesók is vannak, sokat beszélünk, mégsem akar különösebben dumálni;)

Egyelőre megfigyel...

2010. aug. 28. 17:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
20 hónapossan ezeket mondja:apa,apü,jaja(ez anyát jelent)mama papa boba(ez boltba akar lenni) mámmá,lili hejett bibit mond,gyeje,biga,pá páppá,pipi,baba ez amiket eddig tud mondani,de mindent megért amit mondok neki megcsinálja,nem aggódom mert késöbb meg majd lehet besem ál a szája,akkort meg majd az lessz a baj!
2010. aug. 28. 18:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam jövő héten lesz 2 éves, és kb. 5 szót mond, hónapok óta így van, annyit változott, hogy most már próbál utánam mondani egyre több mindent több-kevesebb sikerrel. Egy kicsit már én is türelmetlen vagyok, mert sokan csodálkoznak hogy két éves és még nem beszél. De a védőnő és az orvos szerint még nem baj.
2010. aug. 28. 18:12
 6/8 anonim ***** válasza:

22 hónapos lányom van.Ezeket mondja:Anya,Apa,muszi(nyuszi),kutya,Csücsi(ha le akar ülni)nyami(eves),iszi,NEM/ezt sűrűn próbálgatja:-)/Of(Ophra a kutyánk neve),másikat,eztis,boga(bogár),sati(sajt)

Most ennyi jutott eszembe,talán még egy pár szó van,de szinte egyik napról a másikra mond újakat.

Azt azért hozzátenném,hogy 2 hónappal ezelőttig szinte semmit nem mondottkb.5 szó volt a készlet.

Onnantól kezdett megeredni a nyelve,hogy elkezdett családi napközibe járni.

Mondatokat egyáltalán nem mond(és még r is ér vele),de mindent megért.

2010. aug. 28. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 19 hónapos. Kb. 20 szavas szókincse van (amit tisztán mond) és minden szónak mondja az elejét (ált. az első 2 betűt). Vannak saját szavai pl. nyuszi=nyunyu, motor= monye. Mondatokat még nem mond, csak ilyet pl. hogy apa baba ne-ne, ami azt jelenti, hogy rászólt az apukája (mindig jön panaszkodni). Barnabásnak hívják és ha kérdezik a nevét azt mondja Bambamá.
2010. aug. 28. 22:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2010. szept. 23. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!