Melyek azok a keresztnevek, amiket semmiképpen nem adnál a gyerekednek?
Sokkal több van, amit nem adnék, mint amit igen, inkább kategóriákat írok:
1. 3 betűs, semmitmondó nevek. Nem az Éva, hanem ezek a Nia, Mia, Kia, Lia, Zia. Illetve ugyanez csak ea végződéssel: Lea, Mea, Kea, Dea, bármelyik mássalhangzó mehet elé..
2. Szintén három betűs: Zoé. Nem bírom ezt a nevet elviselni.
3. Magyarosra átírt külföldi nevek, amik főként a cigók körében divat: Dzsenifer, Dzsindzser, stb.
3. Túl konkrét jelentésű nevek: Fahéj, Pálma, Alma, Napsugár, Őszike, Őzike, Boróka (remélem viszont a Csicseriborsót hamarosan engedik anyakönyvezni.. :D)
4. Becenevek: Dorka, Panni/a, Nelli, Hédi, Kata
5. Erőltetett összekapcsolás: Annaregina, Annaszofia, Annaléna, Hannaróza, Hannabella
Barbara. Sosem értettem, miért nevezi el bárki is a lányát barbárnak. Bocsánatot kérek a Barbaráktól. Szerintem borzasztóan durva hangzású név, a Barbi becézés meg értelmezhetetlen számomra, olyan, mint most a Vanessza vagy a Desszika, csak régi.
Zoé - állatkert. Szofi, Málna, Hanna, Zselyke, Kincső, Dorka.
Fiúnevek: Ármin - a legborzasztóbb, Bence - overdone, Kevin - why?, Medox, meg az összes ma divatos hollywoodi név és a tipikus cigánynevek, amiket nem kell felsorolnom.
Amiktől lever a víz:
Nolen, Maxim, Denisz, Brendon, Noel, Medox... A kutyámnak nem adnék ilyen neveket. Szegény gyerek, mire felnő, hogy nevezik? Medox bácsi? Akkor inkább Dagobert.
A lányneveknél is a divatmajmolós nevek, Zoé, Zsüliett, Nina, Nia, Ninett... Lehet ódivatú vagyok, de örülök, ha egy kisgyerek László, János, Balázs, Sándor, Endre lesz, mint egy Nolen, vagy Dzsínó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!