Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki milyen hosszú mesét olvas...

Ki milyen hosszú mesét olvas pár hónapos babájának? Illetve mikor? Este altatás előtt? Én babám nem bír ki kb 5 mondatot se. Ki hogy csinálja?

Figyelt kérdés
2021. júl. 15. 15:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
15%

mar hogyne erdekelne a mese a gyerekeket 1 eves kor elott?? Mindket lanyom 10 honapos koraban teljesen ra volt fuggve a mesekre, tisztan emlekszem.

Volt, hogy egy oran at olvastam nekik, konyvtarba is be kellett jelentkezni. Aztan amikor meguntam es kimentem a konyhaba, egyedul lapozgattak tovabb :D

1 eves korukra mar a Boribon, Maszat, Laci es az oroszlan ment, es siman megertettek. Jo, mondjuk nem ez az altalanos, de ilyen is van

2021. júl. 16. 08:53
 22/32 anonim ***** válasza:
67%

#21 leírod hogy "hogy ne érdekelné őket", majd a végére odabiggyeszted, hogy nem ez az általános 😀

Azért a lányaid reméljük okosabbak lesznek. Bezzegmami.

2021. júl. 16. 09:39
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Persze, van, akit érdekel. Az én kisebbik gyerekem is a mesélésbe nőtt bele, mert általában akkor olvastam a tesójának, amikor őt szoptattam vagy altattam, úgyhogy szó szerint az anyatejjel szívta magába, és ő is hozta oda könyveket 1 évesen.

De van egy nagy különbség: ez egy teljesen természetes folyamat volt. Nem neki olvastam a mesét, hanem a bátyjának, akit ez már lekötött. Ő csak úgy ott volt, ha nem érdekelte, nem történt semmi. Nem egy csecsemőt akartam lekötni olyasmivel, amihez ő még nyilván kicsi.

Amúgy meg most megy negyedikbe, és utál olvasni, úgyhogy nála nem jött be ez a "szokja meg minél előbb a könyveket, és akkor olvasó emberré válik" - elv. Mondjuk nálunk nem is volt ilyen hátsó cél, azért olvastunk, mert az jó, ennyi.

2021. júl. 16. 10:18
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Oké az én gyerekemet nem érdeklik a könyvek, ha emiatt szaranya vagyok, vállalom. Mivel olvasott családba nő bele, nem ezen az első 2-3 éven fog múlni, hogy fog-e később önállóan olvasni. Van olyan ismerősöm akivel kiskoromban barátok voltunk, és akkor ő utált olvasni, lustálkodásnak hívta (az anyjától hallotta fixen) felnőtt korára meg megszerette az olvasást.

A 11-es válaszadó meg lehúzhatja magát, a szuperanyaságát, és a véleményét a klotyón, mert ezek után senkit se fog érdekelni.

2021. júl. 16. 10:47
 25/32 anonim ***** válasza:
14%

Mi van 22-es? Elgurult a gyógyszer vagy savanyú a szőlő? Szomorú szembesülni, hogy nem minden egyévesnek az a szórakozása, hogy földhöz csapkodja meg szétrágja a könyveket? XD

"Egy éves kor előtt nem érdekli babákat a mese.Még akkor is csak a nagyon rövidek."

Erre reagáltam egyébként. Nem értem, hol itt az ellentmondás, de ha te olyan okos vagy biztos megmagyarázod. Tudod mit, inkább ne.

Igen, nem ez az általános, de az sem általános, hogy nem érdekli őket. Értelmiségi körökben pont hogy inkább ez az általános, de hagyjuk

2021. júl. 16. 11:33
 26/32 anonim ***** válasza:
83%

Az az ellentmondasos hogy előbb kerek perec kijelented hogy érdekli őket, majd azt hogy nem ez az áltános. Akkor most döntsd már el.

A baba meg nem tud róla kinek a szülei értelmiségiek kinek nem te nagyon okos. Azt se tudja mi az. De nyilván a te gyereked azért szereti a mesét, meg azért nem csapkodja magát a földhöz, mert neked diplomád van. Aha.

Amúgy mi is értelmiségiek vagyunk, csak mi így igazándiból 🙂

Ezért se mondunk ilyen baromságokat, hogy az 5 hónapos gyerekünk azért tesz vagy nem tesz dolgokat mert mi diplomát szereztünk.

Ezek után meg inkább te keresd meg a gyógyszereid mert nagyon messzire gurult.

2021. júl. 16. 12:56
 27/32 anonim ***** válasza:
73%

"Igen, nem ez az általános, de az sem általános, hogy nem érdekli őket"

🤣🤣🤣🤣🤣

Segítek az "általános jelenség" az azt akarja kifejezni hogy nagy átlagban hogy reagálnak a babák a mesére.

Tehát akkor szerinted általános hogy szeretik, vagy általános, hogy nem?

Azért csodálom, hogy olvastál a gyerekeidnek mikor a saját anyanyelved gondot okoz, és a tetejében még "vissza is vágsz". Magadat égeted.

2021. júl. 16. 13:01
 28/32 anonim ***** válasza:
59%
Jajj de sötét vagy 25-ös 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2021. júl. 16. 13:19
 29/32 anonim ***** válasza:
75%
Szóval ha veszünk két tetszőleges csecsemőt, onnan tudjuk, melyik az értelmiségi, hogy ő csillogó szemmel lapozgatja a könyvet, a műveletlen putris viszont szétrágja. Köszönöm, ma is tanultam valamit. :))
2021. júl. 16. 13:53
 30/32 anonim ***** válasza:
19%

Jó pap holtig tanul :)

Egyébként kedves 27-es szuperintelligens nyelvtanzsonglőr, abba a válaszolóba nem sikerült beleállni, aki kategorikusan kijelentette, hogy a babák egy éves kor alatt tojnak a könyvekre. Ott hol marad a pontosítás?

Biztos nagyon értelmes lehetsz, abból a fajtából, akivel tele van a gyakorni, és azt hiszi, hogy az a bizonyos gomb a dislike :D

2021. júl. 16. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!