Anyukák, akiknek 2-2,5 éves az első gyerkőce és nincs még testvér, de terveztek, mikor éreznétek aktuàlisnak a kérdèst? Mik a legnagyobb félelmeitek ezügyben?
Nekünk nyàron lesz 2,5 éves a kisfiunk, ès mostanàban éreztük először aktuálisnak a második gyermek érkezését. Még nem kezdtünk el próbàlkozni, de szerintem nyáron, legkésőbb ősszel biztosan elkezdjük. Így 3-3,5 év lesz köztük, ha minden jól megy. Ismerősöknèl úgy làttam ez a korkülönbség egész emberi. :)
Nekem a legnagyobb fèlelmem az altatás, ami az estékre vonatkozik.
A férjem ugyanis munkája miatt sokszor nincs otthon este, így az esti rutin a fiammal is szint mindig egyedül az enyèm volt. Ezt nem tudom elképzelni hogy oldom majd meg. Na meg persze az is ott van, hogy a “nagyobbik” akkor màr bőven ovis lesz és nem fogok-e megőrülni ha alkalmanként betegsèg miatt ô is otthon lesz. Illetve nem lesz-e féltèkeny, stb..
ti hogy gondolkoztok erről, akik esetleg hasonló cipőben jàrtok mint mi?
Saját gyerekem nincs, csak bébiszitterkedem, de azokból amit eddig tapasztaltam, nem lesz egyszerű. Bármit csináltok, a nagyobb feltékeny lesz, azt akarja majd hogy csak vele foglalkozz, hiszen eddig is így volt. De persze nem tévesztheted szem elől egy pillanatra sem a kicsit. Az egyik családnál ahol esténként dolgoztam pont 3 év volt a gyerekek között. 13 hónapos volt a kicsi. A fürdetés volt a kritikus pont, ott a nagyot leültettem a mese elé, amíg a kicsit fürdettem. Amíg a kicsit altattam ugyanez. (Tök jól kitalálták ott a szülők, a nagy bébirádión szólt nekem ha valami gondja/baja volt, az pedig fülhallgatóval volt a fülemhez kötve.) Szülők is így csinálták, nekem is teljesen bevált. Szerintem ott jön el alapvetően a kritikus pont amikor megtanul járni a pici, kihívás a köbön játszani a naggyal közben a pici minden lépését figyelni.
De szerintem nagyon megéri. Sokkal önállóbak és türelmesebbek tapasztalatom szerint azok a gyerekek akiknek testvérük van. És ha nagyobbak lesznek is könnyebb velük, hiszen elszórakoztatják egymást.
A nagyok között 23 hónap volt nekem ez ideáli volt együtt nőttek fel.
A kicsinél is így lett volna, áprilisban volt 2, a tesó márciusi lett volna, de sajnos nem maradt velünk, így egyre tolódik, vagy össze sem jön😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!