Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha mindig mindenho...

Mit tegyek, ha mindig mindenhol mi vagyunk a leghangosabbak?

Figyelt kérdés

Két fiú gyerek (5 és 8). Akármit teszek, mindenhol csak rohangálnak, kiabálnak, visítoznak és előbb-utóbb nyúzzák egymást. Mindig rájuk szólunk, mégis ez van. Már komolyan ég a fejem, hogy sehová nem lehet velük menni, mert csak mindenre felmásznak, szaladgálnak, semmi sem érdekli őket huzamosabban.

Mit lehet tenni? Már késő változtatni?

2021. júl. 27. 20:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy órát lehet max. kütyüvel meg tévével tölteni, és ha rosszak, akkor abból vonódik le. A másik "nagy találmány" meg a 10 guggolás. :) Addig nem megyünk tovább, délután nem kapsz fagyit, és ha alkudozol, nem 10, hanem 15, 20, 25... Lehet azt fokozni kreatívan anélkül, hogy kihagynátok az egész nyaralást. De legyél következesebb és ha ígérsz valamit, akkor tartsd be. Egyszer olyan mérges lettem a fiamra, két hétre repült az xbox, azóta elég 3-ig számolnom (ami után én se tudom, mit csinálnék), de ez magában azóta olyan félelmetes lett, hogy inkább nem várják meg :D
2021. júl. 28. 11:19
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja és persze azért érdemes átgondolni azt is, milyen programok a nekik valók. Mondjuk ha múzeumba, moziba, templomba, vendégségbe mentek, előbb legyen valami séta vagy rohangálás, aztán mindenki egyen-igyon-pisiljen, s aztán azért már csak el lehet várni, hogy lenyugodjanak, mert annyira nem bébik, hogy körülöttük forogjon a világ. Nekem is hasonkorú fiaim vannak, folyton versenyeznek és dúl bennük az energia. A nagy piszkálódik, a kicsi meg szeret a semmiért is ordítani, miközben igazából élvezik. De le kell őket fárasztani, az mindig sokat lendít az ügyön.
2021. júl. 28. 11:27
 23/31 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor igyekszünk ebbe az irányba menni. Én is tudom, hogy nem jó ez így. Csak nem egyszerű, sokat vagyunk hármasban. Ha meg csak az egyik balhézik, akkor a másikat is büntessem, aki nem csinált semmit?
2021. júl. 28. 12:56
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen kollektíven büntetnék.

Ha a kicsi rossz emiatt mondjuk visszafordultok mozizásról akkor a nagy legközelebb nem hagyja hogy a kicsi elrontsa a mozizását. Partner lesz a leállításában.

2021. júl. 28. 13:10
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Ha még tudod oldani kulon, akkor külön kell büntetni. Bár való igaz, a kollektív büntetésnek meg van az az előnye, amit az előttem szóló irt, hogy az ártatlan gyerek nem fogja hagyni legközelebb, hogy a testvére elrontsa a programot.
2021. júl. 28. 13:19
 26/31 anonim ***** válasza:
43%

Igen ez a megoldás, ha már megnevelni nem sikerült.

Nálam elég hamar kiveri a biztosítékot más neveletlen, üvöltöző kölyke, és rá is szólok, mert azért elég legyen. Nem akarja egy boltnyi ember a visító, mindent leborogató vagy mást leöntő, rohangáló gyerekeket kerülgetni.

2021. júl. 28. 13:39
 27/31 anonim ***** válasza:
39%

Ne büntesd, hisz az igazságtalan és te maradj erkölcsi fölényben :) Én olyankor szoktam csak kollektívan büntetni, ha már tényleg kinyomozhatatlan, ki kezdte és ki "csak" visszaadta. Ha felháborodik, kérdezheted, hogy mert miért is folytatta? És ilyenkor jön a "vagy kibékültök és tudtok együtt játszani / rendesen csendben jönni... stb., vagy mindenki megy haza, elveszem ezt a nemtommit, amin veszekedtek és ugrott a tévézés... Néha a legnagyobb büntetés, ha unatkoznak vagy kézenfogva kell jönni.

Ne akard másra hárítani, rájuk se a felelősséget a túlzott szabadsággal -, a te dolgod beleállni ezekbe, nem fog magától megoldódni. Akkor se, ha úgyis mindig több energiájuk van és belefáradtál, újra és újra próbálkozni kell, mert maguktól nem veszik észre, hogy ciki. Ne félj a gyerekeidtől, hidd el, értékelik, ha figyelsz rájuk és ha tanulhatnak is. Gondolom, szelídlelkű anyaként, nem szeretnél pár év múltán két nagy bunkó suhanccal "büszkélkedni". Akkor viszont elő kell venned néha a rossz zsarut.

2021. júl. 28. 13:46
 28/31 A kérdező kommentje:
És ha legtöbbször a kicsi a rossz, és a nagynak is állandóan haza kell mennie miatta, nem fogja a nagy a kicsit utálni? Mint mondtam, sokat vagyunk napközben hármasban, nem tudok csak az egyikkel hazamenni.
2021. júl. 28. 19:38
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Valamit tenni kell, különben meg fogsz bolondulni amikor kamaszok lesznek.

Ha ez azzal jár, hogy igazságtalan néha a nagyobbal, akkor ez van.

Ha egy gyereknek testvére van, akkor bizony érik kellemetlenségek miatta, akármilyen okokból.

De azt mondtad, hogy mind a kettővel baj van. Vagy akkor a kicsi kezdi és a nagy beszáll? Ha kollektíven bünteted őket, akkor a nagy előbb utóbb nem fog beszállni a randalírozásba és a kicsi amúgy a nagyobbat utánozza, abba fogja hagyni, + azt se szeretné ha a bátyja egész nap haragudna rá utána.

Utálni nem fogja, legfeljebb haragszik majd rá, de az leglább hatni fog a kicsire.

Muszáj drasztikusnak lenned, különben ebből még nagyobb gondok is lesznek.

2021. júl. 28. 20:07
 30/31 A kérdező kommentje:
Legtöbbször a kicsi csinálja a fesztivált, aztán mintha "lehúzná a szintjére" a nagyobbat is. Ő magában sokkal vállalhatóbb - biztos a korából adódóan is. A kisebb borzalom akaratos, hisztis, meg nem áll egy percre sem, és persze sokszor piszkálják egymást.
2021. júl. 28. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!